Nyfriserad, trötta och utslagna

Halloj!
För en stund sedan kom vi hem från adventsutställning i Sätila. Det var en utställning för bara flattar. Massa finna vovvar på plats! :)
Nova skötte sig toppen, och stod TJUSIGT och alldeles själv framför domaren och visade upp sig. Däremot hade hon väldigt svårt att stå still när domaren skulle känna över henne och titta på hennes tänder, Nova ville ju hälsa på henne och leka med henne! Likadant var det när vi skulle springa, leklusten tog över emellanåt och hon studsade fram en aning. Konkurrensbedömningen gick inge vidare idag. Nova var lite "större i modellen" än de andra tre i vår klass, och vissa domare tycker inte om det, så vi blev sist... Inget HP fick vi heller, vilket jag är lite sur över... Hon fick bra kritik, och jag tycker det är lite trist att de inte kan säga vad det var som gjorde att vi inget HP fick, men men... Bedömningssporer är ju lute som de är, tyvärr...
Man blir ju alltid besviken när man står där, men nu i efterhand är jag ändå nöjd med dagen, får se det som en träning helt enkelt.
Här är några bilder från idag:


I väntan på vår tur...


Visar upp oss för domaren! Duktiga Nova! Ser inte domaren hur fin hon är!?

Nu är vi alla helt slut, det blev ingen lång dag, men tidig uppgång och nervositeten gör sitt. Ted och Nova sussar sött, och jag sitter här vid dumburken och slappar...
Förresten! Ni har ju sett på bilderna att min hårfärg ändrats! Jag har gått och blivit brunett minsann. Ville ha lite förändring, och det blev det! Håret var också rejält slitet så jag fick kapa av en del, men nu känns det fräscht och snyggt! Här kommer en närbild på det hela med:


New me :)

Nu ska jag gå och väcka mina sjusovare och packa ihop oss för att åka ut till Kullavik. Mamma och pappa bjuder på rådjurssadel - mums!

Tjineling!

Löneonsdag

Japp, idag rullar pengarna in på kontot. Kan väl inte påstå att det är något överflöd av den varan, men oavsett så är det alltid välkommet!

Vet ni? Idag ringde Lasse. Lasse med lägenheten i Torred. Han undrade om vi fortfarande var intresserade av hans lägenhet och om vi ville komma och kika på den. Klart! Så imorgon eftermiddag åker vi dit och tittar på den, spännande! Den är inte så stor, på 62kvadrat, men vi får hoppas att kvadraten är väldisponerade. Köket får inte vara för litet, det är lite heligt för mig att ha ett kök med plats för köksbord, hemmets hjärta :) Jag är i alla fall himla nöjd med att jag låg på lite och skickade det där mailet, ibland lönar det sig att tjata, haha!

Nu har jag precis kommit in från en blöt promenad med Novis. Sicket skitväder!! Jag har svalt lite lunch; ungspannkaka med spenat, och nu ska jag ta tag i plugget lite. Om två timmar är det dags att åka iväg igen. Ska hoppa in för Amelia som jobbar i Bräcke (babysim) ikväll. Min mosters mans bror och hans fru går där med sin lilla Karl, ska bli kul att träffa dem! Karl har jag faktiskt inte sett irl sen han kom till världen heller.

Och förresten, helgen gick bra. Första natten sov jag bara några timmar, då Teds kära mor drar en del stockar... Men på lördagen införskaffades öronproppar och Gud vad man uppskattar en hel natts sömn efter en dålig, helt tyst! :) Annars bjöd helgen på promenad i skogen, fika hos mamma och pappa, och mys framför Idol. Lördagkvällen spenderade jag och Ted på Ruckmans med Teds jobb där det bjöds på julbord. Peter Apelgren stod för underhållningen, och han var mycket roligare den här gången än förra året när vi var där!

Japp, en liten snabb resumé vart det nu, måste kila vidare!
So long!

Regnrusk!

Fy attans vilket tråkigt väder det är! Helt mörkt ute mitt på blanka dan, och regn som piskar mot ansiktet! Jag är dock ledig idag och imorgon, och det är väldans skönt. Idag tog jag och Nova oss en välförtjänt sovmorgon till kvart i elva, mys! Klockan har nu passerat ett och jag har fortfarande inte gjort ett uns av nyttigheter idag, kanske dags snart? Jag skulle behöva städa, Teds mamma och syster kommer till oss i helgen och ska bo här, då kan det ju inte riktigt se ut som en enda stor dammhåla. Jag skulle också behöva plugga, som sagt, Teds mamma och syster kommer hit i helgen, och då lär jag ju inte få så mycket gjort. Jag skulle sen definitivt behöva ut och gå med lurven, hon är friskare nu, och piggare, och väldigt trött på att se mig sitta här framför dumburken!

Sen måste jag berätta. Jag ringde ett samtal idag, till Lasse. Lasse har en lägenhet i Torred (!) hör och häpna. Torred ligger i Kullavik där jag ju är uppvuxen, och mina föräldrar bor. Tydligen är det ett hus där som ägaren byggt om till fyra lägenheter, och det lät supermysigt. Lasse ville byta sin lägenhet mot en etta eller tvåa i Göteborg. Lasse tyckte dock att vår lägenhet var lite dyr, vilket den ju är... Men jag skickade även ett mail sen och sa att om han tar sitt förnuft till fånga och ångrar sig så står erbjudandet kvar, hehe. Både jag och Ted längtar lite ifrån stan, och det är ju smidigt med tanke på mamma som passar Nova och så med. Nu verkar ju Lasse svårflirtad, men hoppet är det sista som överger människan, är det inte så..?

Nu ska jag klä på mig och fundera på vart jag och Nova ska styra vår promenad. Kanske en tur upp till Gunnebo?
So long!

Trötthet...

"Trött!" känner jag har blivit mitt standardsvar på frågan hur jag mår, och emellanåt får jag känslan av att min kropp riktigt motarbetar varenda rörelse jag försöker mig på. Det är mörkt, som så alltid så här års, men i år är jag extra berörd av det. Beror det kanske på att sommaren var extra dålig? Det var något som Annika i skolan hade en tanke om, och det kanske stämmer? Det värsta är nog att jag dessutom dras med ett känsligt och sviktande humör denna hösten. Oskyldiga människor i min närhet får utstå diverse blickar, tonfall och pikar. Ibland helt utan förvarning och anledning. TACK kära vänner, Ted, familj, hund och i övrigt folk omkring mig för att ni inte skjutit mig. Än. Man kan tycka att det faktum att jag är medveten om mitt humör gör att jag kan förändra det. Och det kan jag också tycka. Mitt humör tycks dock inte hålla med.

GE MIG SEMESTER!!

Fick där spytt ut lite av.. jag var på väg att kalla det ångest, men nej det är det inte. Höstdepp är ett bättre ord. Ja. Ikväll är det dags för ny hundkurs! Det ska däremot bli riktigt kul! Vi hade ju tänkt ta en paus i kursandet nu, men jag kunde bara inte stå emot denna kurs :P Är en ringträningskurs (utställningsträning) med klicker, och det ska bli mycket kul att få lite tips på detta! Nova är dock fortfarande lite krasslig efter kennelhostan, så idag får jag gå själv utan hund.

I övrigt har vi fullt upp i skolan för tillfället. Vi är mitt uppe i vårt "samtalsblock" där vi rollspelar och tränar på att hålla i samtal. Lärorikt, men nu har vi haft typ femtielva samtal och jag börjar bli trött på det här! Imorgon ska vi redovisa våra samtal, och därefter är det i alla fall en liten paus från det hela ett tag, skönt!

Nej, nu ska jag kika på vad vi kan äta till middag ikväll, sen ska jag nog dö i soffan en stund...
Tjingeling!


Sköna lördag

Idag är både jag och Ted helt utan förpliktelser, och det är såå skönt! Vi vaknade upp i morse och funderade på; vad ska vi göra idag? Oj vad man kan uppskatta det när man haft häcken full innan.
Vi bestämde oss för att styra kosan mot Kullavik och mamma och pappa, ta en promenad i Särö Västerskog, och åka på lite andra ärenden, mys!

Jag vill förresten sända en tanke till fina Gullan som står på Slöinge djursjukhus och kämpar med en ganska illa skada hon drog på sig i torsdags, det här klarar du!

Dessutom vill jag skicka en stor kram och ett ännu större grattis till Isabel och Mike (och storebror Nelson såklart!) som häromdagen fick sin lilla Alma till världen! Ett litet mirakel.

Ha en skön lördag allesammans, det ska jag ha!
Kärlek.


Valpträff, Kursavslutning och Kennelhosta

Tjoho!
De senaste dagarna har, likt helgen, gått mycket i hundarnas tecken. I söndags var det alltså dags för valpträff med Novas alla syskon hos Mathilda och Fredrik utanför Skara. Jag skulle jobba på eftermiddagen och hann därför inte vara med hela dagen, men det vi hann med var mycket mysigt! Om jag inte minns fel var vi 10valpar av 16, så uppslutningen var ju helt okej! Veterinären var där så att vi fick ställt allehanda frågor vi kunde tänkas ha, och sedan var det dags för lite apporteringsträning. Sist vi var hos Mathilda var Nova helt ointresserad av dummiesarna, men i söndags var hon jätteduktig! Att det var roligare att lämna dummiesen till Mathilda än till mig var ju dock en annan sak... :P Vi fick också testa på att bära fågel, vilket Nova tyckte var lite läskigt... Den var rolig att springa efter och att lukta på, men hon ville inte greppa den. En mognadsfråga sa Mathilda, mera träning blir det alltså på det! Efter apporteringsträningen var det dags för lite utställningsträning, detta hann vi dock inte vara med på, vilket var väldigt tråkigt, men men! Vi fick oss alla valpköpare också en liten avhyvling för att våra hundar inte går speciellt snyggt i koppel.... Det var bra faktiskt, för dagen efter när jag och Nova var ute och gick gick det Mycket bättre! Tänk vad mycket ens inställning kan göra!
Här kommer några bilder på Novas syskon: (Ted var inte med så jag fick inte tagit så många kort tyvärr...)


Brorsan Figo och hans matte!


..och syrran Keira!

När väl den hektiska hundhelgen var över var både jag och Nova helt slut, och när det äntligen blev vardag fick vi chans att andas ut och vila lite :P
I tisdags var det dock dags igen! Avslutning på hundkursen stod på schemat, och då är det tävling! VI skulle alla utföra några moment, bli poängbedömda, och sedan var det dags för prisutdelning. Valpkursavslutningen vann ju vi, så nu var pressen hög på oss. Nova skötte sig exemplariskt, men många andra var också duktiga. Det visade sig att Nova och bästisen Taggen kom på delad förstaplats! Men så kunde vi ju inte ha det. Efter en utslagningstävling där inkallning skulle ske mellan godisskålar (SVÅRT!!) stod så Nova som ensam vinnare! Thohooo!! Såå duktiga är vi! Vi vann diverse godis och leksaker, och även en stol, ihopfällbar sådan som är toppen att ha med sig på utställningar och liknande. Duktiga Nova!

Slutligen, så har Nova nu blivit sjuk.... Kennelhostan har slagit till och hon går omkring här och hostar upp små vita slemhögar... Det är ingen fara och det är redan lite bättre jämfört med igår, men man tycker ju synd om henne. Hon får heller inte träffa andra hundar (förutom Fias, för dem har vi nog redan smittat...) eller anstränga sig speciellt, så det är lite tråkigt.

Nu måste jag klä på mig och gå ut en liten sväng med Nova innan det är dags för skola. Till fem går vi idag, på en fredag! Skandal...

So long!

Hundutställning i Svenljunga

...var det dags för idag!
Jag, mamma och Nova  rullade hemifrån vid niotiden i morse, och strax innan halv elva parkerade vi utanför ridhuset i Svenljunga där utställningen skulle äga rum. En massa hundar och fyra ganska små ringar mötte oss när vi kom in.  Vi hittade en bra plats nära vår ring där vi dukade upp med bur, stolar och våra grejor. Vi var ute i mycket god tid och fick sitta och vänta ganska länge, men det var ganska skönt att få landa lite och kika lite på de andra hundarna. Taggen från hundkursen var också med, det var kul att träffa dem med!
Väl inne i ringen var Nova jätteduktig. Jag fick lite tips från domaren att jag skulle springa med lite längre steg för att få henne att trava bättre, och när vi testade det gick det super! Skönt att domarna kan dela med sig av lite idéer så! Vi klev ut ur ringen med fina kommentarer och två rosetter. På en av dem stod det BIR-valp! (Bäst i ras) Att vi var den enda valpen behöver kanske inte nämnas, eller? Även Taggen blev BIR-valp i sin ras! I finalen där Best in Show skulle utses gick det dock inte lika bra för oss, men jag är supernöjd ändå. Nova har betett sig jättebra och det är bra träning för både henne och mig. Nu är både jag och Nova helt slut. Hon ligger i hallen och sover, och där lär hon nog hålla till ett tag till har jag en känsla av...
Jag slänger upp några bilder från idag med, sen ska jag fortsätta att bara slappa resten av kvällen, det är jag värd! Imorgon är det dags för valpträff i Skara, ska bli skoj det med! Mycket hund den här helgen.

(förresten så hade jag det toppentrevligt hos Monica igår!)



Springer fint i ringen!


..och står fint!


..och fina Taggen står fint han med!

Fredagsmyys

Halli hallo från en riktig slappis här. Halvsittligger i sängen med datorn i knät, har precis ätit en skål flingor i detta läge med... Ibland får man fredagsmysa även på morgonen tycker jag!
Klockan ringde vid åtta, och då var jag och Nova nere i tvättstugan för att slänga in en tvätt. Till mitt och min gigantiska tvätthögs förtret var det bara en maskin som fungerade! morr.... Jag försökte sedan gå och lägga mig igen, men precis när jag lyckats somna om ringde klockan en andra gång, dags att gå ner och hänga upp tvätten och ladda en ny maskin.... Nu är så klockan snart dags för ytterligare en visit ner till tvätten, och kanske är det även dags för mig att rycka upp mig lite. Vid ettiden ska jag hem till Isabel för lite lunch, kanske hinner jag förbi ett konditori med, det är ju ändå Gustav Adolfsdagen idag = bakelse!

Nej nu ska jag kila ner och hänga tvätt! Vi hörs! (och håll alla tummar ni har för mig imorgon, då ska vi på utställning!)

Här är fina Nova i sin bästa pose: :P


Snöfall

..var det när jag vaknade i morse! Ingenting som la sig, men mysigt med lite vinter i luften tycker jag! För övrigt var uppvaknandet ganska abrupt. Camilla från Aqua Barn ringde klockan åtta, de hade lite kris då Emelie som skulle jobba på Åby klockan nio var magsjuk... Så jag sprang ut med Nova en snabbis, bredde en smörgås, packade väskan och skängde mig i bilen! Halv nio gick jag in genom dörrarna på Åby simhall. Gick bra att jobba, gillar bassängen på Åby jättemycket, alltid varm och skön, och mysigt ljus som liksom skiftar lite i grönt, gult och blått.
Meningen var sedan att jag skulle gå på min andra föreläsning klockan två, den som var på morgonen hoppade jag för jobbets skull. Mamma kom hit vid ett för att passa Nova när jag var i skolan, men när det väl var dags var jag såå trött och huvudet dunkade... Så jag och mamma åkte till Huveröds istället! haha! Jag köpte ett utställningskoppel till Nova, för på lördag ska vi till Svenljunga på utställning! Spännande! Vi utforskade också skogarna i Kållered, och fick oss en mysig, men regning promenad.

Imorgon är det så äntligen fredag! Jag är ledig från skolan men har dagen fullbokad ändå. Klockan åtta har jag tvättid och efter det ska jag träffa Isabel och Nelson! (om inte Isabel åkt till sjukhuset för att föda vill säga!) Ska bli mysigt! På kvällen ska jag hem till Monica som jag jobbade med när jag jobbade på förskola. Hela gänget därifrån kommer också, ska blir riktigt kul att träffa alla igen. Innan jag åker dit ska jag förbereda lite inför utställningen med. Nova ska badas och gott godis ska inhandlas till henne.  Blir en busy dag, men roliga saker står på schemat!

Här kommer några bilder från en mysig skogspromenad förra veckan:


Jag och Novis


Det här är kärlek


Fina hösten!

November

..är det nu ja! och jag är väl medveten om att uppdateringen här har varit usel det senaste. Det har i alla fall varit en bra vecka, och framförallt har helgen varit riktigt skön. Vi har umgåtts mycket med David, Helene och Julia, och även med Niklas och Frida. Lördagen spenderades också med Teds moster och hennes familj. Så man kan säga att helgen gått i familjens tecken.

Jag hinner tyvärr inte med något längre inlägg nu, då jag måste plocka ihop mig för att åka in till skolan. Men här kommer några bilder som jag snott från Helene från när vi var på skogspromenad runt Sisjön i lördags. Korvgrillning, smores (eller skruttisar?) grillades över elden!


I väntan på elden...


haha! det är bra med reflexer, så att man syns!


Gott med korv!


RSS 2.0