Kylan är tillbaka....

Japp, nu vart det kallt igen! Inte för att det varit jättevarmt de senaste dagarna heller, men nu idag var det nere på flera minus och termobyxorna fick åka på när det var dags för promenix!
I övrigt händer det inte jättemycket spännande saker här hos mig... Jag går upp, äter frukost, kollar bloggar, fb osv, går ut med Nova, äter lunch, och sen blir det tentaskrivning... Idag fick jag klart fråga två av fyra, halvvägs!! Och jag tyckte i alla fall tidigare att de två sista frågorna såg lättast ut, får väl se om jag tycker det när jag väl är där. Känns skönt att vara på gång i alla fall. Hade tänkt att jag skulle tagit en sväng iväg och kollat i lite affärer när jag var färdigpluggad idag, men nu finns ingen energi... Imorgon tar jag nog en paus från pluggeriet och lägger lite shopping på schemat istället. Har inte tänkt spendera jättemycket, behöver mest inhandla ett par strumpbyxor tills imorgon kväll, hårgojs, lite smink och hårspray. Ska försöka hålla mig till det med...

För imorgon är det ju nyårsafton, :D Vi ska på fest hos Karin ihop med Teds bröder och diverse trevligt folk, mycket trevligt. Lilla Nova ska få fira nyår hemma hos Cicci och Dexter, det lär hon nog vara nöjd med också! Sedan ska Dexter i princip bo hos oss resten av helgen, men han är så snäll och rar så det ska inte vara några bekymmer inte :)

Det var dagens update, som sagt, det händer inte jättemycket här.... Gott Nytt 2010 om vi inte hörs imorgon!
Tjingeling!

Middle days

Mellandagarna ja. Ett ord för mig förnkippat med familj, vänner, promenader och shopping. Jag har nog hunnit med det mesta av de punkterna. Kanske att bio skulle varit ett sådant ord med, det har jag dock inte hunnit med. Själva julafton var mysig. Ted var hos sin pappa och jag ute hos mina föräldrar i Kullavik. Vi kikade på Kalle och åt god mat. När det sedan var dags för tomten så dök Ted upp, han missade dock tomten preciiiis (ho ho...)
Lilla Julia var himla fascinerad av tomten. Han var allt liite läskig, men om man fick hålla mamma i handen gick det bra att ta emot julklappar av honom. Och det var utan tvekan Julia som fick flest julklappar i år! På en god andraplats kom Nova, även hon fick en hel del! Här kommer några bilder från julafton:


Tittar på Kalle Ankas jul


Glada miner! :)


Fina tomten

Sedan var det juldag och dags att åka till Nosebro och Teds mamma, man och lillasyster. Där bjöd Richard på god mat och klappar delades ut, mycket trevligt.
Som sagt, så har resterande mellandagar spenderats med familj och vänner, annandagen spenderades med David, Helen och Julia. Först ute i skogen där Julia invigde sin nya pulka, sedan hemma hos dem där god mat serverades och spel spelades.

Idag har jag så till slut satt igång med min hemtenta som ska in 15e januari. Har fått en fråga av fyra klar och planerar att fortsätta imorgon... Såhär såg mitt köksbord ut förut idag:


många böcker.....

Slutligen vill jag skicka ett STORT GRATTIS till Sophia och Hasse som idag fick sin lilla dotter till världen. Frisk och kry och allt hade gått bra! Längtar tills jag får se underverket.

Nu ska jag återgå till min soffa för att bara vara innan det är dags för sängen och en ny pluggdag imorgon.....

GOD JUL!



Stor kram från oss!
Nu ska jag hoppa in i duschen för att göra mig iordning för juulfirande, mys!
Very Merry Christmas!

Dan före dopparedan!

Japp, imorgon är det julafton, myyys! Och snön är här också, så detta året blir det första på länge som vi faktiskt får en vit jul! Härligt! Veckan har bjudit på lite stallvistelse med Fia, Gullan är ju hemma från djursjukhuset nu och behöver en del vård och pyssel och pill. Var därför med där i måndags och hjälpte till lite med det. Är alltid mysigt att vara i stallet tycker jag, speciellt när det är sånt här härligt väder. Att det däremot alltid är mycket kallare i stallar när det är kallt, det är kanske lite mindre mysigt.... Så frusit tår och fingrar av mig har jag nästan gjort, men mysigt är det ändå! :)
Annars har veckan bjudit på lite skola och lite julklappsshopping. Idag inhandlades även lite julmat. Vi ska göra en skinka, lite köttbullar och prinskorvar. Resten får vi ju hos mamma imorgon, men ikväll ska vi ha lite eget julmys här hemma. Julklappsinslagning och uppesittarkväll på Bingolotto (ja... lite pensionärsvarning kanske, men det hör till!) blir det också ikväll, ska bli himla mysigt!

Appropå julen och snön, så var jag, Ted och Nova ute igår kväll och åkte pulka! ..eller egentligen Gekåspåse, men åkte gjorde vi i alla fall. Jättekul och mysigt, jag blir som barn på nytt när det är snö, fullt ös! Nova tyckte också att det var roligt, hon sprang med, bet i oss och var i vägen så att både hon och vi välte. Hon tyckte nog det var himla märkligt att matte och husse åkte nerför backarna på rumpan! Det var som sagt jättekul, tills jag lyckades slå i svanskotan rakt i en sten (eller nåt annat väldigt hårt!) så det kändes som den gick av! Igår gjorde det inte så farligt ont, men inatt och idag gör det desto ondare. Jag har svårt att sitta och resa mig upp, och ondast gör det när jag sitter i bilen och kör, riktigt ont gör det! Så går det när man tror man är barn på nytt....

Här kommer några bilder från i helgen när vi var ute och promenixade med Sofia och Hasse, då var det inte fullt så mycket snö som det är nu:


Nyfikna spanare...


Nala lite på efterkälken....


...får bärhjälp av husse!


Fia i fina mössan!


Uppradning av doggsen

Nej nu är jag så trött så trött, ska nog ta mig en liten lur innan det är dags för julstöket! :)
Önskar er alla en God Jul om vi inte hörs av!
Tjingeling!

Hundbus, hemtenta och häärligt väder!

God morgon! Nu har jag och Nova vaknat till liv här hemma. Frukost har intagits och snart ska vi palta på oss och gå ut i det häärliga vädret! Det är kallt har jag hört, och jag har inte varit ute än så jag kanske inte alls tycker att det är så himla härligt, men soolen skiner ju i alla fall!
Igår hade vi en himla massa hundbus här hemma. Dexter var på besök för att hans matte skulle jobba, och Nova var såå lycklig att lekfarbrorn skulle vara här hos oss. Om Dexter var lika lycklig kan man ju diskutera... De var i alla fall himla duktiga båda två, och det var mysigt att ha fredagsmys med två fina vovvsingar. Dexter tror att han är liten och lätt som en fjäder och vill gärna ligga i knät på en, väldigt mysigt, men tungt med 34kilo hund! :)
Här kommer några bilder på doggsen:


Myysbus! :)


Kramas lite?


Fina vovvar!


Fredagsmyys i soffan!


tröttsamt det här...

Nu är det så lördag, och solen skiner som bekant. Ted är iväg och jagar, och jag har lovat mig själv att sätta igång mer hemtentan idag. Jag ska börja i alla fall, om det så bara innebär framsida och marginaler. Helst ska det väl bli lite mer, men det är ju alltid något. Men först ska Nova och jag ut i skogen! So long!

Kyla!

OJ vad kallt det blev! Bara över en natt så står termometern plötsligt på sju minus! Galet! Sju minus kan tyckas inte så jättehimla svinkallt, men när det dessutom blåser småspik så bli det så jättehimla svinkallt, känns ju som ansiktet ska trilla av när vinden blåser! Brr... I andra delar av Sverige har det i alla fall kommit en massa snö, inte ens det får vi, det hade ju varit nåt kul i allt det kalla.

Så, nu har jag klagat lite. Nu räcker det. Idag var jag en stund i skolan, närmare bestämt en timma. Det var dags för "Uppföljning grupprocess" vilket gick mycket bra. Vår grupp är ju helt enkelt toppenbra, så det blev en bra timma, även om Jennies tålamod ibland vill ta slut när det gäller vår treeevliga lärare, ibland är för mycket flum helt enkelt För mycket flum.

Efter intag av lite lunch hemma var det dags att styra kosan mot Högsbo och Isabel och Alma! Sist jag skulle hälsa på dem blev det inte av då jag vart förkyld, men nu så! Lilla snurpan var så söt så, dock trivdes hon bäst i mammas famn, inte hos läskiga mig, haha! Nova och Nelson har fått busa lite med, och idag kunde de till och med lägga sig ner och koppla av lite när vi kom in. Skönt att de börjar mogna lite, och Nelson försökte inte få ut sina sexuella frustrationer på Nova en enda gång, duktig pojk! Här är en bild på Alma och den nyblivna mamman:


Så fina så! (stulit bilden från Issas fb)

Nu är jag och Nova så hemma, och i ugnen står en lasagne och gottar till sig. Snart ska den intas, och sedan blir det soffhäng.... Ja, hemtentan hänger som ett stort ångestmoln över mig, men inte idag.... Kanske imorgon, eller på lördag? Eller efter jul? hmm, vi får se hur det blir med det hela.

Tjingeling!

Dåålig uppdatering...

...igen! Illa illa...
 
Här har i alla fall hänt en hel del roliga saker. Ska försöka summera det hela lite kort med ord och bilder :)
I fredags kom Frida hit på fika. Frida och jag jobbade ihop innan jag började plugga, och hon bor numera utomstädes, nu är hon hemma i Göteborg på praktik så vi passade på att klämma in en fika. Alltid trevligt att träffa henne! Vi promenerade i Safjället och fikade på kakor som var över efter kalasandet förra helgen :)
Sedan blev det lördag. Och efter en promenix i Kållered med Ted och Nova var det dags att bege sig hem till Cicci för julbak och mys. Knäck, ischoklad, lussekatter, marsipanbollar och brända mandlar vara bara några av godsakerna som tillverkades.
Här kommer först några bilder från vår promenix i Kålleredsskogen:


En väldigt sliten och skiten jacka, men en mycket fin vovve!


Tittuut?!



Och så kommer några bilder från julbaket :)


Värdinnan hackar mandel :)


Och jag kokar knäck!


Några lussekatter vart det med!

Sedan blev det söndag. Jag följde med Fia och hundarna upp till stallet.  Det var mysigt att träffa lite hästar igen, och vi träffade också Johanna och Tove där uppe, kul. Fick se Tove och Hannas nya fina häst Walle också, en riktig liten sötnos :) Jag saknar allt hästeriet en smula, även om det är mycket med det som jag inte saknar. Men en dag blir det häst igen, det kan jag lova, även om det nog dröjer några år innan dess.

När det så blev måndag var det dags för något väldigt roligt. Jag skulle på möte på en eventuell praktikplats. Det var på en familjeförskola i Angered. En familjeförskola hjälper föräldrar som på olika sätt behöver hjälp i sin föräldraroll. Det kan handla om svårigheter med gränssättning, svårt att knyta an till sitt barn, svårt med rutiner med mera. Det är något jag tycker verkar väldigt roligt och något jag absolut kan tänka mig att jobba med, så jag hoppades att de skulle "godkänna mig" och låta mig komma till dem på praktik. I tisdags ringde de, och de ville ha mig! :D Jätteroligt! Det ska bli väldigt roligt att komma igång med praktiken, det sätter igång den 20 januari.
-Men först ska nuvarande kurs avslutas. Vi fick vår tenta igår och den verkar helt okej. Jag har inte kommit igång än, och den ska inte in förrän den 15e, men det hade ju helt klart varit skönt att bli klar snart så man kan få lite jullov också... Får se hur det går med det.

Nu är det dags för final i Bonde söker fru! So long!

Spelning, kalas, förkylning och baconsjuka

Helli hallo!
Helgen har passerat, och en hel del har hänt. Jag har bland annat blivit ett år äldre! Hade en mysig födelsedag med frukost på sängen och fin sång av Ted, grupparbete med bullar och glögg, supergod födelsedagsmiddag och spelning av Kristoffer Hedberg i Vara! Utav Ted fick jag ett par jättefina örhängen från Calvin Klein, ser ut som en liten gulddroppe.
Som sagt, kvällen spenderades i Vara där Kristoffer var förband till Dan Hylander.Vi gick dock bara på Kristoffer, då Dan inte riktigt är vår typ av musik.... Kristoffer var dock mycket bra, och det var väldigt kul att träffa honom igen! Att han dessutom eventuellt flyttar till Göteborg snart lät ännu bättre.
Här är några bilder från spelningen:





Lördagen sedan var det dags för kalas! Jag var igång vid tiotiden och bakade. Kakor av olika slag och tårtor stod sedan uppdukat när släkt och familj kom på besök. Mycket trevligt vart det, och tårtorna blev goda, trots några missöden på vägen när receptet inte ville bli på riktigt som det såg ut på bilderna...
Jag fick en del fint även av la familia. Ett fint halsband, biobiljetter, lite smått och gott för julen och inte minst en natt på Särö hus där jag och Ted ska få bo, plaska i poolen, äta gott och slappna av, ska bli riktigt mysigt! Här är lite bilder från detta kalasande:


Kakorna! Tyvärr glömde jag ta kort på de fina tårtorna :)


Ett tjusigt halsband från moster Lena


Jag och min fina hjälpreda!


..och min andra fina hjälpreda! Kul med kartonger!


Lördagskvällen spenderades sedan hemma hos David och Helene där vi åt räkor och kollade på film, mycket trevligt!

Nu är det så måndag. Jag har till slut varit iväg och vaccinerat mig idag. Är ju inte jätteförtjust i sprutor, men det gick ju fort och smärtfritt. Får se hur det blir nu efteråt bara. Har lite ont i huvudet och armen nu, bara det inte blir värre så är jag nöjd, har inte tid att vara sjuk!

Nu ska jag slappa vidare i soffan, tjingeling!

Kakbak, kallt och klotrunda kalasljus :P

Helli hallo!
Nu är vintern här, brr vad kallt det är. Min lilla bil ser ut som en liten isbit nere på gatan! Men jag klagar inte alls, jag tycker det här är såå mycket bättre än varmt och regnrusk som varit vardag det senaste. Idag kändes det till och med legitimt att ha min stora pälsmössa på sig ute, mycket nice.
2 december är det ju faktiskt nu med, och då ska vi ha vinterväder, helt i sin ordning! 4 december, det vill säga på fredag, är en mycket speciell dag. Förutom att det är just fredag och att jag och Ted ska på spelning och se (lyssna på?) Kristoffer Hedberg som ska bli himla roligt så är det ju Min födelsedag! Tjoho :D En klasskamrat till mig sa idag att det inte är lika magiskt att fylla år länge, men det tycker jag! Jag njuter i fulla drag av att få uppmärksamhet, paket och grattisönskningar, (får hoppas jag får några med :)) och hade jag bott ensam hade jag nog åkt hem till mina föräldrar dagen innan bara för att någon skulle väcka mig med sång och paket.
Som sagt, så ska vi på kvällen lyssna till Hedbergs ljuva stämma, och det ser jag mycket fram emot, var på tok för länge sedan nu. Lördagen sedan bjuder på kakkalas i vår enkla boning. Jag började igår att baka. Än så länge har jag bunkrat upp med hallongrottor, choklad-cookies och havreflarn - mums! Ska sätta mig och planera tårtorna nu med, men helt klart är att choklad blir en av huvudingredienserna!

Tja, det här är vad som upptar min tid för tillfället. Och skolan förstås. Och julen. I alla fall alla ljus och stjärnor, tycker det är så mysigt med lite extra ljus i fönstrena!

Nu ska jag titta på Unga mödrar på kanal 5, sen blir det tårtplanerande, och kanske ska jag laga lite mat med?
So long!

P.S På söndag ska jag hälsa på Isabel och lilla Alma, myyys!



I min myysiga varma mössa!

RSS 2.0