Det finaste jag vet...

...det dyraste i världen!
Är förstås Ted, Livia och fina Nova. De bästa jag har.
Kika på de här bilderna på mina barn, ja Nova är också min bebis ju! Dör lite varje gång jag tittar på de här bilderna, mina hjärtegull! <3


.

.

.


KÄRLEK!

Helgen

Har haft en väldigt mysig helg! Fredagen inleddes med promenad, lunch, fika och mys ihop med Gittan och Edith! De stunderna flickorna var vakna och på humör samtidigt (vilket inte var helt lätt att synka!) lekte de fint ihop, båda var väldigt intresserade av varandra, och Livia studerade storögt sin kompis när de båda två satt vid matbordet för att äta lunch, en till bebis vid hennes bord! Senare på eftermiddagen styrde jag och mamma kosan mot spinningen, och kvällen avlutades med räkor, vin och älskling. Finfint!

Igår sedan var det dags för stallhäng! Saras fina kille Puh bjöd mig på en svängom i manegen, och han lyckades charma mig! En mycket trevlig och ärlig häst som jag ser fram emot att lära känna bättre! Varje söndag framöver är det han och jag. Väldigt roligt att komma igång med ridandet igen!
Kvällen sedan spenderades hemma hos Sophia där det blev bebishäng, pizzabak och vinsurplande. Me like.

Idag har vi varit på resande fot. Vi har varit och hälsat på Teds mamma och syster i Nossebro. God mat, god fika och gott sällskap avrundades sedan hemma i vår egen soffa med Solsidan och thaimat!

Där var min helg. En fin sådan med många trevliga mänskor och djur :) Nu är det snart dags att krama kudden och välkomna en ny vecka! Vi börjar den med babysim imorgon Och på tisdag. Lovely!

Kram sålänge! Här kommer några bilder på Livia och polarn Edith från i fredags!


Bollbus!


.


.


Fina flickor!

Nu är vi på väg till Nossebro för att häls...

img_0691 (MMS)

Nu är vi på väg till Nossebro för att hälsa på Teds mamma och syster. Livia är på sitt vanliga toppenhumör!


Fredag

Åh va härligt med fredag! Trots att jag är hemma om dagarna så är det nåt speciellt över fredag. Helgen nalkas och Ted ska vara ledig, och en massa familemys väntar. Idag kommer Gittan och Edith hit. Det skiljer bara fyra dagar på Livia och Edith, så mer jämnårig kompis får vi leta efter! Vi har inte setts sen i början av december, så det ska bli väldigt roligt! Promenad, lunch, fika och en massa bus står på schemat :)

I eftermiddag sen bär det av med mamma till gymmet för ett gott spinningpass inför helgen, ser fram emot det med!

Och vet ni? Imorgon ska jag rida! Jag ska till Anneberg och provrida Saras häst, som jag eventuellt ska bli medryttare på. Det ser jag också fram emot, jättemycket! Lite nervöst är det nästan med, jag har ju inte ridit sen innan jag blev gravid.... Men det är väl som att cykla, tror ni inte? :)

Här kommer några bilder på Livia från igår eftermiddag:


Med sin goa mormor, den bästa <3


Flyyger!

Hoppas ni får en fin fredag, kramohej!

Det här är ingen vanlig dag...

...för det här är Livias sjumånadersdag! Hurra hurra hurra! Jag har sagt det förut, och jag säger det igen. Hjälp vad fort det går, jag hänger inte med! Idag är älskling sju månader, vad så hänt?
Det händer nya grejer nästan varje dag nu tycker jag. Hon sitter stabilt nu, hon börjar försöka komma upp i krypställning, mer och mer... Hon säger "pa-pa" mest hela tiden (är det tacken för att man är hemma med henne hela dagarna, ha? ;) ) och hon är ju bara världens goaste!
Dagen bjuder på ett besök på Spira öppna förskola i stan med några från föräldragruppen i Krokslätt. Efter det blir det hem och promenixa med Novis, och sen ska jag iväg och jobba med godingarna på babysimmet. Låter som en finfin dag om ni frågar mig!

Här kommer några bilder på Livia som togs nu på morgonen, visst ser hon stoor ut? Pussohej!


Solstrålen!


Ge mig kameran!


Nu drar jag...


Stora tjejen!

Livia har blivit stora tjejen och idag fått en ny bilbarnstol. Ut med babyskyddet som hon knappt kunde röra sig i längre, och in med en Maxi Cosi Mobi. Supernöjd än så länge! Tycker stolen är snygg, den är käck då den går att fälla lite när hon somnat i den, och bäst av allt: Livia verkar gilla den, hon kommer upp och ser mer, och hon kan röra sina armar i den! :) Åh, nu vill jag bara ut och åka bil med henne så hon får använda den, haha! Den enda nackdelen är såklart att babyskyddet var så smidigt att bära med sig ut och in, om hon somnat osv, men den smällen tar vi gärna!

Här kommer en bild på stolen:


En grå/svart bidde det. Fin tycker jag :) Tack Carro för hjälp med montering osv!


Kategorier?

Nån som kan hjälpa mig? Jag har gjort en hög med käcka kategorier som jag tänkte ha mina blogginlägg i för att få bättre koll... Kan man inte få in redan skrivna inlägg i kategorierna? Fattar nada...

Resultat

Det har gått två veckor sedan jag löste mitt gymkort och jag har under dessa veckor klarat av tre spinnigpass och ett gympa-medelpass. På vågen syns ännu ingen skillnad. Nada. Men! Jag tog mina mått innan jag började, och idag mätte jag igen! I midjan har jag förlorat ca 2,5cm, höger lår 2,5cm och vänster lår hela 4,5cm (undrar om jag mätt konstigt, annars cyklar jag nog väldigt ojämt?). Det är ju onekligen en bra början, inte sant? Mer ska bort, men det är skönt att se att det givit åtminstone lite resultat!

Annars har Livia kämpat sig igenom två omgångar av sjukdom. Först en redig förkylning med feber. Efter en vecka frisk fick hon nu i helgen feber igen. Men idag har febern lagt sig. Vad det var vet man aldrig riktigt. Kanske är det fler tänder som rör på sig där under, kanske var det en såkallad tredagarsfeber, eller så var det en liten släng av influensan. Who knows. Men det börjar ju oavsett rätta till sig nu! :)

Jag har varit dålig på att lägga in tagna kort på datorn på ett tag nu. Gjorde det förut och hittade det här supergulliga kortet på hjärtegullet, En månad sen är det så jag tycker redan hon ser mycket större ut nu, men söt är hon fortfarande!


Pausar i Novas säng :)


Fuck off, nu kör vi!

Jag har glömt berätta att mitt senaste mission är att bli av med de sablans gravid/fikakilona jag samlat på mig. Sen nyår försööker vi äta nyttigare, vi har dragit ner på kolhydrater även om jag inte kan kalla vår kost för riktigt GI. Men bättre. Jag och mamma har börjat träna, och jag försöker att hålla mig borta från sötsaker iallafall på veckorna. Och det går rätt bra tycker jag. 3 kilo har försvunnit än så länge, och fler ska bort! Vi har bara hunnit med två pass på Friskis so far, ett spinningpass och ett gympapass medel. Och jag lever fortfarande! Faktiskt gick det mycket bättre än jag trott, och känslan efteråt är ju magisk. Så nöjd. Ikväll bär det av igen. Dags att spinna lite idag med! Heja Heja Mig! :)

Buzzador

Som medlem på buzzador.se får du testa nya produkter, allt från ansiktscremer, mat, babyprodukter till kattmat och mycket mycket mer. Du får prover hemskickade som du även delar ut till vänner för att höra deras åsikter. Jag är medlem och jag tycker det är jätteroligt! Det senaste jag Buzzade var nappar från Bambino och innan det hudvårdsprodukter från Neutrogena.

Vill du också bli en Buzzador? Följ då länken nedan! Just nu söker de extra mycket efter gravida och personer med barn födda 1 februari 2009 eller senare. Men även ni andra är välkomna att vara med såklart!

http://www.buzzador.com/index.php/sv/?refstr=plask

Time flies by

Det slår mig emellanåt, speciellt efter att Livia kom till världen, hur fasligt fort tiden faktiskt går! 7månader har snart gått sen hon föddes, och det var nästan 1,5år sedan jag blev gravid! Och det är lustigt det där med tid. För lika väl som det känns som igår när vi fick det positiva graviditetsbeskedet, på samma gång känns det som en evighet sen. Och lika väl som det det känns som att Livia föddes alldeles nyss, på samma gång känns det som att hon alltid funnits med oss. Vi tog ju lite bilder under graviditetens gång för att se hur magen växte. Jag visade aldrig dem då, men jag tänkte att det var dags nu :) Så här kommer de!


Vecka 10 (här inbillade jag mig nog mest att det syntes nåt, jag ser mer gravid ut nu än jag gjorde här, haha!) Jag ber om ursäkt för de vackra långkalsongerna...


Vecka 14. Nu börjar det synas mer, även om jag gärna överdriver svankandet för att få det att se ut som mer än det är... :)


Vecka 17


Vecka 20 - halvvägs!


Vecka 26


Vecka 29


Vecka 35. Nu är den bra stor. Och sommaren har kommit, ser ni va brun jag är?

Efter vecka 35 blev det inte av att vi tog några fler såna här bilder, men bara ett par dagar innan Livia kom var vi och hälsade på Sara och Peter på Tjörn, då såg jag ut så här:


Rund och go...

Och två dagar senare såg det ut så här:


Mammas hjärtegull alldeles nykläckt! Den mest fantastiska känslan någonsin <3

Öppna förskolor

...ett så himla bra koncept! Jag är relativt sysselsatt ändå, men alla de mammor som av olika anledningar inte kommer ut och träffar folk på dagarna! Och pappor också såklart, men det är vanligare att mammorna är föräldralediga, åtminstone med de små barnen. För dem är det så bra att det finns någonstans att ta vägen, där man kan träffa andra föräldrar och barn, barnen får, när de är såpass stora, leka och föräldrarna får tillfälle att utbyta erfarenheter, problem och tankar med andra liksinnade!
Själv har jag faktiskt hunnit prova på några stycken. Vi har varit på Vallda kyrka, Korskyrkan i Krokslätt, Öppna förskolan Spira i Göteborg centrum och Öppna förskolan i Onsala. Än så länge är Onsala favoriten, tätt följd av Spira. De har båda stora fina lokaler, trevlig personal, billig fika och en mysig sångsamling :) Just sångsamlingen är Livias favorit, och hon sitter med stora ögon, skrattar och mår gott när alla sjunger omkring henne. Faktiskt så ska vi iväg idag, idag blir det Onsala. På tisdagar har de öppet för barn mellan 0-1år, så det ska bli roligt att träffa andra barn i Livias ålder. Blir lätt stojigt när det är större barn också...

Nu hör jag att hon är på gång att vakna, så jag säger hej för idag. So long!

RSS 2.0