Grattis Julia 2år!

Ja, som rubriken lyder så fyller lilla underbara brorsdottern två år idag. Helt galet att hon redan är så stor!
Har en fullspäckad dag framför oss med kalasanden hit och dit så jag hinner inte skriva så mycket mer. Lägger upp lite bilder på fina Julia, så hörs vi snart! Tjingeling!


En liten liten Julia, bara 1 månad här!


Sötnöt!


På dopdagen, nästan 5 månader


Med farmorsmor Stina


Älsklingsunge!


Midsommar 2009


Julafton 2009


Påsk 2010


Underbaring!


Grattis goding!

Bildbevis

Här är den så, vår fina fina nya bil! Svart är den, och helt underbart fin. Såå skönt att äntligen ha en bil till!Nu ska vi packa ihop oss här och ge oss av till läkarkontroll på BVC! So long!

Karuseller, kanelbullar och bilköp

Halloj!
Helgen som passerade var Ted iväg och fiskade med grabbgänget, och jag och mina töser var alltså hemma själva. Vi inledde helgen med att spendera fredagskvällen i köket. Datum för dop är bokat och till detta ska det ju bakas godsaker. Så med Livia i bärselen producerades det kanelbullar! Jag kan inte skryta med att de blev de snyggaste jag gjort, men de smakade allt gott! (och det är väl huvudsaken?)
På lördagen sedan, efter att Nova fått sin promenix, så styrde jag och Livia kosan in mot stan där vi mötte upp David, Helene, Julia och mormor Stina för en dag på Liseberg. Lillan skötte sig exemplariskt och sov nöjt i sin vagn hela tiden, med undantag för när hon vaknade och var hungrig. Efter att ha ätit somnade hon sedan om gott.
När Ted sedan kom hem igår eftermiddag åkte han iväg för att kika på en bil... Och i morse var han och betalade och hämtade ut den! Tjohoo!! Jag har ännu inte sett den, så jag väntar spänt på att han ska komma hem senare. Det blidde iallafall en Volvo V70, och den är svart (me like!). Bilder på underverket lär dyka upp! :)

Nu så är det en ny vecka i antåg, full av nya möjligheter! För en liten stund sedan kom Cicci förbi och lämnade av sin lille Dexter, som vi ska passa tills imorgon. Så nu har Nova någon att trakassera och busa med. Mamma och Julia är i skrivande stund på väg hit för att följa med oss ut på en promenad i det, faktiskt, fina vädret.
...det vill säga om Livia har tänkt att vakna. Hon har sovit gott i sin spjälsäng i över två timmar nu, och det har faktiskt gått över fyra timmar sedan hon åt sist (det brukar annars gå max 3!). Jag hör dock att hon börjar knorra där inne nu, så hon är nog på gång. Jag är väldigt nöjd med att hon somnar så gott så på förmiddagen, hon har gjort det det senaste. Det gör att jag får lite tid att plocka, städa, äta och bara vara lite själv. Jag skulle ju faktiskt kunna ta igen min förlorade sömn från natten medan hon sover, men det blir liksom aldrig riktigt så...

Jag avslutar detta inlägg med två bilder på Julia och Helene från i lördags när vi var på Liseberg. Julia äälskar att åka "sell" (karusell) och är helt orädd, härligt! Tjingeling!


Enarmad Jennie

Ja, emellanåt känner man sig som om någon stulit ens vänsterarm, för där ligger det inte alltför sällan en liten Livia nuförtiden. Jättemysigt förstås, även om det hade gått något enklare och fortare att äta, diska, städa och skriva på datorn om man kunde använda båda händerna :) Hon är oftast en väldigt snäll liten bebis som ligger i sin babysitter och jollrar och skrattar åt sina leksaker så att jag får tid till att duscha, klä på mig osv, men ibland duger helt enkelt inget annat än mammas arm. Och då är det bara så. Just för tillfället ligger hon här i knät på mig och sover, jag testade för en liten stund sen att lägga ner henne i spjälsängen när hon var i den här sinnesstämningen, dock med resultatet att hon vaknade efter två minuter och Inte ville ligga där helt själv. Så nu får det vara så här. Jag har ju inte bråttom med att skriva det här inlägget, så visst kan jag göra det med en hand!

För övrigt rullar dagarna på här hemma. Helgen spenderade vi uppe på landet där det stod svampplockning, kortspel och promenerande på schemat i vanlig ordning. Nu börjar det bli lite kyligare på nätterna och vi fick elda på bra för att få en bra sovtemperatur. Mysigt det med.

Och igår var vi på BVC igen. 6veckor har lilltjejen hunnit bli nu och hon väger nu 4680g och är 55cm lång, hon växer så det knakar! Är lika roligt varje gång att gå dit, det händer så mycket. Nästa vecka ska vi dit igen, då blir det läkarkontroll.

Annars så kretsar mycket av våra liv kring billetande nu. Förra veckan var vi på banken för lånelöfte, och idag ska vi dit igen för att ta lånet. Vad det blir för bil vet vi inte ännu, men vi tittar på en kombi med plats för barnvagn och Nova. Kanske en Volvo V70, Volkswagen Passat eller Toyota Avensis. Jag röstar för någon av de två sistnämnda, men vi får se. Ska oavsett bli väldigt skönt att få en bil till, som det är nu känner jag mig ganska låst här hemma på dagarna.

Här var en liten update kring vårt liv här hemma. Ett fint liv <3
Avslutar som vanligt med lite bilder. Och ja, det blir bilder på Livia, tas ju massor av den varan!


Hallå ja


Sötnosen på kalas hos morbror Niklas


Två trötta själar på landet i helgen

RSS 2.0