"112 larmcentralen, vem talar jag med"

Gårdagen var minst sagt inte en vanlig tisdag hos familjen Holm/Chang. Livia vaknade med 40,3 i temp, var låg och orkeslös och tabletterna ville inte riktigt hjälpa. När hon senare hade 40,6 fick hennes mamma panik. Jag tänkte att så hög feber kan inte vara bra, och efter kort konsultation med min mamma gick signalerna till 112. Första gången jag slog de siffrorna. Ambulansen kom, och en stund senare var vi på väg till Östra sjukhuset. Nu i efterhand hade vi nog kunnat ta vår egen bil in i ganska lugn och ro, men den här mamman visste varken ut eller in och ville bara ha hjälp.

Älskling Livia var superduktig hela dagen, och efter febernedsättande var hon vid gott mod, trots att tempen fortfarande låg kring 39. Efter urinprov, blodprov och titt i öron och hals med mera konstaterades att boven var Urinvägsinfektion. Skönt tänkte jag, då blir det antibiotika och så får vi åka hem. Men icke. Är barnen under 2 år vill de kolla mer grundligt vad orsaken till det hela kan vara. De vill också ta urinprov varje dag för att se att antibiotikan hjälper. Så vi är fortfarande inskrivna på sjukhuset, men hemma på permission. Vi ska tillbaka idag för ultraljud av njurarna, samt för att lämna nytt urin- och blodprov. Om ungefär en vecka ska vi dit för att kolla njurarna med ännu en undersökning. Då ska radioaktivt (!) ämne sprutas in som letar sig till njurarna, och efter det fotograferas de för att se njurfunktion med mera. Trots mycket undersökningar är jag glad och lugn att de tar det på allvar och kollar upp henne ordentligt. Det de vill utesluta är att det är någon form av missbildning som orsakat infektionen.

Natten här hemma har varit okej. Lillstrumpan vaknade runt tre och fick Alvedon då febern låg på 39,6. När vi efter att ha sovit vidare i samma säng gick upp vid halv åtta låg febern på 40,4 igen... Måtte antibiotikan hjälpa snart så vi får ner den elaka febern!


I skrivande stund, trött Livia. Ser ni ID-bandet runt armen med? Världens finaste patient.


Måndagspyssel

Sa ju att jag var lite pysselsugen innan. Det vart lite pysslande idag minsann. För ett tag sen köpte jag tre "lock", tror de hör till såna träpallar ni vet? Iallafall nåt sånt. Jag tyckte de var lite fina men hade ingen klar idé kring vad jag skulle göra med dem. Nu har det blivit konst av dem :) Målade dem vita med en svamp, och sedan skrev jag lite. Titta här får ni se, jag är ganska nöjd faktiskt:


Precis nymålade


Uppsatta på väggen i sovrummet


Dröm om morgondagen


Minns gårdagen


Lev idag


39,3

...var tempen på Livia inledningsvis denna nya vecka. Suck! Är så trött på sjukdomar! När nu så jag och Ted kvicknat till från kräksjukan, då är febern tillbaka hos lillstrumpan. Fattar inte vad det är. Förra gången härledde vi ju visserligen febern till Tredagarsfebern, men nu då? Även denna gången är det bara feber. Inget annat. Jo näsan rinner pytte, men inget mer. Jag tror och hoppas ju återigen på tänder, men nu får de väl kika fram om det ska vara det? Tycker så synd om henne, och det är så tråkigt att hålla sig hemma. Idag lär vi ju, om inte febern mirakulöst upphör, missa babysimmet igen. Andra gången irad blir det då. Och idag som är sista gången den här kursen och allt...

Innan febern dök upp hade vi iallafall en jättemysig helg. Vi har varit på barnmarknad, varit på torpet och hälsat på mamma och pappa som invigt stället för i år, haft besök av Richard och Malin, promenerat och sprungit i det härliga vädret, varit en sväng på TUR-mässan och fikat med våra härliga grannar tillika hyresvärdar. En finfin helg! Om ändå veckan hade fortsatt lika bra. Jaja, vi får väl hålla tummarna att febern ger med sig snart!

Nu ska jag ta och äta lite frukost, lillan sover och jag kanske ska passa på att göra nåt nyttigt? Har en massa pyssel i fingrarna. Får se vad det kan bli av det!

Den här bilden togs häromdan, visst är hon dödssöt?


Mammas hjärta!


Vet ni förresten? Inatt drömde jag att Livia fick en lillebror. Med massa knallrött hår, haha! (stor chans!)
Nej, det blir inga fler barn på ett tag...

Livia 8månader idag!  Det firar vi med en ...

img_0758 (MMS)

Livia 8månader idag!  Det firar vi med en ny vagn :) Här är den, en svart Babytravel Amsterdam. Har inte premiärkört ännu, men visst är den fin? Nöjd so far! Nu blir det agility med Nova! Kram


Jag tävlar!



Jag är med och tävlar om ett "åh vad gott med mat"-kit från Bambino på brittabloggar.wordpress.com

Gör det du med! En haklapp, en tallrik och ett par äta-självbestick står på spel! :)

BVC

Idag har vi varit på BVC och träffat gulliga Gun. Alltid lika mysigt! Lilltjejen charmade som vanligt de flesta i sin omgivning med vinkningar, skratt och massa prat. Hon hade blivit 71cm lång och väger nu 10,1kg. En kurva över "normalt" på längden, och en och en halv över på vikten. Proportioneligt o fint! Prickarna har försvunnit nu med, och Gun trodde med största sannolikhet också att det var tredagarsfebern som varit på besök.
Nu sover snurpan lite, när hon vaknar blir det lunch och sedan en liten promenix med Nova. Jag har ute vagnen på Blocket nu och har tvättat alla delar till den, så jag vill inte använda den så den blir smutsig igen. Därför blir det bärselepromenad = lite mer träning för mamma! Hade varit skönt om nån ville köpa den snart dock, så vi kan inhandla en ny med!

I afton blir det Hjärtochlungräddningsutbildning tillsammans med gänget på Aqua Barn. Dags att uppdatera HLR:en på barn, var ett tag sen nu. Känns ju faktiskt ännu viktigare nu när man har en egen liten! Ska bli kul, och nyttigt! Lite segt att det är i Kungälv, men det blir nog fint.

Tycker mig höra att det knakar inne i spjälsängen nu, tror det är en liten Livia som är på g att vakna. Hoppas ni får en finfin dag i solskenet, det tänker jag ha!


Livia med goa mormor


:)

Sjukdomstider...

Hej och välkomna till vår egna lilla sjukstuga i Vallda! Suck vad tröttsamt det är! Livia hade feber från onsdag-lördag. När så äntligen hon frisknade till, då var jag uppe halva natten mellan lördag och söndag - magsjuka! Urk! Idag känner jag mig bättre, om än fortfarande matt och orkeslös. Febern som Livia hade misstänkte vi röra sig om tänder, då hon enbart hade feber. Igår kom dock svaret på febern, och inte var det tänder den här gången inte, utan den såkallade tredagarsfebern. När febern försvinner ersätts den nämligen med prickar. Och här har vi nu en liten prickikorv minsann! Skönt att ha fått svar på vad det var iallafall.

Annars händer som ni säkert förstår inte så mycket här hemma... Vi missade mammas kalas igår, vilket var trist. Och idag blir det inget sim, vilket är supertrist. Imorgon ska vi däremot till BVC, det ska bli kul! Har ju inte varit där sedan 6månaderskontrollen, och den var vi på lite innan hon blev 6 månader, så imorgon är det dags för 8månaderskollen. Hej vad det går! Ska bli spännande att se vad som hänt sen sist.

Här kommer några bilder på mammas älskling iallafall. Kram på er så ska vi krya på oss här!


Goa skorna :)


:)


Finaste onge! (ser ni att hon har hårspänne på sig, hihi! precis så att det fastnar :) )

Premiärgungar! Kul!

img_0722 (MMS)

Premiärgungar! Kul!


Som ett utsketet äpple...

...ungefär så känner jag mig idag! Livia vaknade ungefär en gång i timmen inatt. Hon var inte speciellt svårsomnad, men att springa som en jojo fram och tillbaka och aldrig riktigt somna ordentligt tar på krafterna! När hon sedan vid sextiden tycker att det är dags att gå upp, då är man sådär pigg och käck. Ted tog med henne upp vid sex då han ändå skulle upp, men vid halv sju var hon bara min igen. Nu sover hon däremot. Och det är väl nu jag borde göra detsamma. Men det är alltid så hemskt när man blir väckt igen.. Fastnade liksom här med.

Igår var jag och Nova på Agility! Vi har anmält oss till en kurs på tisdagar, fem tillfällen. Novis var duktig, vi övade slalom och hopp, och hon gjorde sitt bästa! Trött var hon i slutet, jobbigt för huvudet :)
Jag skulle förresten vilja efterlysa någon som kan skapa typ två dagar till i veckan. Hade inte det varit bra? Som den ser ut nu har jag alldeles för mycket uppbokat på vardagskvällarna, men inget av det vill jag ta bort... Jag simmar med Livia, agility med Nova, tränar, jobbar och rider... 5 dagar blir det. Älskling Ted blir lidande och någon form av flexibilitet i livet är svårt att få till... Insåg det häromdan när jag skulle boka klipptid "nej då kan jag inte, och inte då, nej då är jag uppbokad..." Suck! Prioritera. Jobbigt.

Det här inlägget blev lite rörigt känner jag. Det är ungefär så jag känner mig också. Rörig. Solen skiner iallafall, och ikväll blir det Cirkelgym/Indoor Walking. Spännande. Går nog och lägger mig en stund iallafall. Hej på er!

Fina fredag

Halloj i snövädret! Vaknade i morse och såg solen skina, gott! Men den lyckan varade ju dessvärre inte så länge... När det väl var dags att ge sig ut på promenixen med Nova, då var det smärre snöstorm ute ja. Tack för den.

Fredagen idag började med ett besök på St:a Gertruds kyrka i Kungsbacka där de har babycafé på fredagar. Bebislek, sångsamling och mumsig fika med hembakta semlor stod på schemat, mys! Både kompisen Edith med mamma Gittan och kompisen Hugo med mamma Lisa var där. Mycket trevligt! Efter det bar det sen hem och ut i skogen i snöyran. Ted är hemma och är sjuk stackarn, men när Livia somnat gott gick jag och Nova ut ensamma. Det händer ju inte så ofta längre, och det är så mysigt att gå hon och jag utan barnvagn emellanåt. Hon lyssnar bättre och jag är mer närvarande när jag slipper putta vagnåbäket framför mig!

Appropå vagn, så är jag bra sugen på en ny. Vår är praktisk och terränggående, men så stor och tung nu med sittdelen på! Liggdelen var super, men nu vill jag ha nåt smidigare! Gillar Mountain Buggys vagnar, men då deras prislappar är något för saftiga för familjens plånbok har jag istället spanat in Babyproffsens egna märke, Babytravel. Deras Amsterdam påminner mycket om Mountain Buggys Urban Jungle, men bra mycket billigare! Enda nackdelen är ju såklart att det inte går att ha Livia mot sig i den, men jag tänker att hon kanske är tillräckligt stor för att inte behöva glo på sin tråkiga mamma hela dagarna nu?

Här är vagnen, visst är den fin?


Jag gillar den! En svart blir det nog. Men först måste vi nog få sålt vår Brio.

På Ica Maxi och handlar! Livia sitter fint...

img_0705 (MMS)

På Ica Maxi och handlar! Livia sitter fint i kundvagnen!


Semledagen!

...eller Fettisdagen som den egentligen heter. Det väsentliga är ju oavsett att man får äta semlor! Jag brukar typ leva på semlor den här tiden på året. I år har mina viktnedgångsambitioner satt stopp för det så det har inte blivit i närheten av så många som normalt. Men idag! Trots att det är en helt vanlig tisdag så ska här ätas semlor! Semledagen är det ju bara en gång om året! Banta kan jag göra sen :) För att fira denna dag ska vi hem till Liza och tillochmed baka egna. Det, ska erkännas, har jag faktiskt aldrig gjort, så det ska bli himla spännande! -och gott!

Innan det bär av mot semmelproducerandet ska vi ut och promenixa en sväng med en annan Lisa. Nämligen Lisa och Hugo här i Vallda :) Underbart väder idag med, tror allt våren börjar komma på riktigt. Idag blir det skinnjackan! Kanske tillochmed att Conversen åker på! Kram på er!

Här har vi min absoluta favoritsemla:


.

.

Helgen

Har haft en helt underbar helg! Vädret har varit fantastiskt och vi har gjort en massa mysigheter!
I lördags var familjen Runklint här och hälsade på. Det blev promenad, middag, rödvin och bebismys! Alltid lika kul att träffa dem! Det skiljer bara en månad på Livia och lille Elis, och Elis är såå duktig, han kryper och han reser sig upp och det är full fart! Tufft!

Söndagen sedan bjöd på lite mer shopping :) Lilla familjen åkte till Freeport och kikade och jag lyckades bland annat fynda två par byxor för 100:- vardera, fantastiskt! Jag hade sagt att jag inte skulle köpa några nya byxor förrän jag gått ner alla gravidkilona och kommer i mina gamla, men 100 spänn kändes det som att det ändå kunde vara värt! Ett par jeans och ett par lite kortare chinos. Efter shoppingen svidade jag om och styrde kosan mot stallet och lille Puh! Ett bra pass i manegen blev det, där både han och jag var rätt trötta och svettiga efteråt, kul var det! Hemma sedan väntade Ted och Livia samt Teds bror Richard och hans Emelie. Fika, middag, lite rödvin och mys vart det! Mycket trevligt!

En mycket lyckad helg! Idag har vi inlett dagen med lunch tillsammans med fina Tina och fina Tinas bebismage, myys! Och i eftermiddag blir det babysim. Åh, jag mår bra nu!

Här kommer några bilder på söta Elis från i lördags, hoppas ni har det lika bra som jag idag!


tittut!


Kollar in kvällens sovplats, och pappas haka!


Smakar bra?

Shoppingdagar två

Halloj! Både igår och idag har jag och Livia varit ute på shoppingupptåg! Livia har börjat tycka att det är lagom kul att både åka bil och vagn, men med lite mutning i form av majskrokar, leksaker och lite kommauppurvagnenpauser har det gått fint! Här är lite av det vi hittade:


Ni som känner mig väl vet att jag äälskar semlor, kunde inte låta bli den här!


Fin rödrandig body, båda dessa var från Lindex.


Ett par mörkblå ursöta Converse!



Sedan bidde det en tunika till mig också. En genomskinlig med gråsvart leopardmönster och ett brunt läderskärp i midjan från Vila. Finfint! (hittade ingen bild på nätet så det får bli en på mig när jag har den på mig en annan dag)

Hoppas ni får en fin fredagkväll, det ska jag ha!

Shopping! Idag har jag och Livia varit på ...

img_0693 (MMS)

Shopping! Idag har jag och Livia varit på Kungsmässan o shoppat! Mest till Livia, som vanligt...


RSS 2.0