Väldigt Godkänt!

...eller till och med Väl Godkänt fick jag på förra kursens tenta! Tjoho! Hade faktiskt inte alls räknat med det, så det var himla roligt! Känner mig hemskt stolt och nöjd, och jag fick bra kommentarer utav läraren som rättat.

Annars har dagen bjudit på seminarium, ett ganska slappt sådant, men det gick bra. Sedan kom jag hem och hämtade Nova för en promenix i vår nyfunna skog mede Nova. Gick hela ljusslingan idag, och hon var så duktig så! Lyssnade fint när det kom folk och andra hundar och höll koll på mig. När jag märker att hon blir lite disträ och och inte ritkigt lyssnar så brukar jag springa och gömma mig bakom närmsta träd, och vilken fart hon får!

På väg hem från skogen ringde Cicci och talade om att resultatet på tentan inte skulle läggas ut på nätet, utan man var tvungen att hämta ut den om man ville veta idag. och det ville jag ju! Så jag och Nova åkte in till skolan, där vi mötte upp Cicci, Dexter och Flamenco. Cicci var hundvakt och jag kilade in och hämtade tentorna. Nova fick leka med farbröderna och var mycket nöjd med detta!

Nu börjar det lukta mat här hemma på Fredriksdalsgatan. Kycklingen står i ugnen och såsen puttrar på spisen. Och Att magen kurrar! Ska bli gott med mat!


Här är en bild på Nova från promenaden idag. Vi hittade något väldigt konstigt på ett av träden....


Någon tyckte visst att trädet såg fruset ut. Nova tyckte detta var väldigt suspekt

Senaste upptäckten!

...är att jag inte bor alls långt ifrån Safjället, med både stigar och elljusspår perfekta för hundpromenader! Sophia hade berättat att det låg en skog nära oss, och idag gick jag och Nova ut för att leta efter denna skog. Åh så lycklig jag blev! Där kommer det definitivt bli många promenader framöver!
Annars har jag varit en sväng i skolan idag, haft föreläsning om Etik. Intressant och klurigt det där.

Igår hade jag handledning inför vår praktik som vi ska ut på efter jul. Jag såg mycket fram emot denna handledning, men väl där sjönk mitt humör ganska fort... Det som jag helst vill arbeta med; barn o familj eller ungdomar, där vill de oftast att man ska vara lite äldre. Ibland är det så tröttsamt, för nästan vart jag än kommer får jag höra att jag är så ung... Och vad ska jag göra åt det liksom?! Blev helnere och tänkte att det är lika bra jag tar ett uppehåll i studierna och kommer tillbaka när jag är sådär 35, då kanske de vill ha mig?
Idag känns det dock lite bättre, och jag tänker att det får väl gå som det går. Var jag än hamnar på praktiken så lär jag mig garanterat massor oavsett!

Annars händer här inte så mycket hos mig. Jag landar lite i soffan efter promenaden och funderar på vad vi ska hitta på för middag idag... Ikväll bär det iväg på hundkurs igen, kul! Vi har väl varit sådär duktiga på att göra vår läxa den här veckan, men men....

Här är en toksöt liten bild på charmtrollet Julia taget hemma hos mamma i helgen:


Puss på Julia!

Så söt är hon!
Nu ska jag kila vidare, tjingeling!

Älgar, party och solsken

Älgjakten har, för er som inte visste, dragit igång och Ted har de senaste två dagarna spenderat den mesta tiden i skogen på jakt efter detta stora djur. Än så länge utan resultat, men vi får väl se vad han kommer hem med i kväll.

Jag har inte jagat några älgar, utan har istället haft en ganska lugn helg, med lite inslag av party. Fredagen spenderade vi hemma hos mamma och pappa i Kullavik, där även David, Helene och Julia höll hus. Vi blev bjudna på god mat och kikade på Idol på tv, mycket mysigt. Vi sov där och när Ted åkt iväg tiidigt på morgonen för att bege sig ut i skogen gav jag mig några timmar senare ut på jakt efter en present till Frida som fyllde år i veckan. Ett mycket fint halsband blev resultatet av min jakt! Jag var sedan hos Else och Sofia och fikade och tjötade lite, för att sedan åka hem och göra mig iordning för kvällens bravader. Frida hade ju som sagt fyllt år, och party skulle hållas!
Detta partaj var mycket trevligt. Goooda chokladmuffins och tårta hade Frida bakat, och jag åt en massa! MUMS!
Här är en liten kik på detta kalasande:


Muffinsen och den livsfarligt goda tårtan!


Gartman matchar väggen snyggt


Och så en hissbild! Jag och älskling nästan hemma!



En trevlig kväll var det som sagt. Det pratades om utgång, men när det väl kom till kritan var både jag och Ted för trötta för det. Om Frida tog en sväng ut på stan vet jag inte. Förresten så var det inte bara att hon fyllde år som vi firade. Hon blev nyligen färdig mäklare med, fått anställning på Bjurfors, OCH i fredags sålt sin första lägenhet! Så duktig är hon!

Nu sitter jag i soffan med datorn i knät och funderar över min söndag. Nova är hos mamma och pappa, och det är väldigt tomt här hemma utan henne! Ted är i skogen och jag ska jobba lite senare, så att hämta hem henne innan Ted kommit hem är ju ingen idé heller... Mamma tyckte jag skulle passa på att plugga lite, Nova har det bra hos dem. Och det vet jag ju, men jag saknar henne.... Aja, får väl försöka vara lite produktiv, jag får ju träffa henne ikväll. För att sova och sen lämna henne ensam hemma, och sen ska mamma komma och hämta hem henne till sig igen. Usch, ibland suger det att ha hund! Tänk om man hade fått ta med henne till skolan istället, och slippa känna att man bara lämnar bort henne hela tiden....

Äh... ha en fin söndag hörrni!


Vi tänder ljus, och så går vi på restaurang!

Tjoho! Har för en stund sen vaknat upp, ätit frukost, kollat av intressanta bloggar och facebook, för att nu sitta här och plita. Som ni förstår är jag ledig idag, och dagen borde ju spenderas med att plugga..... Jag ska fundera på om jag orkar det om en liten stund... Igår var jag på After Work med skolan, detta efter en dag med grupparbete som gick väldans bra, verkar ha hamnat i en toppenbra grupp! Även After Worken var trevlig. Vi var på The Queen på Viktoriagatan, och av alla inbjudna var vi iallafall ett tiotal personer den här gången. Några utav klassvännerna skulle efter en stund gå vidare till Parken där Anna-Lena Brundin skulle stå-uppa. Jag hängde på, och himlans roligt var det! Träffade även på Alexander som jag inte sett på en sisådär tre år, mycket trevligt!

Idag har jag även hunnit med att bada lilla Nova, så nu går hon omkring här och ser ut som en liten ulltuss! Här kommer några bilder från igår:


Happy faces!


Anna och Johan!


Jag och glada Annika


Nästan hela gänget





Där var en liten kik på de som var med. Nu ska jag ta och göra iordning lite lunch. Sem blir det antingen presentshopping till Frida som fyllde år igår, eller en färd hem till mamma för att tvätta. Kanske kan jag kombinera det? Just det, plugga skulle jag ju med....



TRÖTT!

Ja... Ungefär som bilden nedan känner jag mig nu.. Har fått i mig lite kaffe och sminkat mig, så nu kanske jag åtminstone ser lite piggare ut, men det hade varit vääldans skönt att få krypa ner i sängen igen.. Men icke! Iväg till skolan för fallbeskrivning och info om fältarbete! Ha en fin dag!


Thank God it's Monday!

...eller? Tja, den här måndagen har varit helt okej, men det är ju aldrig jättekul när helgen är över...
Jag vaknade upp vid åttatiden då mobillarmet med min härliga Winnerbäck-signal väckte mig. Efter lite frukost, vovvepromenad och lite koll på datorn satte jag mig och läste. Socialpedagogik. Jag läste i två böcker, som var rätt intressanta, men jag kan fortfarande inte säga vad det är för något. Sådär bra... Får ge det lite mer energi lite senare. Nu är jag nyss hemkommen från skolan där det var föreläsning av några yrkesförerädare som pratade lite inför vår praktik som vi ska ut på nästa termin. Var några från en Ungdomsmottagning där, och det är något jag absolut skulle kunna tänka mig att jobba på! Vi ska snart lämna in våra önskemål för praktiken, och ungdomsmottagning kommer definitivt vara med blan de tre vi får önska om, de andra två har jag inte riktigt bestämt mig för, men jag tror att en av dem blir inom skola, som skolkurator.
Aja, vi får se vad det blir av det.

I övrigt händer inte mycket här i mitt hushåll. Ted är på väg hem, och vi ska väl försöka trolla ihop lite mat om en stund. Idag blir det nog kassler, bandspagetti (ja jag vet att det heter nåt annat egentligen) och hollandaisesås i ugnen - mums! Kanske ska vi styra kosan mot Kullavik och lägga beslag på mammas tvättmaskin? hum.. tåls att fundera på!

So long!


Fin hund i fin säng :)

Kursstart, plugg, hästvakt och middagsmys

Usch vad jag är dålig på det här med att blogga! Inte speciallt bra på att uppdatera får jag säga! Ännu en vecka har i alla fall gått och jag tänkte nu återge lite vad som hänt hos mig :)

I tisdags började vi en ny kurs med Nova, nämligen en unghundkurs. Nova var som vanligt jätteduktig och fixade alla övningarna superbra. Vi tränade på något som kallas "omvänt lockande" (tror jag det var) som innebär att när hunden gör det vi vill, i det här fallt sitter kvar, så visar vi godis i en öppen hand och ger godisar därifrån, så fort hunden reser sig upp eller flyttar sig så stänger vi igen handen. På så vis får hunden själv tänka vad den ska göra för att få en öppen hand och godis av matte! Det funkade JÄTTEbra, och Nova som inte tidigare kunnat "ligg kvar" fixade det på bara några minuter, jag var helt lyrisk!

Annars har veckan bjudit på en del skola och plugg. Det är, som jag tidigare sagt, massor att läsa den här kursen, och det är svårt att veta i vilken ände man ska börja! Men nu har vår grupp fått en uppgift inför ett seminarium som vi ska skriva på onsdag, så tills dess får jag se till att ha läst lite!

I helgen har jag varit hästvakt åt Johannas superfina häst Akxent. Vi stod i samma stall innan när jag hade Toy, men jag har aldrig ridit honom innan. Han är stoor och tar låånga kliv, så Jennie har allt lidit av lite träningsvärk den här helgen, men det har varit superkul! Det är alldeles lagom att få passa hästar lite då och då, då anledningen till att jag sålde Toy var att jag tröttnade på måstet att varje dag åka upp till stallet. På det här sättet blir det bara roligt de gångerna det blir.

Helgen har även bjudit på umgänge med lite trevligt folk :) I fredags var Niklas och Frida här och åt lite middag, kikade på Idol och hade det trevligt. Kul att se dem, händer inte alltför ofta!
Igår var jag och Sofia och alla hundarna ute i Kullavik i mammas och pappas hus, de var på landet så då passade vi på att låna det. Vi åt pizza, drack lite vin (Jag drack lite vin, Fia fick hålla sig till Colan), tände en mysig brasa och tjötade. Mycket mysigt!

Nu är det snart dags för mig att packa väskan och bege mig till jobbet, dags att simma med de små igen. Idag är det sista gången för mina "Krabbor", de minsta nybörjarsimmarna, de har varit så duktiga så! Kanske att jag hinner plugga litelite innan jag åker med.
Ta hand om er, så hörs vi snart (om jag kommer ihåg att uppdatera vill säga!)

Tjingeling!



Mina finaste älsklingar! (som nu är i skogen och letar efter fiskar och rådjur!)


Såhär ser det mesta av mitt pluggande ut nuförtiden, jag har någon som vääldigt gärna vill vara med!

Oktober

..har inletts, och det har verkligen blivit höst! "det är sommar det är sommar"- besattheten i mig har börjat svalna av, och jag har till och med hängt fram höstjackan, usch! Vill ha väärme!
Helgen har passerat, och det har varit en trevlig sådan. I lördags var vi hemma hos Fredrik och Anna för inflyttningsfest. Blev rätt lugnt, men lite öl, pizza och tjöt vart det, tack för en trevlig kväll! De har en jääättefin lägenhet längst upp i Kallebäck, med en fantastisk utsikt över stan, lite avis blir jag allt! Här är några bilder från denna kväll:


Anna bakar pizza!


..och Fredrik serverar öl!


Älskling är glad :D


Ted och Christian i soffan


...där även jag hamnade :)


Tja... behövs nog inga kommentarer...


Lilla Nova hade varit hos mina föräldrar över natten, och även Julia hade sovit där. Så när vi promenerat och hämtat bilen i Kallebäck åkte vi dit för att hämta hem lillan. Hon hade haft det så bra så, men mamma och pappa var rätt trötta efter att ha varit hund- och barnvakter!
Ted och Nova åkte hem, och jag åkte till Askimsbadet för att jobba med bebisarna. Julia var jäteduktig den här gången, och dök jättefint från rutschkanan! Duktigt!

Idag är det måndag igen, och skola igen... Nya kursen är som sagt låång, och myycket litteratur! Idag har jag börjat ta tag i det hela och börjat läsa.... Om det inte vore för att jag typ alltid somnar så hade det nog gått bättre!

Imorgon börjar vi nästa kurs med Nova, det är dags för unghundskurs på Kungliga Hundar, ska bli kul att komma igång igen och få lite nya tips och ideer!

Nu ska jag kika på Hollywoodfruarna, haha! So long!

RSS 2.0