Mirakel

Ursäktar min frånvaro från bloggen några dagar.
Men den här gången tycker åtminstone jag att jag har ett fullt giltligt skäl. I lördags, den 24 juli kl23:47 kom vår lilla dotter till världen! Livia ska hon heta, och hon är det finaste jag vilat mina ögon på!

Förlossningen gick bra. Värkarna satte igång så smått fredag eftermiddag när jag och mamma var på loppis uppe på torpet. De tog i framåt kvällen och natten, och fem på morgonen på lördagen var jag och Ted inne på Mölndals förlossning. Jag fick bada och de mätte mina värkar och bebis hjärtslag. Vid halv tolv konstaterade de dock att värkarbetet inte var fullt igång och jag hade från fem på morgonen inte öppnat mig mer än de 3cm som var när jag kom in. De skickade hem oss.
Här vart jag helt förkrossad. Det skulle ju komma en bebis, jag ville inte åka hem! Väl hemma googlade jag om värkar som avtar, vilket de hade gjort vid det här laget, jag hade knappt ont alls. Jag läste om folk som haft det som jag, värkarna stannade av, och hela förlossningen dröjde över en vecka! Jag läste också råd som att det var bra att promenera för att få igång det igen. Så jag och Ted gick ut på en timmes promenad. Jag gick som aldrig förr! Väl hemma fortsatte jag att gå i trädgården och i huset, runt runt runt. Bebis skulle ut om jag så skulle gå ut den! Efter några timmars promenerande och fortfarande ingen större skillnad i värkarna la jag mig i soffan och slappnade av lite. Då dröjde det inte lång tid förrän värkarna faktiskt satte igång igen! De blev starkare och starkare och vid kvart över nio sa det "boing" i magen, både jag och Ted hörde det, och så gick vattnet! Jag ringde in till förlossningen och en timme senare var vi där. Vid det laget var värkarna STARKA och gjorde väldigt ont! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen eller vad jag skulle göra för att få det att sluta, och jag ville så att någon skulle komma och ge mig Epidural. Vid undersökning som jag till slut (kändes som en evighet) fick konstaterade gulliga barnmorskan Lotta att jag var helt öppen (!), och i samband med det höjde hon lustgasen som jag fått och menade att det var jag värd vid det här laget, hon förstod att det gjorde ont... Någon Epidural var det ju inte tal om vid det här laget, bara att andas på i masken och härda ut... Klockslag och dylikt efter detta är inte helt klara för mig, men strax efter elva sa Lotta att "ja, vi får se om det blir den 24:e eller 25:e som bebis kommer", och som sagt, 23:47, efter ett par härliga krystvärkar (just då kändes det faktiskt rätt härligt att äntligen få ta iii mot smärtan) behagade fröken att kika ut! Vilken känsla!
Hon mådde fint och hon skrek som hon skulle, Lotta påstod att det var en av de piggaste bebisar hon förlöst, och hon sög fint på mammas bröst med en gång. Ted grät och var lycklig, och jag var nog mest i chock, det låg en bebis på mitt bröst!

Sedan förlossningen har det mesta rullat på. Vi var på återbesök i onsdags, och där konstaterades att hon gått ner för mycket i vikt, 10% av sin födelsevikt... Det resulterade i en natts pumpande och matande med skål för att se till att flickebarnet fick i sig ordentligt med mat. Hon fick inte riktigt till det med att äta på mig, och då hon inte fått i sig ordentligt innan hade hon heller ingen ork att suga. Dagen efter var vi där igen, och då hade hon gått upp nästan 100g på mindre än ett dygn. Nu har hon med hjälp av en amningsnapp kommit på hur hon ska bära sig åt för att få i sig maten, och hon orkar äta läänge. Skönt! Har varit psykiskt påfrestande och man är ju full av känslor, hormoner och oro som inte gör det hela enklare. Men som sagt, nu går det jättefint och hon äter mest hela tiden! Sover gott på natten gör hon också, i sin egen vagga bredvid sängen! Fortfarande har jag inte fattat att jag och Ted blivit föräldrar, och att denna fina, underbara, perfekta varelse är vår dotter, bebisen som legat i min mage och sparkat och levt rövare.

Ett litet mirakel är vad hon är.

Nu kommer snart morbror Niklas och Frida hit på besök, och här kommer några bilder på vårt lilla underverk:


Liten liten Livia


Myser med mamma på BB


Sköna dagar

Hej hallå!
Måste börja med att säga, med risk för att förstöra den, att den här sommaren hittills nog är den bästa på länge, tycker ni inte? Vädret har varit underbart än så länge, jag jobbar inte utan kan helt och hållet njuta av den, och allt känns bara skönt! Nog för att vi har häcken full och att det mesta går i ett, men jag gillar när det händer saker och man har att göra!
Igår och idag har vi haft två riktigt sköna dagar. Igår åkte jag och Ted runt lite. Vi var i Kungsbacka och kikade lite, och efter det styrde vi kosan mot Göteborg där vi fikade i mysiga Haga med mamma och mormor. Vi köpte även ett gardintyg till barnrummet som vi senare på kvällen åkte hem med till mamma för att få hjälp att sy till. Fint blev det! Vi hade även i övrigt syhörna där igår. Jag har med den här graviditeten och under min praktikvår fått liv i min kreativa sida igen. Igår satt jag så och sydde på ett av mina projekt, nämligen en egengjord mobil gjord av små plyschdjur. Jag kan säga att de ser långt ifrån fabrikstillverkade ut, men det är väl det som är grejen, eller? Bild på mobilen när den är klar samt bilder på mina andra alster kommer!

Idag har jag haft Karin på besök här. Karin är också hon blivande mamma de närmsta veckorna och vi var med i samma föräldragrupp på MVC. Vi tog en promenix med Nova och sedan var vi nere i Vallda Sandö och tog ett dopp, skönt! Dock hade de små brännmaneterna också hittat dit nu, där det inte varit en enda innan, surt! En liten tråd från en av dem hittade till mig och brände mig på benet,  aj aj!

Nu ska strax Ted och Hasse ge sig ut i skogen och jaga, och Fia kommer hit med lilla Novalie och Ting-Ting. Kvällen lär bjuda på pizza, Coca Cola, Tv-titande och en massa tjöt. Me like!Här kommer en härligt somrig bild på söta Julia och David som vi tog på landet häromhelgen. Julia är i USA med sina föräldrar och hälsar på morfar nu, låångt borta!


Making room for the future

Japp, nu är bebisrummet så gott som klart! Ted har ju snickrat på en spjälsäng efter beställning från mig, och nu är den så klar och på plats. Såå fint blev det! Vi har fått låna en vagga av Sophia och Hasse som står bredvid vår säng, men spjälsängen är tänkt att användas som ett komplement och till slut ska ju bebis sova i sitt eget rum! Här kommer bilder på rummet:


Fina fina sängen


Är jättenöjd!

Nu ska här dukas iordning för middag här i Vallda. Teds pappa och fru kommer hit, och även mina föräldrar. Det är första gången de ses på dessa tre år, skam och ve, men nu så!

Tjingeling!

Bättre sent...

..än aldrig, så heter det väl?
Här kommer så en liten bild-update från min och älsklings mysiga helg på Särö Hus! Vi badade, bubblade, massagade, bastade med mera, detta kom dock inte med på bild då vi var rädda om kameran. Men en del bilder togs ändå. Jag låter bilderna tala för sig så återkommer jag inom kort med mer updates kring vad som skett det senaste!


Nyss anländ till vårt fina rum, takvåningen!


Vår jacuzzi på rummet


Vi två <3


Finaste


No more complains

Okej, jag ska aldrig mer klaga över att jag "har inget att ta på mig". I alla fall inte i byxväg. Har precis packat upp alla min jeans och långbyxor. Har inte fått tummen ur innan då jag ändå inte kan ha några av dem nu. Men gud vad jag saknar att välja och vraka bland mina jeans. Flera av dem faktiskt riktigt fina om jag får säga det själv. Nu har jag ett par mammajeans som dessutom gått sönder lite för mycket på ena knät för att vara snyggt slitna, och ett par jeansshorts att varva mellan. Ser såå fram emot att bara kunna dra på sig ett par jeans ur garderoben!

Jag hade planer på att ge en liten update av helgen som spenderades på Särö Hus med älskling och på landet med familjen, men dels sitter jag vid fel dator där inga bilder finns, dels har jag inte riktigt tid just nu.. Helgen var iallafall toppen, så mycket kan jag säga, så återkommer jag med bilder en annan gång!

Nu ska jag nämligen ta tag i mig själv och ge mig ut på en promenix med Nova, sedan bär det av till Slottskogen där det blir Picnic med David, Helene, Julia, mamma och mormor - mys!

Och förresten!!
STORT GRATTIS till fina fina Tina som fyller 23år idag!!!
puss på dig hjärtat, hoppas din dag blir toppen, ringer sen! <3


En gammal bild på oss två, grattis gumman!

Välkommen till världen!

...och ett stort grattis till Jessica och Farid som fick sin lille son natten till i onsdags, 30 juni!
Elis ska bli hans namn, och han är såå söt!

Här en bild jag fick på mms i onsdags på det lilla underverket:Vi hoppas på att få komma och hälsa på dem snart, Stort grattis igen!!


RSS 2.0