Sov så gott fina Alma...

I onsdags eftermiddag sa familjen hejdå till vår trogne vän Alma, som varit med oss i tolv och ett halvt år...
Till slut sa hjärtat (antagligen) att nu orkar jag inte slå mycket till, så när Alma legat på golvet och bara flåsat och inte orkat röra sig på en liten stund fick veterinären komma och hjälpa henne att somna...

Jag och mamma hade tidigare på dagen varit i Gunnebo med hundarna, och Alma var som vanligt. Lite trött har hon ju varit ett tag, men hon tog sig runt skogsrundan och var på bra humör.... Läskigt att det gick så fort, men samtidigt är det ju bra, hon behövde inte lida länge i alla fall.
Det är en väldigt konstig känsla att hon liksom bara är borta nu, hon har ju i stort sett alltid funnits där, sedan jag var 9år. Den som har det jobbigast nu är nog mamma min, hon som "går i det" hemma. Alla rutiner, svansviftandet när man kommer hem, någon som puttar på en när man sover.... Men lilla Nova har hon i alla fall, och hon kommer vara där mycket nu när skolan drar igång för min del. Och även om det inte läker många sår just nu, så har hon haft ett långt och bra liv, det är inte många så stora hundar som blir så gamla!

Tyvärr har jag inte så många kort på Alma på datorn, men här är några ifrån de sista två åren i alla fall:


Hon äälskade snö och kunde bara ligga ute i det så här!


Alma och jag på nyårsafton 08/09


Lurvig som en liten björn!


Hon hade världens bästa tålamod med lilla Nova!


De två finaste!


Och precis som de flesta flattarna var hon ett riktigt blötdjur!


Sista promenaden i Gunnebo...

Tack för många fina år fina fina Alma! Världens finaste och snällaste hund - någonsin!

Städ, tvätt, fix och promenix

Halloj!
Igår hade jag en riktig röjardag här hemma. Jag var otroligt rastlös, och då de allra flesta jobbar och står i är det bara att underhålla sig själv. Så det blev dammtorkning, dammsugning, golvskurning och tvättning som fick bli dagens aktiviteter. Sådär kul, men väldigt skönt när det är gjort!
När Ted kom hem lagade han lite mat till oss, sen tog vi på oss promenadskorna och gav oss ut. Vi promenixade upp till min mormor som bor i Guldheden, en alldeles perfekt promenad! Väl där fick vi kex, ost, kaffe och hembakad toscakaka, mums! Jag tog med mig kameran för att kunna föreviga denna kväll, men tyvärr kom jag bara ihåg den en liten stund på väg dit, så det blev bara ett kort, men här är det:


Ted i låånga trappan :)

Idag är jag minst lika rastlös, men nu har jag inget kvar att städa... Jag skulle kunna putsa mina sketna fönster, men det är ju såå tråkigt!
Äh, jag lär väl hamna i soffan med datorn i knät som vanligt....
Ikväll är det i alla fall dags för valpkurs, det ska bli roligt! Ikväll ska även mamma följa med och kika, nyttigt och kul!
Hej så länge!

Västkustvalpen

Så har vi haft vår utställningsdebut!
Lilla Nova var jätteduktig, och förutom att hon lyckades gnaga mina fingrar blodiga när hon skulle åt korven så uppförde hon sig exemplariskt!
Jag var jäättenervös innan, och jag glömde bort lite av tips och trixen jag fått av Mathilda, men överlag är jag väldigt nöjd med vår insats!
Vi var tre tikar i klass 4-6månader, och de andra två var drygt en månad äldre, vilket gjorde att de såg med "färdiga" ut än lilla valp-Nova. Vi blev sist av dessa tre, men med mycket fina kommentarer:

"Vackert huvud och uttryck. Mörka ögon, bra bett.
Tillräcklig benstomme. Djup och bra bröstkorg.
Lite längre hals önskas. Väl uppställd. Glad och trevlig valp." 

Domaren förklarade vad hon menade med längre hals, och det handlar mest om att vi ska lära oss stå lite bättre, för idag blev det att när hon gnagde hysteriskt på korven så böjde hon liksom in halsen. Vi behöver mer träning och rutin!
Vi fick i alla fall en etta och ett Hederspris, vilket jag är mycket mycket nöjd med!

Nu är jag helt slut efter en näst intill sömnlös natt och sen alla nerver... Även Nova är helt nockad och ligger utslängd på golvet och sover.

Här är lite bilder från idag, tur med vädret hade vi med:


Lite uppvärmning innan - sicket flow i steget! =)


Inne i ringen


Står fint framför domaren!


Posing med vår pokal och rosett!

Frisering, Utflykt och ytterligare bad...

Tjoho!
I onsdags var det alltså dags för Nova att friseras inför utställningen på söndag. Hon har inte hunnit få så mycket päls än, så det var mest öronen som trimmades en aning.
Försöker mig på en före och efter bild:

FÖRE:

Lurv lurv kring öronen!

EFTER:

Friserad och fin!

Efter att Nova klippt sig satte vi oss i bilen och styrde kosan mot Orust, där Cicci har sitt sommarställe. Ida var också där med sin Flamenco. Så Nova, Dexter och Flamenco har busat som bara den, badat och myst!
Även jag har badat, myst och haft det mycket trevligt! Riktigt skönt att få komma ut till havet istället för att sitta instängd i lägenheten. Vid närmare eftertanke tror jag inte jag badat i havet en enda gång i år förrän nu - Skandal!
Här har vi en mysig bild på Nova precis efter ett dopp i det blå - blöt och go!


Mattes blöta älskling!

Väl hemma igår pratade jag med Mathilda, Novas uppfödare, för lite tips och trix inför utställningen på söndag. Nervositeten börjar allt komma smygandes.... Men jag ska försöka gå in med inställningen att jag har den snyggaste, finaste, bästaste hunden i världen (vilket ju faktiskt stämmer!!!) och att domaren har en himla TUR som får lov att bedömma denna stjärna! haha! Ted tog några kort när jag ställde upp Nova som vi skickade till Mathilda, och förutom att hon tyckte hon var Jättefin så gav hon också lite tips om hur vi kunde förbättra ställandet. Men hur det än går, så kommer jag vara nöjd bara vi överlever! :)

Nu ska jag ta och bada Nova - igen! Gjorde ju det i tisdags, men nu har vi ju varit på Orust och blivit salta, så det är bara att hoppa in i duschen och salta av oss. Jag ska även klippa klor och päls mellan tassarna. Hundvårdsdag med andra ord. So long!

Bebisar, bushundar och bad

Halli hallo!
Igår var jag och Nova och hälsade på Isabel och Nelson. Nelson är en liten dvärgpinscher, och jag var lite orolig att Nova, som leker rätt buffligt, skulle skrämma lille Nelson. Men icke! Nelson är en tuff liten krabat och de två små liven lekte fint och mycket med varandra hela eftermiddagen!
Isabel har bebis i magen, och det blev en hel del bebisprat igår. Såå mysigt, och det är såå många omkring mig nu som ska ha bebis, farligt...
Jag blev bjuden på hemmagjord äpplepaj med vaniljsås, och senare även ungspannkaka, mums! Sammantaget en mycket trevlig och mysig dag!
Tyvärr tog jag inga kort igår, fastän jag duktigt packat ner kameran... Glömde helt bort det. Men här är ett gammalt kort på Isabel och Nelson, här är dock Isabel inte så rund som nu :)


Fina Issa & Nelson!

För att ta oss till Issa igår åkte jag och Nova buss för första gången! Lilla pluttis var jätteduktig!! Det var till och med en annan hund på en av bussarna (som jag inte såg! man får ju bara ha en hund per buss..) och Nova brydde sig inte speciellt om den. Den skällde lite på oss, men Nova låg bara och tittade lite under lugg... Så duktig min bebis!!

Idag står det bad på schemat. Imorgon ska Nova nämligen till frissan för lite trim inför utställningen på söndag! Och då måste hon vara ren i pälsen. Så det ska vi göra, snart.... I övrigt står inte mycket på schemat idag, blir nog en slapp dag... Ikväll är det dock dags för valpkurs, roligt roligt!

So long!

Söndag...

Så vart denna helgen över.
Igår var det så dags för utgång med vikarierna från Gårdavägen där jag jobbat i sommar. Förfest styrdes upp hemma hos Rebecca, och pizza, vattenpipa och rosé fyllde kvällen, mycket trevligt!
Vid elvasnåret styrde vi kosan in mot staden för vidare party. Väl på spårvagnen bara rann energin ur mig. Fredagens festande tog ut sin rätt och kroppen ville sova... Kände mig hemskt tråkig, men jag vek av och åkte hemåt. Vid tolv låg jag skönt nerbäddad i min säng, gott...
Förfesten var som sagt mycket trevlig, och jag hoppas att Rebecca och Pierre fick en bra kväll ute på stan! Några bilder från igår:


Balkonghäng hos Rebecca


Rebecca o pipan


Hissbilden.. På väg hem

Nu skaq vi iväg och lämna tillbaka Davids bil som jag lånat, och sen ska Ted iväg och jaga... Får se vad jag hittar på. Ha det fint!

Kick-off!

Idag vaknade jag med en hemsk träningsvärk i mina lår....
Igår var jag på Kick-off med Aqua Barn ute på Marstrand. Vi hade bara fått reda på att det var "aktiviteter" planerade under dagen, så det var allt lite spännande. Vi började dagen med lite konferens, tjöt och fika. Sedan var det dags för aktiviteterna, och på schemat stod Ribb-båt!
Hej vad det gick!! Sjukt kul var det, och sjukt fort gick det!!
Vi åkte runt till tre öar, bland annat Åstol och Klädesholmen, där vi hade små tävlingar. Slutdestinationen var Pote Noster (om det nu är så det stavas..) där vi åt god middag och hade det trevligt. Hemresan tillbaka till Marstrand med båten var den absolut bästa. Hej vad det studsade, skvätte och levde! Vi lyckades krocka med en jättevåg vilket resulterade i att vi blev totalt jätteblöta! Vi skrattade och var mest lyckliga över farten, och vid ett tillfälle sa jag också att vi nog saknade vett att bli rädda, det gick ju ändå med en jäkla fart! I efterhand fick vi höra att krocken med vågen faktiskt hade skrämt han som körde lite, det var nog inte riktigt meningen... Men som sagt, det saknade ju vi vett att förstå, så vi hade kul oavsett!

Efter båtturen var aktiviteterna för dagen slut, och de flesta åkte hemåt. Jag, chiefen och Camilla på kontoret blev dock kvar på Marstrand där vi fortsatte kvällen.... Drinkar, tjöt och skratt - mycket trevligt!
En liten bild på mina kära kollegor: (halvbra bild, tagen med mobilen)


Camilla och Pernilla på Mama's, Marstrand.

Jag började ta mig från Marstrand vad halv två-tiden. Vid fyra ramlade jag i säng. Jävla kollektivtrafik!
Idag har jag som sagt en sjuk träningsvärk i låren, då ribb-båtsåkandet förutsatte en del parerande med benen, och huvudet känns lite tungt.... Och ikväll är det dags igen! Ikväll står utgång med sommarjobbet på schemat, och det ska bli väldigt roligt. Dock kunde jag ju varit liite fräschare. Men det är inget som dusch, smink och lite rosé inte kan ordna upp! :D

Nu ska jag vila vila vila mig i form....

Plaska plaska plaska!

Ja, idag har jag varit och plaskat i Åby simhall. Det var Julia och hennes två kompisar Ludvig och Max med föräldrar som var med och plaskade, sparkade, dök och simmade. Det var en liten uppfräschning inför babysimmets kursstart om två veckor, och jag hade minst lika roligt som bebisarna! Julia hade sannerligen inte glömt något, och tyckte det var så skoj, en riktig liten fisk!
Här är en bild från simmet i våras, riktigt fräck bild (som jag säkert visat innan, men som är så fin!):


Ååh dyk!

Simmandet idag fick mig verkligen att längta till jobbet som som sagt drar igång om två veckor, ska bli jättekul att komma igång med plaskandet med de små igen! På fredag är det dags för kick-off för personalen på Aqua Barn och även det ska bli kul.

Igår var det dags för andra gången på valpkursen, och även det gick toppen! Nova gör aallt för godis, en riktig ängel blir hon när matte har korv i handen! Vi fick massa beröm av kursledaren, och återigen flera kommentarer om att hon är stor.... Inte tjock, men väldigt stor för sin ålder. Hihi, hon är en riktig Holmare hon :)

Nu ska jag peta i mig lite lunch, sen ska jag och Nova bege oss ut i skogen en sväng!
So long!

Sol, semester och syskon

Semester!!!
Jobbade mitt sista pass i fredags förmiddag, för att sedan tacka för mig och gå på tre veckors ledighet innan skolan drar igång igen. Jag har trivts jättebra på jobbet och kommer garanterat hoppa in vid behov och komma tillbaka nästa sommar. Men skönt skönt skönt ska det bli med ledighet nu!
Efter jobbet i fredags styrde vi kosan upp till torpet. Ted fyllde år och två av hans bröder, mina bröder och allas respektive skulle komma upp och fira honom. Helgen var toppenmysig och vädret kanon. Sol, bad, kubbspel, poker, skratt och vin fyllde helgen, och det vore att ljuga att säga att jag är pigg och fräsch nu, men kul hade vi!
Lite bilder från detta spektakel:


Fina mamma


Födelsedagsbarnet


Tårta!!


Goa Jessica & Danny


..och minst lika goa Helene!


Solning på högsta nivå!


Jag & Jessie

Där var några bilder från den mysiga helgen, och för Ted är det imorgon dags för jobb igen.
....men inte för mig! :) Däremot ska jag ta tag i lite hästgrejor som jag ska sälja och skicka på posten osv, och jag ska även börja titta på böcker inför skolstarten och ha lite framförhållning för en gångs skull.
-Förresten så har vi fått vår nummerlapp för utställningen med Nova nu, kuligt ska det bli!!

Hej hopp!

Kalashelg!

Halloj! Nu har en härlig helg passerat, och den har verkligen varit fullspäckad! Lördag jobbade jag till en början, sen vart det partaj på kvällen. David och Helene hade inflyttningsfest, och det var en mycket trevlig tillställning. Vi drog efter vin och tjöt vidare in mot stan och hamnade till slut på Park Lane, dit även Ted och hans bröder som varit på U2 anslöt. Dansade gjorde jag så tårna blödde, men kul var det! Lite bilder från detta spektakel:


David och Frida på altanen


Jag och bror Niklas, som på bilden ser ut som en svettig tysk.. ;)


Helene och Sarah shakar loss!

Som sagt, så var kvällen mycket lyckad, vilket jag tycktes få sota för nästa dag....
Söndagen var seeg, och jag ville bara upp och iväg för att få hämta hem vår lilla Nova som sovit hos sin mormor, men varken jag eller Ted var i något skick att köra förräns framåt tretiden. Usch vad konstigt det var att vara i lägenheten utan lilla snuttan... Men hon hade skött sig fint första natten borta, och hon trivs ju toppen där, så det var ingen fara med henne!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Efter att ha vilat en aning var det så dags att dra på sig gåskorna och ge sig ut i skogen. Tillsammans med Fia, Hasse och alla skrynkelhundar tog vi oss till sjön Horsika för lite korvgrillning och mys. Det var faktiskt riktigt skönt att komma ut i friska luften lite, och jag blev betydligt piggare efter det. Mysigt och trevligt var det med, trots att det regnade lite på oss...
Lite bilder från detta:




Världens finaste!!

Det var en liten uppdatering från helgen, som var toppen! Idag har det varit jobb igen, men imorgon är jag faktiskt ledig. Jag och Nova ska mysa hemma, kanske tvätta och städa lite och bara vara. Sen har jag bara ons-fre kvar att jobba, och efter det blir det tre veckor semester! Ska bli såå skönt att vara lite ledig innan skolan drar igång. Och imorgon kväll är det dags för valpkurs, uppdaterar snart och berättar hur det var, ska bli riktigt kul!

Take care!

RSS 2.0