Myshelg med familjen

Ännu en helg har passerat, fasen, man hinner ju inte med!
Efter praktiken i fredags åkte jag hem till David. Vi tog oss bort till Julias dagis och hämtade henne, duktiga tjejen verkar trivas fint där! Vi tog med oss solstrålen, hon var på ett toppenhumör, och åkte till Åby simhall där det var dags att bada! Hon har ju inte kunnar vara med den senaste kursen på simmet så hon har haft ett litet uppehåll, men det var inget som märktes! Efter att ha kollat av läget i typ fem minuter vart hon helt tokig! Hon dök och dök, kom upp med leenden och villle dyka igen, sparkade, plaskade och hade jättekul! Jätteroligt att se och mitt siminstruktörhjärta mådde finfint! :) Kvällen sedan spenderades hemma hos David och Helene, vi åt goda hamburgare och dog i soffan. det märktes att det var fredag!

Lördagen sedan. Det var kallt, men solen sken härligt! V i tog oss ut till Kullavik igen där vi promenerade i skogen, åt goda semlor med mamma och pappa och hade det mysigt. Vi var dessutom hundvakter till fina Dexter, och vovvarna busade och höll igång hela dagen! Senare joinade även David, Helene och Julia och vi åt god middag och spelade spel hos mamma och pappa.

Helgen har med andra ord varit fylld av familjemys, bara Niklas och Frida som fattats! Nu är jag nyss inkommen från skogen efter en härlig promenix med Nova och hennes brorsa med husse, mycket trevligt. Nova ligger utslagen i hallen och jag har bäddat in mig i soffan. En stunds vila nu, sen bär det av mot Askim och simmet!

Hoppas helgen hos Dig varit fin med, nu ska jag kila vidare!
Tjingeling!

Tröttsamt...

Trött!!
Att, som de allra flesta faktiskt gör, arbeta hela dagarna varje vardag, är oerhört utmattande. När jag kommer hem från praktiken på eftermiddagarna är jag fullkomligt slut och hela kroppen skriker efter vila. Det tycks som att hur tidigt jag än lägger mig och hur mycket jag än sover så blir jag inte mycket piggare. Tror att mycket har att göra med att jag är "ny på jobbet" och lär mig en massa nytt hela dagarna. Hjärnan går på högvarv helt enkelt. Trots detta är det väldigt roligt och jag stormtrivs med kollegor, barnen, ja det mesta. Än så länge har jag ju inga egna ärenden och familjer som de andra, och ibland blir det en del dötid för mig, men det lär nog fyllas på med uppgifter allt eftersom!

Jag hade tänkt fortsätta berätta lite om helgen, men nu står maten uppdukad av fina älskling, så det får bli en annan dag!
So long!

Första dagen på praktiken

Så, idag var det dags. Klockan ringde på tok för tidigt och verkligheten slog mig till medvetende.
Idag var det dags för praktik. Idag skulle jag dock inte till själva praktikplatsen, utan istället till Scandic crown där föreläsningar om barns psykiska hälsa hölls. Om jag skulle komma in var ovisst då jag inte var med på någon lista, men efter inplankande, smusslande och fjäskande hade jag så en namnlapp kring halsen som alla andra. Att det inte var mitt namn på den kunde ju ingen ana. Smörgåsar, kaffe, te, kakor, bullar, godis, god lunch och frukter bjöds det på, sicken lyx! ...och ja, även föreläsningarna var helt okej. 
Nu är jag så helt färdig. Utmattad och förbi. Blir nog en tidig kväll för mig idag, för imorgon är det dags för första "riktiga" praktikdagen då jag ska till självaste Almens familjeförskola i Angered, ska bli riktigt kul!

Vad gjorde förresten du för ett år sedan?
Jag tittade igenom mina kort från januari förra året, och hittade kort på liiitenliten Julia, att jag och Ted bodde i Kullavik och passade huset och Alma när mamma och pappa var i Egypten, och så var jag på inflyttningsfest i Kungsbacka hos Thomas & co. Här är en bild på mig och Tina från den festen:


Håret är blondare här, och längre... Ska till frissan på fredag, då blir det nog brunt igen, men nästa gång får nog det ljusa komma tillbaka, trivs i det med!

Söndag

ååh jag vet vad dålig jag varit på att uppdatera. Igen.
veckan som varit har inte bjudit på jättespännande saker kan jag trösta med. Tentan har skrivits klart och lämnats in (skönt!), jag har haft sovmornar och slappat (också skönt!) och jag har hoppat in och jobbat på Bräcke med alla söta bebisarna (kul!).

Nu stundar en ny vecka, men en massa nya saker på schemat. För på onsdag börjar min praktik! Vi ska ju vara ute hela vårterminen, och det ska bli himla kul. Kommer nog vara lite nervös innan, men de jag ska jobba med känns så avslappnade och trevliga så framförallt ska det bli himla kul. Jag ska även hinna med att hoppa in och jobba på Lilla Bommen på tisdag och att klippa och färga håret på fredag. Skönt att jag bokade den klipptiden när jag klippte mig senast, annars hade det runnit ut i sanden som annars. Och nu när jag har färgat håret är det ju ännu viktigare, en ful utväxt vill man ju inte ha.

Det här inlägget blir inte mycket mer spännande än så här. Jag ska försöka skärpa mig och se till att uppdatera oftare om hur det går på praktiken nu framöver.
Nu ska jag slänga mig i soffan en stund för att sedan pallra mig iväg till Askims simhall och kursstarten på babysimmet! Den här kursen är inte Julia med, det är lite tråkigt, men de andra bebbarna är goa de med!
Tjingeling!

Hundhelg!

Ännu en helg har passerat, och denna har verkligen varit hundfylld. MyDog har ju huserat på Svenska mässan, och med det kommer utställningar, shower, shopping och mååånga hundar!
Jag ställde ut Nova på torsdagen, och hon skötte sig finfint! Domaren gillade inte riktigt hennes lite kraftigare typ, så någon placering eller dylikt fick vi inte, men jag är nöjd med stjärnan ändå!
Mathilda, vår uppfödare, var också där med sina hundar. Hennes hane; Pommac, gick det betydligt bättre för! Han blev BIR (Bäst i ras), BIG (Bäst i grupp) och senare på lördagen även tvåa i BIS (Best in show)!! Såå duktiga, och framförallt är han ju såå snygg! Stort grattis till dem! Novas brorsa Figo var också med, och han vann sin grupp! Kul! Här är lite bilder från helgen:


Fina Nova visar upp sig för domaren!


Och så snygga Pommac!


Och fiina brorsan Figo!

Nu är så helgen över, och imorgon drar allvaret igång igen. Hemtentan har legat på is sedan i tisdags då hunderiet tagit över, och imorgon är det dags att pallra sig till skolan för lite praktikintro och klassavlsutning, sedan blir det plugg igen på tisdag, för på fredag ska eländet in! Ska bli så skönt att bli av med den, den har nog varit den jobbigaste tentan hittills tror jag. Sedan, nästa vecka, den 20januari närmare bestämt, så börjar praktiken. Är allt lite pirrigt, men framförallt ska det bli jättekul att få komma ut i "verkligheten" lite och slippa ha massa kurslitteratur hängandes över sig. 

Imorgon börjar också Julia sin inskolning på dagis, spännande! Pappa David har ångest och tycker det känns jobbigt att lämna bort sin skatt, men jag tror det kommer bli kanon!

Nu ska jag slappa vidare i soffan innan det är dags för sängen! So long!


2010!

Halli hallo! Nytt år och nya möjligheter. Något säger mig att 2010 kommer bli mycket fint. Ord som förändring, lycka, insikt och en nystart dyker upp. Mer om de orden en annan gång, men jag tror utan tvekan, nej jag vet, att det här året kommer finnas kvar iallafall i mitt minne för resten av mit liv. Hihi :)

Jag har egentligen inte alls tid att sitta här och blogga och slösa tid. Har ju en hemtenta som ska bli klar. Jag har precis varit ute på promenix med Novis och nu var det tänkt att jag skulle börja med tentan, ska bara...

Måste ju rapportera lite kort från nyårsafton! Var en mycket bra sådan som spenderades hemma hos Karin. Myycket god mat, trevligt folk och fina fyrverkerier fyllde kvällen. Natten slutade tidigt för mig och Ted då Cicci som passat Nova skulle jobba dagen efter och kom och lämnade dogsen hos oss vid ettsnåret. Det gjorde dock ingenting, vi hade en fin kväll ändå, och hur är det man säger, man ska väl gå när det är som roligast? Yepp!

Här kommer några av aaaalla bilder vi tog under kvällen:


Me and my darling!


Värdinnorna för kvällen. Fina Karin och Emelie!


Den fantastiskt goda förrätten! Pilgrimsmusslor med kalixrom och... skit kommer inte ihåg såsen, men gott var det!


Jag och fina hjärtat Jessica!


GOTT NYTT ÅR!!



Där var ett litet smakprov från kvällen. Har som sagt maassor av fina kort, men det tar ju hundra år att ladda upp dem här, så detta får räcka :)
Annars har även helgen bjudit på mysiga stunder. I fredags var vi och hälsade på Hasse och Sophia och deras lilla nyfödda knyte. Novali blir nog hennes namn, och hon är såå söt. En snäll liten bebis som sover, äter och är nöjd nästan hela tiden.
Får faktiskt slänga in en liten bild på henne med:


Lilla fina Novali!

Sedan har vi varit hundvakter till lille Dexter resten av helgen, så helgen har bjudit på mycket hundmys, promenader och bus. I lördags var vi hos mamma och pappa på kalkonmiddag, och även där var det hundmys, men även människomys, god mat och spel. Mycket nice.

Nej nu ska jag fortsätta med skriveriet på tentan, tjingeling!

RSS 2.0