Åh dyk!

Vi har ju de senaste gångerna på babysimmet lånat med oss en undervattenskamera från Teds jobb. Teds stora mission har sedan varit att försöka få till ett fint kort på Livia när hon dyker. Detta har visat sig vara betydligt lättare sagt än gjort! Det är ju inte så länge hon är under vattnet, och med en viss fördöjning på kameran blir det kurigt. Men några har vi fått till! Hon ser lite läskig ut på några av dem tycker jag, men lite tuffa är dom!
Kika och bedöm själva:






Livia 4 månader!

Igår, 24 november, fyllde älskling Livia fyra månader! De här månaderna har gått i en rasande takt, och det händer verkligen nya saker varje dag! Det är konstigt, hur fort man vänjer sig ändå. Nu känns det jättekonstigt att tänka sig en vardag utan Livia. Att hon inte skulle vara med. Och även om jag upprepar att det går fort, vilket det gör, så känns det som en evighet sen vi var på förlossningen och hon faktiskt kom till världen. Vårt lilla hjärta.
Som jag nämnde i förbifarten häromdan så har hon börjat vända sig från rygg till mage. Det händer inte varje dag, men hon har lyckats ett par gånger och hon övar ihärdigt! Fötterna börjar bli mer och mer intressanta, och idag låg hon på rygg och riktigt tog sats för att försöka fånga dem, det gick inte riktigt vägen, men skam den som ger sig!

Vi har också hunnit med att börja med lite smakportioner. Det är ju från fyra månader som de säger att man kan börja lite smått, men jag smygstartade faktiskt lite, och vi har nu hunnit med att smaka på potatis, palsternacka, morot och lite gröt. Än så länge är nog gröten favoriten. Det andra går okej. Smaken verkar hon inte ha nåt emot, men när det blir dags för att svälja får lillstrumpan lite kväljningar. Men det går bättre och bättre dag för dag! Vi har börjat dricka lite vatten till maten också, och det är smaskens! :)

Nu hör jag att hon börjar vakna inne i sin säng, och det börjar bli dags för oss att klä på oss och ge oss ut i kylan med Nova. Jag gillar att snön har kommit, men brr va kallt det är när det blåser så jäkligt!

Här kommer avslutningsvis några bilder på snuttan:


Här har hon precis rullat runt från rygg. *nakenfis*


Snygga tjejen!


Go och glad!

Vår lilla fotomodell

Förra veckan, i torsdags, var jag, Ted och Livia iväg till en fotograf. Närmare bestämt Peter på atelje Marie på Vasaplatsen. Foton på Livia, och foton på hela familjen skulle tas. Snuttan var superduktig och skrattade och var glad! Han ville he henne sittandes på korten vilket är lättare sagt än gjort med tanke på att hon inte kan sitta ännu, men med lite stöd och diverse uppallningsrekvisita gick även det fint! :)
Vi fick sedan en adress för att kunna kika på korten i lugn och ro hemma, och idag ska vi tillbaka för att välja ut. 8 på Livia och 4 på oss tillsammans. Svårt, då nästan alla var så fina. Men nu har vi valt och om en stund åker jag och Livia in för att peka ut dem. Något som dock är väldigt trist är att vi inte får korten på ex en skiva så att vi kan välja att förstora dem någonannanstans. Vi måste alltså förstora/få fler kort bara hos Atelje Marie. Och såklart är ju inte de superbilliga... Vi hade ju velat framkalla några fina på Canvas, men det får nog dröja, för bu va dyrt! (alltså kan jag tyvärr inte heller visa dem för er här...)

I övrigt rullar dagarna på här hemma i Vallda. Eller snarare rusar fram i en rasande takt! Men vi har det kalas. Livia bara växer och växer, och häromdan rullade hon faktiskt runt för första gången som jag sett det! Två gånger från rygg till mage :) Ibland vill man dock, som Jessica uttryckte det, trycka på pausknappen. För hej vad det händer grejer! Snart är hon 15 och kör moppe! typ...

Ta hand om er så hörs vi snart!
So long!


Babysim

Babysim ja... Som antagligen redan framgått så jobbar jag extra som instruktör på babysim sedan två år tillbaka. Och det är verkligen världens bästa extrajobb. Jag riktigt brinner för det, och tycker det är en fantastisk sak att skapa vattenvana, självräddningstänk och respekt för vatten redan i unga år. Att det sedan är mysigt och jätteroligt gör ju inte saken sämre! Nu simmar vi ju dessutom med Livia en gång i veckan, och det är såklart ännu roligare! Förra veckan var det dags för dyk, och ja, det var allt nervöst att dyka för första gången på riktigt och inte med docka :) Men det gick ju super! och sen var det bara roligt. Ikväll är det dags igen, och det ska som vanligt bli jättekul. Hela veckorna längtar jag till måndag kväll då det är dags att simma!

Här kommer några bilder från förra veckan när vi var iväg! Vi försökte ta några dykbilder då det var en undervattenskamera vi hade med oss, men fick inte till det riktigt.











LYCKA!

Blue Village Flamingo Beach Resort



Hit åker vi 13 december, på självaste Lucia, tillsammans med Fia, Hasse och Novalie. Det ska bli såå skönt, och jag längtar så! Hotellet är barnvänligt och bra, det är nyrenoverat och precis som alla andra hotell på Lanzarote så är det bara två våningar, det tycker jag är mysigt! Det har också en egen strand och nära till shopping. Kommer bli fint det här tror jag! Men det är mycket att tänka på och ta reda på! Hur skickar man med vagnen på planet? Får man en sån där "balja" på planet som Livia kan sova i? Hur gör man med barnmat och ersättning? Det mesta har dock klarnat, och mer kommer nog eftersom. :)

Här hemma i Vallda har vi precis varit ute och promenerat med Nova och Dexter, och snart bär det av till BVC där vi ska träffa vår nya mammagrupp här i Vallda. Efter det blir det babysim! Var ju inget förra veckan så det ska bli kul att komma dit igen och plaska och busa. Idag är det dags att dyka också, spännande...

Om om inte fanns...

Hade jag fått vad jag aldrig fick
Så hade det gått som det aldrig gick
Hade jag mött den jag aldrig mötte
Och hade skött vad jag aldrig skötte
Och hade känt vad jag aldrig kände
Hade åtskilligt hänt som nu aldrig hände
Ja, hade jag gått dit jag aldrig går
så hade jag stått där jag inte står

Den här lilla "dikten" hittade jag i en bok jag skrev mycket i för några år sedan, med mer och mindre bra texter och ord i. Den säger ändå en del tycker jag... De senaste dagarna har jag varit rätt sentimental, jag har tänkt på hur mitt liv såg ut för några år sen, vad jag gjorde, vilka jag umgicks med, hur vardagen såg ut. Missförstå mig inte nu, för jag älskar mitt liv och min lilla familj! Men ibland tänker jag på hur det hade kunnat vara... Och lite vad det var som hände, och hur jag hade kunnat göra annorlunda. Ingen människa är perfekt, och definitivt inte jag. Ibland är det synd att det ska behöva gå en tid innan man inser sina fel och brister bara, då kan det vara för sent.

Det här var dagens djupa tanke :) Ta hand om era nära och kära och annat som kan tyckas självklart. För alltför ofta ser vi inte vad vi har förrän det är borta.


Buzzador

Buzzador ja. Det är namnet på en hemsida jag är medlem på. Där får man lov att testa nya produkter åt företag. Man får ett gäng, får testa själv, och dela ut till vänner för att höra vad de tycker. Sedan rapporterar man in detta till Buzzador. Det kan vara allt från himmel till jord man får testa på! Nu senast var det nappar från Bambino :) Napparna är lätta och anatomiska och anpassade för det lilla barnets ansikte och mun. Jag som älskar nappar såg jättemycket fram emot den här kampanjen! Napparna var superfina och såg jättekäcka ut. Och det är de säkert för de barn som tycker om lite smalara, mindre nappar. Det gör inte Livia.... haha! Hon har tagit alla andra sorter som vi testat, men såklart inte den här.. Attans!
Det har iallafall varit en rolig kampanj att buzza om. Jag har delat ut nappar på babysimmet, på babymassagen och till mammagruppen. Jag har också skickat ett par med post och givit till Sophia och Novalie. Här är Novalie på bild med en av napparna:



-Söt, eller hur?

Knäbebis

Sitter här med älskling Livia i knät och skriver med en hand. De senaste dagarna har hon inte varit riktigt sitt vanliga glada jag. Visst har hon skrattat och tjoat, men varvat detta med att vara gnällig, ledsen och ibland nästan otröstlig. Vi har ju varit så bortskämda med en så glad och nöjd bebis att vi inte riktigt är vana vid detta. På babymassagen pratade de andra mammorna om nån fyramånaderskris. Vad det är framgick inte riktigt, men det är väl att det händer så mycket nytt i de små liven att de liksom inte riktigt orkar med sig själva. Om det är detta vi är med om vet jag ju inte heller. Hon är ju inte fyra månader ännu, men hon har ju varit tidig med det mesta så kriserna är kanske inte heller undantagna? För tillfället halvhänger hon över min vänsterarm med ett stadigt greppp om mitt pekfinger och snuttar på nappen. Blicken stirrar sådär lite lagom tomt rakt fram på datorskärmen. Snuttan börjar nog bli lite trött här...

...helt riktigt så var hon riktigt sömnig, gick och la henne i sängen nu och ögonen åkte igen med en gång. Hon har blivit sån nu, att hon nästan bara kan somna själv, aldrig i famnen längre. Det är såklart jätteskönt att hon kan det, förutom när man är borta och inte har med sig vagnen vill säga...

Igår var jag och Livia hos Polisen och tog passfoto på henne. För i december bär det ju av till Lanzarote! Det var inte helt enkelt att få henne att titta in i kameran, men efter några försök fick vi tillslut till ett godkänt foto. Helt galet är det att det här passet ska hon ha i fem år! Tror ni hon kommer vara sig lik om fem år?

Nu har lugnet intagit vårt hem här. Nova ligger utslagen och sover efter en lång skogspromenad och Livia sover i sin säng... Eftermidagen bjuder eventuellt på ett besök i kyrkans Babycafé, och kanske en sväng bort till Nordhallands Ridklubb för att hälsa på gamla bekanta. Hej så länge!


Den här bilden tog jag för en stund sedan. Novas nos skymtar i hörnet, Livia hade precis fått en go puss av henne! :)

Skäms på sig!

Usch va jag varit dålig på att uppdatera nu! och jag som haft så mycket att berätta med! Vi har haft dop (som gick jättebra), Livia har slutat amma och börjat äta ersättning på flaska istället, Livia har vuxit massor, vi har börjat på babysim, vi har bokat en resa till värmen, jag har börjat jobba lite, Livia har fått sprutor, Nova har träffat sin bror och busat massor, det har varit Halloween och vi har skurit ut en halloweenpumpa, vi har fikat och träffat massa mysigt folk och mycket mycket mer!

Jag hade velat berätta med ingående om allt ovan, men det skulle nog inte bli speciellt kul att läsa, och ärligt talat så orkar jag inte rabbla allt, haha! Vi har i alla fall haft det väldigt bra. Jag trivs hur bra som helst med att vara hemma. Långtråkigt är det sista det är, jag har häcken full! Idag började vi dagen med att åka till Fjärås där vi är på babymassage varje tisdag. Det var mysigt som vanligt och Livia var på ett strålande humör. Väl hemma traskade vi ut i ösregnet med hundarna (har passat Dexter bus ett par dagar), den enda som inte var dyngsur var Livia som låg väl inpackad i vagnen! Efter att ha torkat en aning och petat i mig lite lunch styrde vi kosan mot Kallebäck och Karin och Mikko. Där var även Liza och Åsa med sina underbart söta små bebisar. Fikamys och trevligt prat värmde fint i höstrusket en stund innan det var dags att bege sig hemåt för middagslagning och soffhäng.

Här i soffhängandet är vi nu. Livia sover gott för natten och Nova knôr med oss i soffan. På tal om att sova gott så har älskling Livia börjat sova fantastiskt bra på natten! På BVC förra veckan sa sköterskan att nu är hon så stor att hon inte behöver äta på natten längre. Sagt och gjort! Om hon vaknar på natten nu ger jag henne nappen och försöker få henne att somna om, och det har gått hur fint som helst! Hon sover mellan 8-10timmar innan hon vaknar vid sextiden, äter lite och somnar om i 1-2timmar. Kan inte bli mycket bättre!

Sova är det dags även för mig att göra nu, så att man är pigg och fräsch för morgondagen. Imorgon blir det lite ärenden. Jag och Livia ska åka in till Polisen och göra pass till henne, för i december bär det av till Lanzarote med familjen Andersson/Jacobsson, ska bli fantastiskt skönt! Och på eftermiddagen sedan är det dags att åka iväg och jobba några timmar med babysimmet igen.

Jag slänger in några bilder från dopet, och kastar sedan in handduken för idag. Nattinatt!


Fyra fina generationer


Världens finaste (och tjockaste?) Livia


Kakorna! I flera veckors tid hade jag bakat och stått i, men rätt nöjd blev jag :)

RSS 2.0