Så var det måndag igen

Har fått kritik för att jag är dålig på att uppdatera. Sorry sorry, men iblan blir det svårt att riktigt hinna med.
Helgen har varit intensiv, men väldigt rolig. Fredagkvällen spenderades ihop med Jessica och lite vin på stan, mysigt!
Myspys

Älskling Ted var också ute och slirade. Jag kom hem senare än honom, men det var han som mådde sämst dagen efter. Stackare! I lördags blev det lite shopping, och vi åkte även och hälsade på bror och Helene, och lilla Julia. Hon växer så det knakar, och jesus vad söt hon är ungen!
fasters älskling
Fasters älskling!

Lördagskvällen bjöd på grillfest hos Dahl, mycket trevligt det med! Bror David var där med, och mottot "den som hörs mest får prata" känner jag passade in på kvällen... Ljudnivån var hög, men så också trivselfaktorn! Kul att lillasyster numer faktiskt får vara med o leka då och då, haha! (ibland kan man dock undra vem det egentligen är som är yngst...)

Söndag var fylld med plaskande bebisar och återigen en grillfest, då Teds bror Richard fyllde år. Julia skötte sig super på simmet och dök galant!

Efter en fullspäckad helg är man nu lite trött, men skoj skoj var det. Jo förresten så visade jag hästen för några intressenter igår! De skulle höra av sig inom några dagar så jag håller tummar, korsar fingrar och hoppas på alla sätt och vis att de charmades av min plutt. Magkänslan var bra i alla fall...

So long!

Benlindor och kamerastrul

Idag var Cicci och Dexter med mig i stallet för att dels agera kameraman och filma mig och Toy när vi red, dels skulle Dexter övas på att umgås med hästar :)
Toy skötte sig toppenfint och vi fick en fin film och en del fina kort på oss. Även Dexter var jätteduktig, och hästskräcken hade vid dagens slut bytts ut mot en lust att leka med hästarna, haha!
Överföringen av filmen från kamera till dator krånglade lite så jag har den ännu inte i mina ägor, vilket ivriga jag tycker är lite jobbigt, men inom ett par dagar är den i alla fall min. Då ska intressenterna på Toy få se hur fin han är, plutten min! När han är så duktig och fin sticker det återigen till lite i hjärtat för att jag ska sälja honom, men när jag sansat mig och tänker klart igen så är jag tillfreds med mitt beslut. För tänk så roligt någon som vill tävla och träna mer kan ha med honom!

Nu är det dags för lite plugg, en dusch, och sen blir det slappa i soffan, trött trött!
Lägger in lite bilder ifrån dagen i stallet:

Dexter i halmen, mysigt!
Dexter trivdes i den myysiga halmen!

Toy försöker desperat få hälsa på den lilla lilla hästen
Hallå där kompis!

Snyggingen!
Min fina fina Toy!

party, plask och pizzabrist

Måndag... Är ju också ett sätt att spendera en sjundedel av sitt liv på. Trött trött trött efter helgen, är det kanske den man egentligen ska vila upp sig under? Äh!
Teds bror Kenny fyllde 30 förra veckan så i lördags var det fest för honom! En supersnygg espressobryggare fick han utav oss, nu vet jag vart jag ska bjuda in mig på kaffe i fortsättningen! Festen var i övrigt mycket lyckad, trevliga människor, god mat, och massa vin! :) Tack Kenny och Vanessa för en toppenkväll!

                                                                    Födelsedagsbarnet!     balkonghäng

Dagen efter var dessvärre som den brukar... Seeg och bakfylld. Var och plaskade med bebisarna, vilke inte var några problem medans jag var där, men ack så trött jag var när jag kom hem! Julia dök för första gången igår, duuktig tjej!!
Väl hemma ställde jag mig vid spisen och gjorde matlåda efter matlåda till Ted för hans arbetsvecka i Hunnebo. Själv var han iväg och jagade, så man fick väl offra sig för en gångs skull :P
Pizzabegäret var stort, hela dagen hade jag gått omkring med ett sånt suug efter pizza, men när väl matlådorna var gjorda och Ted hade kommit hem, så var pizzerian stängd! Borde finnas en nattöppen pizzeria för diverse nattugglor!

Jag har fått ett svar på hästannonsen! Ett bra sådant också! Förhoppningsvis får jag med gulliga Cicci till stallet och filmar oss imorgon, så hon får se honom. Hon hade lite svårt att komma iväg och bodde en bit bort, så vi börjar med en film i alla fall. Får hoppas han sköter sig imorgon då... Hon verkar toppen, så jag håller alla tummar jag har!

Nu kurrar magen, ska fylla den med någon av alla matlådorna i kylen, sen blir det tillbaka till skolan och hämta ut en tenta... spännande och se hur den gått...

Fläskhundar, fuskhundar och kanelgifflar!

Hundar! Dessa underbara djur. Igår fick jag bli lite rastad ihop med Sophia och hennes hundar, skönt att få komma ut i skogen! Då jag går i hundtankar är det typ det enda jag pratar och tänker på nu. Då är det skönt att ha andra hundtokingar omkring sig! :) Jag o Fia satt framför datorn o kollade skojiga hundprylar, och vi satt och kollade annonser, utställningar, tävlingar... Sicken djungel! Men roligt!
Idag fortsatte hundmyset. Följde med Cicci och Dexter på träningstävling i Kungälv. Åååh så duktiga de är! Jag fick agera kameraman och föreviga ögonblicket, och domarna var såå imponerade av Dexter och Cicci, och jag med! Jag blir ju otroligt inspirerad och äääännu mer sugen på egen hund av att se andras och hur bra de fungerar ihop. (Och så fick jag kanelgifflar med, bara det!) Se mer info om fina Dexter på länken nedan till höger!

Dock är det fortfarande ingen som svarat på annonsen på totton, segt nu när man väl bestämt sig liksom, bara det har ju varit ett jättestort beslut... Morr....

Ajaja... Imorgon är det torsdag och Ted kommer hem! ..hoppas jag, han nämnde att de kanske blir tvungna att stanna till fredag den här veckan. Tycker vi inte om!

Prickar, plugg och plantering

Ååh sicken härlig helg det varit! Har varit på landet och firat påsk med mor och far, mycket trevligt! Jag och mamma har planterat massa spännande saker i vårt trädgårdsland, skoj och se om det kommer upp något! :) Teds mamma och lillsyster kom upp i söndags med och fick äntligen träffa mina föräldrar, mycket trevligt.
Jag har fått lite färg från den härliga solen, det är skönt att kunna skylla på att man måste plugga, och därmed få ligga på altanen med en bok i handen, hehe... Nej men jag har fått läst en hel del, samtidigt som jag blivit brun. Nytta med nöje kallas sådant tror jag bestämt!
Dock har jag fått små konstiga prickar på nästan hela kroppen, jag har fått det ibland det senaste, av någon outgrundlig anledning... de kliar inte, utan är bara små och många, något är det nog jag inte tål, men vad vad vad?

Jag har fått lite svar på min annons på hästen, dock inget som givit nån provridning än, utan mest lite funderingar, är svårt att förklara på mail hur underbar han är, han måste nästan ses o pratas med! Lägger upp ett kort här på min plutt:

Toy Boy

Jag lider för övrigt av hundnoja. En del i att vi gör oss av med hästen är nämligen att vi ska ha tid för en liten vovve istället, och har man väl börjat tänka sig en liten lurv är det typ det enda som figurerar i huvudet, allt skoj man kan göra, köpa osv... Hade ju varit toppen om vi kunde köpt hund innan sommaren, men vi får se hur det blir, det viktigaste är ju att Toy får det bra!

Nu ska jag be till solgudarna att det slutar regna så jag kan gå ut och njuta av värme igen!

Kjol, änder och fräknar

Sol sol sol sol!!! Åh vad det är skönt med soool och värme!
Var i skolan några timmar i förmiddags, hade en givande gruppredovisning utifrån att vi granskat några C-uppsatser, nyttigt! Heja Kristian Daneback, vår lärare, riktigt bra.
Var sedan och inhandlade lite påskpresent till Ted, lite smått o gott till påskägget :) Snart kommer han hem, får se om han uppskattar detta.

I stallet var det helt gudomligt skönt i solen, Toy har fått slippa sitt täcke nu när det är sol, han tycker nog det är skönt att få vara lite naken! Tog en barbackatur på långa tyglar i skogen, riktig sommarkänsla! Dock insåg jag att nylonstrumpor+termobyxor inte är en bra kombination, haaalt i uppförsbackarna! Hade fullt sjå att hålla mig kvar.

Toy utan varma täcken!


När jag skulle åka hem åkte jag som vanligt förbi Stensjön, och jag kunde inte låta bli att stanna där en stund. Satte mig på stranden med mina skolböcker och pluggade lite i solen, myyys! Träffade herr Gräsand som kom och pratade lite med mig, och när jag satte mig i bilen hade det ploppat upp ett gäng fräknar på näsan, sommarsommarsommar!!!

Herr Gräsand


Påskhelgen ska tillbringas på landet med mor och far, vi åker upp lördag-måndag, ska bli riktigt skönt! Ikväll lånar vi deras hus i Kullavik, även det ska bli skönt, känner mig så instängd i lägenheten nu när vädret är så härligt.

Ät mycket godis och ta hand om varandra i påsk!!

Easter bunny

Nu börjar påsken närma sig minsann! Jag har gått bärsärkagång i skogen och dragit åt mig lite påskris, det ska vara björk har jag hört, mitt är nog inte det... Men det blev himla fint med fjädrar och ägg i i alla fall! Mysigt att piffa och puffa lite tycker jag!



I övrigt har jag faktiskt fått pluggat lite idag, heja mig! Och så hade vi vår första handledning inför B-uppsatsen idag i skolan. Cicci var aningens negativ till flumsöta lilla Pål Wiig, men jag tyckte det var mysigt jag :)

Nu har jag slängt in en toscakaka i ugnen, det får bli min middag idag, mums! Imorgon kommer Ted hem och vi ska mysa påsk hela helgen, mys mys mys, och vädret ska bli bra med, tjoho!

Vetenskapsteori, frågeformulär och tandläkarångest

Återigen var det ett tag sen jag skrev... Veckorna går så attans fort! Förra veckan var jag och Cicci våra sista dagar på fältstudieplatsen, sista dagen var riktigt bra, då vi fick vara med på deras team-möte där hela missbruksenheten var med, kul att få se hur det går till med utdelande av akter och höra på "soctjötet". Onsdag började skolan och vpr nya kurs, som handlar om vetenskapsteori. Om man tror att vetenskap är något specifikt och konkret så kan jag berätta att så är det inte. Ingenting är sant, och ingenting går att veta säkert och det finns sååå mycket flum i det. Saker som att tänka på din egen tanke, och förstå att man vet mer än man kan sätta ord på är bara några exempel. Det är mer likt filosofi om nu frågar mig. Dock tycker jag det är ganska roligt, i alla fall till en viss gräns... Vi har i alla fall två riktigt bra lärare som gör föreläsningarna riktigt bra och värda att gå på!

Helgen spenderades bland annat på att bära kartonger och möbler, då bror och Helene flyttade till Kullavik i lördags, deras nya lägenhet är toppenfin, på markplan med egen uteplats. Där kommer de och Julia få det toppen tror jag! Och Julia, mysiga brorsdottern, blir bara mer och mer social och gosig. Sketglad mest hela tiden och hur go som helst!
Hon var även och simmade för mig igår, det gick fint, blev inget dyk nu, men nästa gång hon kommer och simmar ska det nog bli av!

I övrigt går jag i jobbiga tankar om att eventuellt sälja min kära häst... Jag känner att han och stallet känns mer jobbigt än vad det är roligt, och jag går omkring med ett konstant dåligt samvete för att jag inte är där tillräckligt ofta, för att jag inte rider ordentligt osv osv... Det är ett jättejobbigt beslut, då han betyder väldigt mycket för mig, men samtidigt går det ju inte riktigt att ha en häst och betala så mycket pengar som det kostar och inte riktigt tycka at det är kul, fastän han är min ögonsten... Jag har i alla fall lagt ut en annons, dels för att se hur intresset ser ut, men även för att känna efter hur det känns om någon vill komma och titta på honom osv... Jag har varit väldigt ledsen ett tag när jag tänkt på det här, men nu känns det mycket bättre och jag kan se ganska klart på situationen. Ibland måste man försöka se förbi sina känslor och se till förnuft och tankar istället. Kanske kan han hamna någonstans där någon har mer tid och ork för honom?

Idag var jag ch mamma i alla fall med Toyen hos tandläkaren. Mamma var jättenervös för att dra transporten, men det gick superbra. Toy ville inte riktigt gå på och bråkade lite, men efter en stund gav han med sig. Tandläkaren slipade bort lite vassa kanter på tänderna och gav honom lite vaccinations-sprutor. Både jag och mamma tycker det är lite läskigt hos hästtandläkaren, Toy måste drogas ganska mycket för att kunna stå still med den hemska ställningen som tvingar upp munnen på honom, och det ser inte så trevligt ut.... Men det gick bra och ganska smidigt idag, och efter en trekvarts promenerande på kliniken började Toy kvickna till och vi kunde åka hem igen.

Nu blir det mat, lite Tv-tittande, och sen sooova, är helt död efter dagens strapatser!

RSS 2.0