trött men lycklig

Var ett tag sen jag skrev, allt har verkligen spunnit på så det har inte varit mycket tid över.
Torsdag och fredag var jag och Cicci på vår fältplats; daglig verksamhet för missbrukare, Oasen i Surte. De får komma dit varje dag, ta en fika, åka och handla och hitta på lite utflykter. Det har varit två bra dagar. Mycket kaffe och tjöt, men vilka härliga människor det är! ...är ibland lätt att glömma att en missbrukare är så mycket mer än bara en missbrukare. Det är människor med mycket historia och ett i många fall trassligt liv, men berättelserna och åsikterna de har är många, och framförallt spännande. Att komma på något att skriva om utifrån fältplatsen är däremot lite knepigt, de har haft flera praktikanter innan, och man vill ju inte skriva om samma sak som dem. ...har några dagar på oss till att fundera.

Det har också blivit en del jobb i helgen. Fick hoppa in både torsdag och lördag då folk var sjuka, och så idag då, mitt vanliga pass. Men kul är det! Har nog aldrig haft ett jobb där man skrattar så mycket och får så mycket positiv energi! ...dock är man typ död när man kommer hem, men det är det värt!

Ted min älskling har ju också varit hemma i helgen, det har blivit en ganska lugn helg för vår del, men väldigt skön. Idag var vi en sväng på stan i det härliga vädret, så mycket folk som kryper fram när våren kommer! Fick shoppat lite kläder, en söt kjol och en skjorta, kul med lite nytt i garderoben! Imorgon åker Ted iväg igen för en ny arbetsvecka, när man precis börjar vänja sig vid att han är här, trist!!

Nu väntar en ny vecka med några dagar på fältplatsen, samt en ny kursstart om Vetenskapsteori, spännande.... Dock ska vi ha läst typ två böcker till första dagen på onsdag, vilket jag inte gjort... aj aj...

Aja, nu ska jag ta mig ut i köket och ta hand om mina potatisar som kokar där, äta lite, och sen dö i soffan!

Take care!

wafflewoffle

Våffeldagen idag! Tycker hemskt mycket om alla dessa meningslösa firanden, som kanelbullens dag, semledagen osv. Och så tycker jag hemst mycket om våfflor också! :) Jag pallrade mig trots min bakfylla iväg till ICA Maxi och köpte mig ett våffeljärn och gräddade himlans goda små rutiga underverk. Lite grädde och sylt på det, och lyckan är gjord!
I övrigt har jag inte lyft många fingrar idag, hade en mycket trevlig kväll igår med klassvännerna, men det är helt otroligt att man aldrig lär sig... Men som sagt, igår var det kul i alla fall!

några av mina härliga classmates!    skål!


Imorgon är det torsdag, och min Ted kommer hem igen! myspys. Bror och Helene får nycklarna till nya lägenheten i helgen med, blir till o hjälpa till o greja!
Imorgon är det även dags för första dan på våra fältstudier, jag och Cicci ska till Surte där de har dagverksamhet för missbrukare, ska bli intressant!

Nu ska jag kika på dumburken lite, och snart ska jag ge mig på min Ben&Jerry som ligger och väntar i frysen, glassfrossa!!!

hej hopp!

Måndag...

Så var denna underbara helg över. Hade det toppenskönt på landet hos mamma och pappa, istället för att åka hem i lördags stannade vi en natt till, vi spelade kort, löste korsord, klippte äppleträd och grejade allmänt i trädgården. Lördagen var alldeles fantastiskt fin! 20grader hade vi i solen!

Lite lunchpaus i solskenet      klippa klippa äppleträd

Även söndagen var väldigt bra. Middag på Kinarestaurang med Teds pappa och hans fru som firade 10årig bröllopsdag, och Teds bröder med flickvänner, mycket trevligt! Och gott! Tack Peter för en god middag!
Sedan bar det av till simhallen för att plaska med de små barnen, myyys! Lilla Julia kom hon också, och så duktig är hon, snart är hon en liten fisk!

...nu är det dags att återgå till verkligheten och tentaskrivandet. men snart snart är det klart, och imorgon är det tentaöööl! Det är vi värda!


Kram på er!

Lycka!

Åååh jag mår så bra idag! Solen skiner, min älskling är hemma, det är helg, vi ska till landet, jag börjar bli klar med tentan... Men bäst av allt: Jag o Cicci fick VG på vår tenta i manskursen!!! Tjohoooo va bra vi är! Allt slit och alla svordomar o svett o tårar är såå värda den här känslan när man har lyckats. Ååh jag ska bara vältra mig i min egen stolthet hela helgen! :) Dock har jag ju en kvar att lyckas med, så det är inte helt ångestfritt, men som sagt så börjar den också närma sig sitt slut, och jag kan snart snart slappna av helt. (...i typ två dar sen börjar nästa kurs)

Ne, jag har inget mer o säga. Är bara glad glad glad, nu ska jag gå o väcka Ted som somnat i soffan, så ska vi packa ihop oss och åka till landet. Ska åka förbi Aqua Barn, mitt älskade extrajobb (se länk till höger) på vägen också och lämna av lite grejor, kul o få träffa dem med. Myyys på i helgen, det ska jag göra!

Love!


Mina två älsklingar!Här är de två som betyder mest i hela världen för mig! PUSS!

helgkänslor

Torsdag kväll, och imorgon är det äntligen fredag. Idag kom min älskling hem från sin arbetsvecka, skönt att ha honom hemma några dagar innan han åker iväg igen! Idag har pållen min fått nya skor, och han och jag har fått en fin tur i skogen i det härliga vädret!
Jag börjar även se ett ljus i slutet av tunneln vad gäller min hemtenta, bara en fråga kvar, och den ska in först på tisdag! Känns som att läget är under kontroll, skönt! Imorgon får jag o Cicci även tillbaka vår tenta i den andra kursen jag läst, Utagerande och utsatta män, spännande och se hur det gått! ..kursen var toppen, men jag har ingen vidare lust att göra om den!

Som sagt, nu är det snart helg, och vi ska med mamma o pappa upp till sommarstället imorgon, premiär för det här året, ska bli superskönt att bara få komma dit och göra ingenting! Vi har ingen el eller rinnande vatten där så det är verkligen total avslappning som gäller, skönt att fly vardagen för en stund, kan behövas i all tentaångest!

mjaaa, känns som att det mesta flyter på bra, solen skiner och humöret är på topp!

So long!

Huvudvärk...

Ja, det har jag nu, dunkar som attan i huvudet. Har nog tänkt för mycket :)
För idag har jag i alla fall varit hyfsat duktig. Jag var ganska snabb i stallet, och min plutt var riktigt duktig idag, fastän vi red ute i den läskiga paddocken med en massa läskiga folk som promenerade omkring oss och tåg som kom åkande! Väl hemma drog jag inte ut på lunchätandet för länge, utan hamnade ganska snart framför datorn med hemtentan i högsta hugg! Det går låååångsamt framåt, eftersom jag inte läst så flitigt så måste jag läsa reda på allt innan jag kan svara på frågorna.... Men två delfrågor avklarade i alla fall, bara tre kvar.... Buuuu va tråkigt det är, speciellt när vädret är helt underbart ute!

Igår var vi syskon hemma hos föräldrarna i Kullavik och firade mamma som fyllde år. En tjusig chokladfontän blev det, haha! Jag tror hon blev glad, inget hon brukar få åtminstone!

vad kan det vaa? 
Sötaste Julia var med och firade farmor också, tuffingen i sina snygga jeans hos farmorsmor:
Det finaste vi har sätter vi på bordet


Och idag fick jag och min B-uppsatskompanjon Cicci reda på att vår fältstudieplats inte kan ta emot oss längre! ...så vi blev flyttade från familjeenheten i Biskopsgården till dagcenter för missbrukare i Surte! ..så det kan bli, men det ska bli roligt oavsett!

Nu blir det snart Unga mödrar på kanal 5 och en massa soffmys!
Tjingaling! 

Solsken!

Ååh va härligt det är när solen skiner! Spritter i hela kroppen av vårkänslor och jag vill bara uuut och promenera, fika, sola, bada! ..nåja, bada kanske jag väntar med ett tag till.
Var i stallet i morse, hemskt redo att rida ut i skogen med min plutt. När jag kom upp hade han dock precis blivit utsläppt i en ny hage, lycklig över att slippa sin leriga sandhage och istället få vara i skogen sprang han runt, rullade sig, gnagde på grenar och löv och mådde som en prins! ...inte kunde jag ta ut honom därifrån då! Så han fick vila idag, jag stod och mös och tittade på min spralliga häst, ytterligare en med vårkänslor!

       

Sedan bar det iväg på presentjakt till mamsen, hittade precis vad jag och bröderna mina tänkt oss, toppen blir det! :) Och imorgon fyller vovven Alma år också, så även till henne fick jag köpt en present!
Nu är jag så tillbaka hemma, min hemska hemtenta ligger här framför mig och skräms, borde kanske ta tag i det hela... Lite lunch först kanske.. och kanske ska jag planera nästa kurs, städa kanske... Nej gud jag hinner nog inte plugga idag, Synd!
Äh, nåt får jag ta och göra i alla fall, Kram på er alla!

...och speciellt till mamma 52år idag!!! ...och till sjuka Isabel, krya på dig gumsan!

Välkommen till min nya blogg!

Jag hade skrivit en massa här, var himla nöjd, och så glömde jag spara.... Och nu orkar jag verkligen inte skriva om det. Men välkommen hit, läs, begrunda, och tyck vad du vill! Skriver mest för att det är roligt att skriva av sig lite, men vill Du läsa är det bara roligt!

Måndag måndag måndag.... Snart är den slut, och imorgon är det tisdag.. och imorgon fyller mamsen år!!

Extrajobbar gör jag på babysim, och igår var finaste ungen Julia där och simmade! Stoltaste fastern är jag, jag petar in en liten bild på underverket! Finaste Julia!

RSS 2.0