sometimes the hardest thing is the right thing in the end....

Nu har han åkt. Min fina häst... det var riktigt jobbigt att se honom åka iväg där i transporten. Jag försökte hålla borta de flesta tårarna medans köparen var där, men sen bara forsade det.... Jag är inte orolig för att jag gjort fel, men det är ändå väldigt jobbigt. Cecilia, den nya ägaren, verkar toppenmysig, och hon lovade att höra av sig så fort de kommit fram. Hon sa också att hon gärna ville ha mailkontakt och skicka bilder på honom och så. Och ville jag komma och hälsa på var det bara att säga till! Det känns väldigt bra, och jag hoppas att jag får tummen ur och gör det någon gång.

Som om det inte vore nog med känslor för idag, så ska jag och Ted iväg om ca 1 timme och titta på valpar.... Haha, så typiskt mig, kan liksom inte hejda mig och ta det lite lugnt... De är leveransklara redan nu, men jag har bett om att ifall vi bestämmer oss för att vi vill ha en, att den ska få stanna kvar några extra dagar så jag hinner köpa grejor och andas lite. De har en tik kvar, och vill vi ha den så är den vår... (kommer nog vara väldigt svårt att inte vilja ha den!) Så nu väntar snart ett jäkla jobb med en liten bebishund, men mysigt ska det bli minsann!

hej vad det går...

Japp, han gick igenom besiktningen, helt utan några anmärkningar. Min fina fina friska häst!!
Jag ringde och talade om detta för köparen, som för övrigt fyller år idag, sicken present! Det är jättekönt att det händer något nu, och köparen verkar väldigt bra. Men samtidigt är det som sagt läskigt.... Till helgen åker han hem till sin nya ägare i Småland, och sen är han borta.... Sorgligt och konstigt. Men det är ju det här jag vill. Verkligheten slår liksom tillbaka och det är en konstig blanding av lättnad och hopplöshet. Men jag tror det blir bra. Jag är övertygad om att det blir bra. Men jag kommer onekligen sakna min pärla.

Nu väntar mycket praktiska grejor... Boxen ska sägas upp, köpekontrakt ska skrivas på, täcken tvättas, sadlar säljas.... Och sen ska ju även en hund köpas :D Det är det bästa i all denna känslostorm. Och kanske är det också nödvändigt. Jag får ett nytt liv att fokusera på och engagera mig i, och det ska kanske hjälpa till att hålla tankar på om jag gjort rätt eller fel angående hästen borta. Men jag har gjort rätt. tror bestämt det finns en låttext som stämmer in på det här. Den går någonting som att "sometimes the right thing is the hardest thing". Precis så känns det nu. Rätt men svårt.

ivrig...

Jag måste bara visa den här bilden, är det konstigt att man blir ivrig på hund när man plågar sig själv med såna här bilder varje dag?:



(besiktning av Toyen på onsdag, håll tummarna!)

nu börjar det lossna...

...för jag har hittat en köpare till hästen!!! Tjohooo! En jättego tjej från Älmhult i Småland. Lugn, vettig och trevlig. Dock måste han besiktigas innan vi kan spika något. Jag tror inte att det ska vara några problem, men man blir ju ändå lite nervös... TÄNK OM.... Det känns i alla fall super att det till slut händer något. Samtidigt är det lite läskigt, nu ska han faktiskt försvinna på riktigt, min lilla plutt...
Men något som är riktigt positivt är att om allt går bra kan vi börja titta på riktigt efter hund. Åååh så mysigt det ska bli. :)

B-uppsatsen är nu ivägskickad för beskådning av våra gruppkamrater, och på tisdag är det dags för opponering. Känns skönt att vi faktiskt inte Kan göra något med den just nu. Det blir nya tag på onsdag! ...dock ska ju de andras uppsatser läsas, vi ska ju även opponera på någon...

Söndagen har i övrigt varit finfin. Upp i ottan och släppte ut hästarna, sen hem och sova lite till. Efter en god frukost med nybakade scones ringde Toyens förhoppningsvis blivande ägare med de goda nyheterna. Vi firade med att åka till IKEA, där det blev ny badrumsmatta, toastolssits och duschdraperier till badrummet. Nu är allt enhetligt blått och snyggt!

Nu ska Ted iväg och jaga vildsvin, hoppas han skjuter något, mums.... Jag beger mig snart hem till Sophia för pizza, cola och romantisk komedi, Mys!

trötthet...

ååh vad jag varit dålig på att uppdatera här! sorry!
B-uppsatsskrivandet är i full gång, eller borde vara i alla fall... Jag och Cicci kämpar på, men det går seegt. Igår övargav jag till och med Cicci för att åka iväg på hund & jaktmässa i Jönköping, inte snällt alls känner jag, förlåt gumman!
Ska dock snart pallra mig över till Hisingen och Cicci för att försöka få till slutklämmen. På tisdag är det dags för opponering, så den bör vara ganska klar då...

Som sagt så var vi iväg på mässa igår. Massa jaktgrejer till salu var det, vilket Ted och Hasse uppskattade. Det var också uppvisningar av jaktretrieverklubben, apporttävlingar i vatten med mera med mera. Jag fick se flera jättefina Flattar, och det var också en jätteduktig Flat som vann apporteringstävlingen.
De hade också en liten park med uppstoppade afrikanska djur, kolla in den här bjässen:

Sophia och nåt gigantiskt djur...
Sophia och.. ja vad var det nu för nåt? Stort var det i alla fall!

För övrigt har jag dragit på mig en hemsk förkylning. Ont i halsen, snuvig, hostig och allmänt seeg. Kan ju säga att uppsatsmotivationen inte ökar tack vare den...

Imorgon kommer en tjej ifrån Växjö och tittar på pållen min. Det var några och provred även förra helgen, men de tyckte att han var lite för stark i hoppningen, attans. Får hoppas på imorgon. I och med hundmässan igår är jag ju ännu mer sugen på hund nu, iiivrig!!!

Nu ska jag preppa mig med huvudvärkstabletter och nässpray och ladda för pluggstuga hos Cicci....

Snurr snurr...

Ja nu snurrar det i huvudet, av massa tankar, intryck, känslor och funderingar!
Har varit och gått bredvid på nya sommarjobbet igår och idag; en servicebostad för funktionshindrade. En massa nya intryck och tankar. Men det verkar bra! Verkar vara ett gott gäng och givande arbete. Men mycket att lära sig är det!

Dessutom är B-uppsatsen i full gång. Handledningen i tisdags gick bra, och vi fick nya saker att jobba med. Nu börjar skrivandet, analysen, bearbetningen på riktigt. Men det ska bli kul! Imorgon ska jag hem till Cicci och sätta igång. Hon ringde nyss och gav oss en liten sovmorgon imorgon, Tack gumman, det behöver vi!

Säljandet av hästen rullar på det med.... På söndag kommer Julia och hennes mamma från Vänersborg och ska kika på honom. De verkar väldigt vettiga och trevliga så jag håller alla tummar jag har på att de ska falla för min pärla.

Som sagt, det är mycket i huvudet för tillfället. Det är mestadels roliga saker, men va trött man bli av att gå omkring och fundera hela tiden!

Avslutningsvis måste jag lägga upp dessa helt underbara bilderna på lilla Julia ifrån babysimmet där hon simmar för mig, sååå duktig är hon!

dyker som en fisk!
Åååh Dyk!


Simmar med pappa!

med kompisen Ludvig
Julia och polaren Ludvig. Och så jag där i bakgrunden :)

Hundar, drinkar, tårtor och intervjuer

Nu vart det ett litet tag sen jag skrev igen.... Busy busy. Förra veckan utförde jag och Cicci våra intervjuer på missbruksenheten i Surte. Vi intervjuade 3 besökare på den öppna verksamheten för missbrukare; Oasen, enhetschefen för det hela, en personal på Oasen och en socialsekreterare. Alla var mycket hjälpsamma, och jag tror säkerligen att vi har bra underlag för vidare analys. Imorgon ska vi ha handledning med vår kära Pål Wiig, få se vad han säger om det hela.

Ted har ju varit hemma med... I alla fall en liten stund, sen åkte han iväg för skjutande... Vi fick i alla fall shoppat lite när han var hemma, och kikat lite på soffor. En ny soffa är nästa nya till lägenheten! Nu ska han bara jobba två veckor till i Hunnebo, sen kommer han heeem och jobbar som en vanlig människa, ska bli såå skönt!

Lördagskvällen spenderades hemma hos Jessica. Tjejkväll fylld med Sing Star och goda drinkar kan inte bli annat än lyckat! Tack Jessica för en trevlig kväll!

...tur att det inte är nåt ljud...
haha... det är tur att ni inte hör hur det lät...

Jessica gånger två!
Banan och daquiri, oslagbar kombination!

Från Schlager och drinkar till hundar och snålblåst! För tidigt söndag var jag uppe och hoppade för att ta mig till Kungälv och titta på Cicci och Dexter som tävlade. Vinden var hemskt kall, och dumma jag hade på tok för lite kläder på mig. Men kul var det att titta! Dexter tappade lite fokus på platsliggningen och sprang efter några av hundarna som började bråka, men i övrigt var de mycket duktiga! Se http://blog.nordharna.se/index.php?blog=10 för att läsa mer om Dexter och Cicci, duktiga duktiga!!
Från Kungälv till Kullavik, där Helene som fyllde år skulle firas, god tårta och mys med familjen. Lilla Julia var glad som vanligt, tills hon hamnade i farbror Niklas knä.. Läskig typ den där!
Sedan var det dags för terminsavslutning på simmet, barnen fick sina märken och vi vinkade hejdå för den här gången, lite sorgligt... Men till hösten drar det igång igen!

Snart är det dags att krama kudden för ikväll, för att gå upp tidigt imorgon och bli bedömda av Pål Wiig. Imorgon ska jag också gå bredvid på nya sommarjobbet, en servicebostad för funktionshindrade i Lindome, spännande!

So long!

Ledighet?

Ja, vad gör man egentligen när man är ledig? Har idag varit helt fri från förpliktelser, förutom pållen då. Jag sov till elva, var i stallet i 3,5timma, och nu är jag hemma... Borde kanske bara tacka och ta emot för att jag för en gångs skull är ledig, händer ju inte så ofta, men vad gör man? Det är för blåsigt o kallt för att sola, och det är för fint väder för att hänga framför teven... Såklart skulle jag ju kunna städa, eller tvätta dom där himla fönstrena, men hur kul är det? :P
Toy var för övrigt Jätteduktig idag! Red i manegen vilket inte hänt så ofta det senaste, och han uppförde sig exemplariskt, trots att jag red på ett vanligt tredelat bett! Igår ringde det en tjej på annonsen, men hon var lite orolig att han kanske var för pigg för henne. Hon skulle sett honom idag, duktiga duktiga häst!
Igår däremot lyckades hans slänga av Sandra, vår fina medryttare, och när hon var av kutade han hem själv genom skogen, Aja baja! Kunde ju hänt något! Allt gick som tur var bra, men med tanke på att han sprang över järnvägsspåret kunde det gått riktigt illa....

Imorgon börjar mitt och Ciccis B-uppsatsskrivande på riktigt. Vi har utformat intervjufrågor, som vår handledare för övrigt tyckte var Mycket bra, och imorgon ska vi ut och intervjua våra offer! Ska bli roligt, och det känns inte alls lika jobbigt som att gå på föreläsningar och skriva tentor. (säger jag nu i alla fall...)

Nu blir det nog soffan i alla fall, en stund... Kanske ska börja läsa en bok jag köpte för ett tag sen: Vart är du på väg och vill du dit. Djupt och härligt...

Hej så länge!

Sommar!

Japp, nu är det sommar. Läste i GP att det nu varit si och så många grader i si och så många dagar, och då är det officiellt sommar, tjoho! Och i helgen har i alla fall jag märkt av sommaren. Var uppe på landet fre-lör, och lördagen lååg jag ner på altanen hela dan och solade, ofantligt skönt! Lite färg har man fått också, härligt! Ted fick inte solat fullt så mycket, då han hjälpte Niklas med sin trasiga bil... De var iväg och köpte grejor o meckade och hade sig, ändå blev det inge bra... Trist med gamla bilar.
bil under operation

Idag har jag skolkat från skolan för att få klart en hemtenta, och nu är den faktiskt färdig! Härligt... Får se hur det går bara, himla flumkurs jag läser nu så man vet aldrig riktigt om man flummat rätt :P

På hästfronten går det segt med försäljning... Är några som skickat några mail, men det verkar gå långsamt. Flera som lagt upp som förlag att ha honom på prov under sommaren med, men jag vågar inte riktigt det. Dels tycker jag det luktar lite "sommarhäst", sen vill jag inte riskera att få tillbaka honom till hösten och börja om försäljningen...
Aja... Det är lite tradigt i alla fall, och det tar massa energi att gå omkring och tänka på det dessutom. Att ingen kan förstå hur fin o go han är, han är ju en toppenhäst min plutt!

Nu ska jag fundera en stund på att kanske tvätta fönstrena... De hade behövt sig en omgång...

Maj maj måne...

Nu var det så fredag, jag fattar inte vad alla dagar tar vägen! De säger ju att det går fortare ju äldre man blir, och det stämmer säkert!
Veckan har ju varit helt underbar vädermässigt! Rena rama sommarvärmen. Dock hade jag önskat att jag fått vara ute i den litelite mer, men man kan ju inte få allt! För tyvärr har jag en hemtenta som ska in nästa vecka, så det är bara att bita i det sura äpplet, jag är väl klar med den när regnet kommer antagligen, jag och min vanliga tajming...

Jag måste stolt visa upp en bild på vad jag gjorde i onsdags, istället för att plugga... Jag bakade bröd! Asnöjd är jag, det händer inte ofta ska ni veta. Morotsbröd med valnötter, solrosfrön, pumpafrön m.m. blev det, skåda och njut:

bröd!
Kom dock på det när vi redan börjat äta på det, men ändå!

Detta härliga bröd var bland annat vad som återfanns i min picnickorg igår, på självaste valborgsmässoafton. Det blev picnic, sol, öl och trevligt sällskap, och senare även cortegen. Jag brukar vara jätteintresserad de första typ fem vagnarna, sen blir det liksom lite tradigt. Så även i år. Efter några vagnar satte vi oss ner på filten igen, såg vi något var det ju kul, annars var det mest trevligt att bara njuta av att man kunde ha shorts på sig hela kvällen :)

många folk...
Mycket folk att glo på var det i alla fall!

Kvällen avslutades hemma hos Sophia och Hasse, där Ted hållit till under kvällen. Vi tittade på filmen Australia, mysig film får jag säga, men lååång!

Nu är det dags för lite frukost, innan jag tar tag i min hemska hemtenta igen. Vid två befinner vi oss i Mölnlycke på 14årskalas för min kära kusin Adam som fyller år idag. Grattis Adam!!

Take care!

RSS 2.0