Picknick!

Idag efter jobbet åkte jag, Nova och Ted till södra Långvattnet i Mölndal för en picknick i det härliga vädret. Nova simmade och plaskade som en tok, och jag och Ted njöt av värmen, revbensspjäll och melon, mums! Senare kom även Teds bror Rickard förbi, mycket trevligt. Det ska som det verkar vara sånt här väder hela veckan, underbart! Imorgon är jag ledig och jag ska verkligen försöka njuta av det fina vädret!

Lite bilder från idag:



simma simma simma!

blöt söt

Midsommarmys

Så vart detta årets midsommar över. Har varit en mysig helg, rätt lugn och sansad, men mycket trevlig. Vi var uppe på landet med mamma och pappa, bror och Helene, och bror Davids kompisar Marcus, Christian och Linnea. Såklart var lilla Julia också med, och Christian och Linneas son Ludwig.  Då jag jobbade fredag kom jag och Ted upp först på eftermiddagen. Lite charader och Boulespel fick bli årets lekar, och David var den som ivrigast gestikulerade.
Höjdpunkten på hela helgen får jag nog säga var Marcus och hans gitarr. Finns nästan inget bättre än allsång och någon som kan plinka på guran. Hur det lät när vi satt där och skråla det vet jag inte, men såå mysigt, tack Marcus för ytterligare en bra sångkväll!

Lilla Nova har haft det supermysigt hon med, hon verkar tycka det är toppen att springa ut och in som hon vill på gräset. Idag har vi även köpt en våg för att kunna väga det lilla yrvädret, 9kg är hon uppe i nu, växer så det knakar gör hon!

Imorgon är det dags för jobb igen.... är helt okej att jobba, men jag hade ju inte tackat nej till lite ledighet faktiskt... På lördag är det dags för valpträff och det ska bli jättekul att få träffa uppfödaren och Novas alla syskon igen!

Här följer lite bilder från helgens bravader:

charader ja
David leker charader

trubaduren för kvällen :)
Kvällens underhållning

blowing bubbles...
Helene blåser bubblor =)


...lite senare på kvällen. Sånghäfte, solcellslampa och hatt - lyckan är gjord!

Havspromenad

Idag har jag och Nova varit i Björlanda med Cicci och Dexter och plaskat och busat. Nova tyckte att Dexter var lite stor och galen, lite läskig... Men när han var lite på avstånd var han spännande! ...när hon blir lite större lär dom nog ha kul ihop! Nova har badat lite idag, några gånger var det dock ganska ofrivilligt, stenarna blir ju hala när de blir blöta! Dexter däremot är ett riktigt blötdjur som plaskar och simmar jättefint, Nova: Se och lär!

plask plask
Jag plaskar lite här i kanten

Dexter på djupt vatten
Dexter däremot simmar på djupare vatten!

stolt med sin leksak
Nova och hennes fina badring!

liten, stor och Cicci
Liten svart, stor vit. (sorry Cicci, lyckades kapa ditt huvud.. )

Helgbestyr

En mysig helg har passerat. Fredagskvällen spenderade jag och Nova hos Sophia för tjejkväll. Pizza, ostbågar, chips, dipp och godis gjorde att jag rullade därifrån med ett hemskt illamående, men mysigt var det! Fullt hus var det gällande hundar. Sophias tre, lilla Nova, och så Hannas Molly. Men allt gick väldigt bra, och Nova tyckte det var väldigt spännande. Nova fick en massa uppmärksamhet, och är det så konstigt? Så söt som hon är.

Hanna och Nova
Hanna och Nova posar fint

massagestugan
Fia plockade fram sina allehanda massageredskap =)

Lördag morgon packade vi in oss i lilla bilen och åkte till landet. Nova stormtrivdes med att få vara ute nästan hela tiden och kunna gå ut och in som hon ville. För första gången sov hon också på golvet i sin bädd hela natten, utan att ens be om att få komma upp! Duktiga Nova!! Idag var vi uppe vid sjön nära torpet och badade, Nova följde glatt efter Alma (mammas hund) ner i vattnet och simmade lite idag med, så duktig så.

bilfärd
Nu åker jag duktigt i baksätet med min nya fina sele!

Imorgon är det dags för nya äventyr igen. Jag och Nova ska träffa Cicci och Dexter och åka till havet för lite pic-nic och badmys!

Nova berättar...

Idag är det dags för mig, Nova, att få berätta om dagens äventyr. Morgonen började med att matte lämnade mig själv i lägenheten när hon gick ut med en stor säck smutstvätt... vart hon nu skulle med det? När hon äntligen kom tillbaka sa hon att jag var duktig (men det vet jag ju redan!) och så gick vi ut och kissade. Efter att ha ätit min frukost tog matte fram kopplet och jag trodde vi skulle ut och kissa igen. Men icke! Vi gick dit matte hade gått med smutstvätten, ett hemskt läskigt rum där det lät och mullrade konstigt från två stora maskiner... Usch usch! jag gick till dörren och bad om att få komma ut igen, men matte sa att det inte var farligt så efter en stund började jag slappna av. Matte hängde upp stora lakan på tork, och jag la mig på golvet... Inte så värst roligt, men farligt var det ju faktiskt inte.

När vi äntligen kom upp till lägenheten igen och jag trodde allt var frid och fröjd, så går matte till ett skåp i köket och tar fram en annan läskig apparat. Hon drog fram en lång sladd ur den som såg rolig ut, men inte fick jag bita i den heller... Hon trampade på apparaten, och vilket oljud! Jag sprang så fort jag kunde och gömde mig bakom sängen, men efter en stund blev jag nyfiken och var tvungen att kolla vad matte gjorde med den där grejen. Vet ni vad den gjorde? Den ÅT UPP mina älskade grästussar som låg på golvet. Matte säger att jag inte får äta dom, men den där mackapären får tydligen det, fattar ingenting....

Till slut slutade den att väsnas så jag la mig för att sova. När jag vaknade var det dags att äta igen. När jag inte ville det satte sig matte och pockade och lockade som vanligt, jag fick henne till och med att lägga maten på golvet så jag slapp äta ur skålen! haha, hon är bra dum hon den där.
Efter lunchen var det dags att åka bil. Vi åkte in till stora staden och träffade något matte sa var spårvagnar, dom var allt lite läskiga dom med, men lite spännande med... Vi gick hem till Tina, mattes kompis. Hon verkade snäll, och hon hade en mysig balkong som var sval och skön att sova på.

Nu är vi till slut hemma igen, och jag ska sova länge nu och hoppas på att jag inte möter fler läskiga apparater och manicker idag. Kanske jag får komma ut sen och äta gräs igen?

Vi hörs! //Nova


Regnrusk och nattkräk

Titta vad jag grejat med min lay-out på bloggen! Är långt ifrån någon expert på detta så jag är hemskt stolt att jag lyckades få till det hyfsat i alla fall!

Valplivet lunkar på i lagom takt. Igår när vi nyss somnat mådde lilla Nova lite sådär i magen och kräktes i sängen.... Sånt som händer, men jättekul är det ju inte.
Efter det sov hon hela natten fram tills Ted gick upp för att gå till jobbet, duktiga hund!!!
Ute regnar det, och när man går i gräset som är relativt nyklippt och sedan in, så får man med sig en massa gräskakor in, dom vill Nova gärna äta upp! ...kanske inte så käckt med tanke på spyor och annat...

För övrigt försöker jag lära henne att sova i sin BIA-bädd. Hon har inget emot den, men förstår inte varför hon ska sova i den. Har dragit fram den i vardagsrummet nu, lagt i hennes fäll och en rolig leksak för att försöka locka... Går sådär... Vi vill ju gärna att hon inom en snar framtid ska sova i sin egen säng på natten, även om det är ganska mysigt att ha henne hos sig....

lite kan jag väl ligga här dådå...
Klart jag KAN ligga i den här lilla sängen...

mysigt med matte!
...men varför skulle jag när jag och matte har det så mysigt i den här stora sängen?

Plask o Lek

Idag har Nova träffat på Stensjön för första gången. När jag gick ut en bit i vattnen följde hon gärna efter, hon till och med simmade lite! Så duktig!! För varje dag som går blir jag bara mer och mer imponerad av denna lilla varelse, och hon blir bara mer och mer modig och hemmatam. -och busig! Vi är fortfarande två trötta föräldrar då hon inte sover hela natten, men så myigt är det ändå!
Här följer lite bilder på vårt vattenäventyr idag:


Här sitter jag

jag kommer matte!
det här var ju mysigt...

simma simma simma
Mina första simtag!

Upptäcksfärd

Så har vårt liv som hundägare satt igång. Varken jag eller Ted har riktigt fattat att vi faktiskt är just hundägare, känns som att man bara har henne till låns. Men vilken tur att det inte är så!
Första natten var besvärlig. Nova hade nog inte riktigt kopplat av och var lite stressad över allt nytt. Vi var uppe varannan timme och kissade, och en av gångerna hann vi inte ut, så stressmagen gjordes uppenbar på vardagsrumsgolvet... Ted ska vara glad att det var min gång att gå ut då, han hade nog spytt, äckelmagad som han är. I övrigt har "potträningen" gått jättebra, förutom nattincidenten och en liten pöl utanför grannens dörr...
Igår kom Sophia hit och hälsade på. Nova fick träffa hennes tre Shar Peier. Dom var allt lite läskiga, skrynkliga och konstiga... Vi tog en promenad vid Delsjön, och Nova varvade promenerandet med att sitta i en ryggsäck som jag hade på magen, gick superbra! Vi var i vattnet och kastade kottar som hon hämtade, men bara en liten bit ut... Duktigt!

Natten till idag gick mycket bättre! Vi var ute två gånger, och båda gångerna var det vi som vaknade och tog ut henne i förebyggande syfte, duktiga Nova!
Även dagen har bjudit på lite utflykt. Vi åkte till Kullavik till mamma och pappa. Nova trivdes med mormor och morfar, och även med Alma, mina föräldrars gamla flat. Till en början var hon lite reserverad, men efter en stund vågade hon till och med leka lite med Alma, tills Alma tog i lite för mycket och välte omkull henne :)
På vägen hem åkte vi till stallet och tog in hästarna. Nova satt i husses trygga famn och spanade på de stora djuren. Konstigt... När hon fick komma ner på marken var hästbajset roligast, men för att slippa ytterligare en dålig-mage-natt var vi snabba på att pilla ut det vi hann ur munnen på henne.
Väl hemma åt hon gott och nu sover hon som en stock. Mycket att ta in för en liten hundbebis.
Imorgon ska Ted jobba, och jag och Nova ska bara vara hemma och mysa. Efter mycket utflykter i helgen är det nog vad både hon och jag behöver.

Här kommer lite bilder (av aaaalla vi tar, galet vad man blir förtrollad!) på vårt lilla troll:

somnat gott näära husse!   Mysstund             Posing!
  Stor hund, liten hund  Kompisar?         Se så fint hon matchar! :)Trött valp...
                                                                      

Sådan hund sådan matte... Eller skulle det var trärtom?Gosiga gosiga valpen...


Äntligen!

Nuuu är man matte till en helt underbar liten Nova. En toppensöt liten tjej. Uppfödaren sa att det var henne och en annan tik hon valde mellan att själv behålla. Vi fick Nova, och hon talade om för oss (som ju inte ser sånt själva) att hon exteriört är en väldigt fin valp. Det är ju alltid roligt! Och hon är dessutom hemskt mysig! Bilfärden hem gick toppen. Hon gnydde lite de första 10 minuterna, sedan somnade hon sött och var sedan lugn hela vägen hem.
Mamma och mormor var här när vi kom hem och välkomnade det lilla underverket, kul med nya människor att pussa på och leka med!
Nya lägenheten var till en början lite läskig. Fällen vi fått med av uppfödaren var trygg, men ut på det hala golvet vågade hon inte gå själv. Nu har det dock börjat släppa, så det ordnar nog upp sig snart. Hon har fått i sig lite mat, varit ute och kissat, och nu ligger hon under fåtöljen inklämd och sover gott. Klart man är trött efter så mycket nytt, men såå duktig har hon varit! Ska bli spännande att se vad det blir för en liten krabat!

Här kommer lite bilder på underverket:




Så duktig på att åka bil!

Nova, Enya, Lova, Aqua, Svea?

Nu ni... Igår kväll var vi och tittade på valpar... Jeeeeeeesus va söta dom ääääär!!!! Och valpar som luktar så gott, och deras tänder som är så sylvassa.. Vi höll på att aldrig komma därifrån. Nu är det i alla fall bestämt. På fredag hämtar vi vår nya familjemedlem, och det ska bli såå kul! Vi vet inte än vem det blir, uppfödaren ska välja ut den tik hon tror passar oss bäst. Och det är jag glad för, för jag skulle aldrig kunna välja bland dessa pluttisar. Vad hon ska heta är inte riktigt spikat ännu. Både jag och Ted tycker om namnet Nova, så jag skulle tro att det lutar åt det.... Sen fanns det en tikvalp som de redan kallade för Svea, så blir det hon så kanske hon får behålla sitt namn...
Här ska ni få se några bilder på de små underverken:







Fina mamman Cola!
Stolta och fina mamman Cola - till 16 valpar!!!

Förresten, så blev kullen på totalt 16 valpar!! Detta är såvitt uppfödaren världsrekord för rasen, och de har skickat in till Guinness för att få det bekräftat. Helt galet många! trots detta verkar alla må bra, och de är väldigt jämna i storlek och så. De är veterinärbesiktigade och han kunde inte se något fel med dem. 16 stycken..... Sicket jobb.


Igår kvällf ick jag även ett mms från Cecilia som köpte Toy, det var en bild på honom när han rullade sig i sin nya hage, och hon skrev att allt gått bra, här är han:
flyttat hemifrån...

Han ser ju onekligen nöjd ut, och nu kan jag ha den här bilden i huvudet istället för den när han åker iväg i transporten. Det känns bra.

Nu blir det lite B-uppsatsplugg, sedan bär det av till Ullared med mamma, mormor och Sophia för shopping av hundsaker!!!! Tjoho!

RSS 2.0