Jag faller, jag faller...

Föll som en fura gjorde jag igår. Var i skogen med Nova och hade Livia i bärselen. Halkade på en sten när jag skulle över en liten bäck och föll, framåt. Paniken hann slå rot, jag får ju inte ramla på Livia, hon kommer ju klämmas totalt! Vad jag gjorde vet jag inte, men lerig var jag, ont gjorde det, men Livia var oskadd! Jisses, där fick man sig en tankeställare. Idag börjar mina knän längsamt ändra färg mot blått, axeln är öm och höften lite knackig. Men Livia hel, återigen!

Helgen som gick var fantastisk! Darling Frida firades med möhippa hela lördagen och vi hann med låtinspelning, SPA, champagne i massor, god middag och utgång på Yaki-da. Sov hos Niklas och Frida och blev hämtad där morgonen därpå av mina fina. Morsdag var det ju med, min första. Firade den i bakfyllans tecken, men fick liten present och fikade även hemma hos mamma en sväng.

Igår hade vi trädgårdspyssel här hemma. Gräset klipptes och vi gjorde iordning två små trädgårdsland i pallkragar där vi sådde grönsaker. Rädisa, rödbeta, sockerärtor och persilja vart det! Ska bli spännande att se om det kommer upp nåt!

Här kommer några bilder från igår, hoppas ni alla får en finfin långhelg nu, vi flyr till landet imorgon!























Mina fina!


Håller koll när pappa klipper gräset!


Såhär fint blev det :)


Pustar ut med en kall öl

Solar benen! Ser ut som det behövs, eller ...

img_0978 (MMS)

Solar benen! Ser ut som det behövs, eller hur? Underbart väder idag!


I Ur och Skur

Vi har fått förskoleplats! Eller egentligen två, en på en kommunal förskola och en på ett personalkooperativ som vi också sökt. Personalkooperativet heter Måsen och är en såkallad Ur och Skur-förskola, där barnen är ute massa. De sover ute, äter ute vissa dagar och använder uterummen på ett annat sätt. Barnen får också lära sig att ta hand om vår fina natur. Vi gillar idén jättemycket och tror också att barnen håller sig friskare om de är ute mycket. Så vi kommer tacka nej till den kommunala. Eller vi hade egentligen redan hunnit tacka ja till den, så vi får säga upp den platsen helt enkelt. Den har såklart också sina fördelar, men vi tycker nog allt att Måsens fördelar överväger. Imorgon ska vi dit och träffa dem och skriva papper och få info. Gud, tänk att lillskruttan blivit så stor, dagis redan! Lite läskigt är det allt, att lämna bort henne sådär och inte få vara med henne på dagarna och dela hennes upptäckter och vardag, det fina som vi ju har nu. Samtidigt tror jag hon kommer trivas fint med att gå på dagis, och det ska bli skönt för min del att bli klar med skolan. Men det kommer inte bli lätt, det här med dagis, det vill jag lova... (inte från min sida iallafall!)

Annars har veckan bjudit på lite gott och blandat. Agilityträning i tisdags som gick jättebra, Nova har massa mer energi igen vilket är underbart att se. Klänningsjakt i onsdags med mamma och mormor. Det stundar ju brölllop i sommar mellan bror Niklas och hans Frida. Både jag och mamma hittade oss varsin. Min ska pimpas lite, men kommer nog bli finfin! Idag har jag och mina tjejor varit ute och promenixat och ätit lunch med Lisa och Hugo, och efter en stunds vila blev det en tur till Kungsbacka där vi blandannat träffade på Carro på Babyproffsen. Alltid trevligt!

Imorgon blir det som sagt besök på Måsen, sen blir det tandläkarbesök för mig. Jag har inte speciellt ont av tandläkare, förutom när de skrapar tandsten som gör ont och när man ska betala på vägen ut...

Nu blir det sängen för mig. Avslutar med några bilder på Livia från idag. Tjingeling!


.

I nya snygga jeans från Lindex!




Mammas hjärta, finns ingen så fin som du!

Måndag

Sorry för dålig uppdatering. Det har varit väldigt förkylt här i Vallda den senaste veckan. Snor, hosta, feber och gnällig bebis. Nu börjar även jag känna av det i halsen... Livia börjar bli bättre nu dock, och idag var vi faktiskt iväg på babysimmet. Sista gången innan sommaruppehållet. Trist. Ska verkligen försöka komma iväg och bada med henne under sommaren också så vi håller igång vattenvanan, hon är ju så duktig och tycker det är så kul! Det gick finfint idag och hon dök, sparkade, klättrade på stången och allmänt levde fisk!
I övrigt har dagen bjudit på promenader med Nova, lek på lekplats med gunga, rutschbana och annan gunga.

Helgen som var bjöd i sin tur på avslutningsmiddag i fredags med min gamla klass, de är ju färdiga Socionomer nu, galet! Jag fick vara med och fira dem och äta god mat, hade superkul och det kommer kännas konstigt att börja skolan till hösten utan dem. På lördagen styrde jag, Livia och Nova kosan mot landet med mamma och pappa. Ted var iväg på annat håll. Söndagseftermiddagen spenderades slutligen hemma hos Niklas och Frida där Fridas mamma var på besök. Trevligt!

I övrigt har jag inte jättemycket att dela med mig av. Veckan är änsålänge inte så uppbokad, så det ska bli spännande att se vad den fylls på med. Nu ska jag snart ta och parkera min trötta kropp i sängläge, och vi hörs snart igen! So long!

Här kommer två bilder från middagen i fredags, tagna med mobilen så kvaliten är lite sådär...




Snörvel

Så vart vi sjuka igen här i Vallda! Livia är snorig, hostig och febrig och hon fick natten till måndag ett kruppanfall, lite läskigt. Men vi var på BVC i måndags och fick hostmedicin utskrivet så sen dess är det iallafall bara vanlig hosta. Även Ted har varit hemma måndag och tisdag och jag börjar känna mig lite snuvig nu. Men mest är jag trött, väldigt trött. En förkyld och hostig Livia innebär sådär bra nattsömn så jag är som ett utskitet äpple. Försöker sova på dagen när hon sover, men man kommer liksom inte ikapp sig riktigt.

Helgen som gick var iallfall finfin. Vi var på landet med mamma, pappa, David, Julia, Niklas, Frida och Richard. Fullt hus! På söndagen fortsatte vi lite till norrut i landet och hälsade på Teds mamma och syster i Nossebro. Trevligt det med!

Äsch, jag går och lägger mig en stund, får inte ihop mer att skriva. Kramochhej!

Skrytmoster

...är här igen!
Jag bara måste få skryta och tala om vad min träning givit för resultat. Tror jag nämnde det för ett tag sen men sen jag började väga och mäta i februari har jag förlorat:

-10kg
-9cm i midjan
-5cm på vardera lår

Och jag är så nöjd! Jag är nere på min inskrivningsvikt jag hade när vi skrev in oss på MVC, även om magen inte är fullt så fast som innan. Jag får på mig nästan alla kläder som innan jag blev gravid. Återigen är sladdermagen ivägen på vissa plagg, men ändå! För bara några månader sen fick jag inte ens upp byxorna över knäna!
Jag ser gärna att jag går ner ytterligare några kilon, men jag har inte alls samma stress och panik över det längre. Innan mådde jag dåligt över hur jag såg ut och att jag inte fick på mig alla mina kläder, nu är det roligt att öppna garderoben och kunna välja på riktigt! Nu tänker jag försöka hålla igång med o springa och powerwalka och äta hyfsat på veckorna, går jag ner så gör jag och det hade ju varit kanon, men upp tänker jag iallafall inte gå!

Idag har jag hunnit med en joggingtur med Nova, babysim med Livia och sedan lite träning med Nova på ängen. Ted har snickrat ihop ytterligare ett agilityhinder så nu kan vi faktiskt träna lite hindersug och byten, kul! Massa mer energi från älskling Nova också, då blir matte glad i hjärtat!


Anaplasma

..kallades tidigare för Ehrlichia och är, precis som Borrelia, en fästingburen sjukdom. Blodproven på Nova visade att hon haft detta. Eller har fortfarande egentligen, men bara litelite, vilket tyder på att hon klarat av det själv, utan antibiotika. Detta i kombination med den senaste tidens innanlöptrötthet, löptrötthet och skendräktighetströtthet har gjort att ögonstenen varit trött och seg. Hon är mycket mycket piggare redan nu, en helt annan glädje och mera go när vi är ute. Sen lär det ju ta ett tag att bygga upp hennes kondis med, för den är inte på topp direkt. Funderar på att snöra på mig springskorna och ta barnvagn och hund ut på en liten joggingrunda om en stund. Matte skulle minst sagt må bra av det hon med! Igår på agilityn var det mera fart till en början, vilket var kul! Sedan tröt energin, men som sagt I can't blame her. När vi sedan kom hem från agilityn hade älskling Ted snickrat ihop ett hinder till oss, gulle! Ett till och en tunnel är beställd, sen kan vi träna iallafall lite här hemma på ängen. Kul!

Både mitt och Teds nyårslöfte i år var ju att engagera oss mer i Nova som kommit lite i andrahand det senaste, och nu känner jag mig taggad till tusen! Ska fixa cykeln och barnstol till den med och ge oss ut och cykla med. Och simma! Var i Sisjön igår med Lincoln och Mikael och jesus vad hon simmar, mammas lilla säl!

 
Världens bästa storasyster :)

Buzzador goes Loppi.se

Jag har ju berättat tidigare om buzzador.se där jag är medlem. På Buzzador får man testa olika produkter, tjänster med mera som ännu inte kommit ut på maknaden alternativt är nya på marknaden. Man får testa på och även låta sina vänner testa, och sedan rapportera vad man tyckte.

Den här gången buzzar jag hemsidan loppi.se som fungerar ungefär som Tradera med skillnad att det enbart är barnrelaterade grejor som säljs eller auktioneras ut. Jag har lagt ut en annons för auktion än så länge, ska leta reda på fler grejor jag kan tänkas vilja bli av med. Här är min annons: http://loppi.se/a/barnvagnshangeskotbordsmobil-10351

Än så länge tycker jag sidan verkar bra. Lättanvändlig och bra att det bara finns barnsaker för oss med barn :) Än så länge är den ju inte fullt så stor som tillexempel Tradera där det ju finns mycket mer grejor, men jag tror det är en bra idé. Något som också är himla bra är att de skänker pengar till välgörenhet för varje auktion eller annons som skapas. Jag fick välja vad "mina" pengar skulle gå till och valde Childhood.

Vill du också bli en Buzzador?
Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är plask):
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=plask

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
http://www.buzzador.com?refstr=plask&lang=SE


Och kika gärna in på loppi.se och se vad du tycker också!


Du, jag och Columbus

En helt underbar helg har återigen passerat! Jag startade min redan i torsdags efter jobbet då det var spelning på Henriksberg. Kristoffer Hedberg hade plockat fram elgitarren och stod som vanligt för finfina toner! Tina och Linus var med också, de blivande föräldrarna. Inte långt kvar nu, mys! En alldeles lagom kväll med fina vänner!

När det så var fredag packade lilla familjen ihop sig och styrde kosan mot Torskog och landet. Vädret var ju kanon hela lördagen och vi fixade, grejade och pysslade hela dagen. Det klipptes granar, byggdes väggar, målades utedass och klipptes gräs!

Nu är det så en ny vecka, nya möjligheter! Jag känner verkligen så just nu. Allt känns lätt, rätt och bra och jag tänker passa på att njuta! Hakar ni på?
Idag är planen att packa in hund och barn i bil och leta reda på ett bra badställe för Novis. Har blivit tipsad om Lyngnern så kanske rattar vi oss ditåt. Ikväll ska även Livia bada, då inomhus. Dags för babysim igen!

Tjingeling!



  

Den lilla sälen

...som det skrevs om i föregående inlägg var det meningen att ni skulle få se på en fin film, som jag trodde hängde med mms:et från telefonen. Men icke. Men jag kan iallafall tala om att lillstrumpan nu tar sig fram! Hon sälar sig fram, och övar övar på att få in knäna under sig så jag tror att hon kommer krypa också såsmåningom. Men bara att hon förflyttar sig är ju jätteroligt! Äntligen kom hon på det!

Idag har vi spenderat dagen i Gunnebo med delar av goa mammagruppen. Det blev lunch för barnen ute, lunch för mammor inne (regnmolnet jagade in oss) och en mysig promenix med ömsom regn ömsom sol. Vi har fått se fina hästar, kor, kalvar, träkor, vitsippor och haft en riktigt mysig dag! Även Nova fick hänga med och hon har simmat och badat i Stensjön, så även hon är nog nöjd med dagen!
Fick dessvärre inte med mig kameran idag, så några bilder blir det tyvärr inte. Bild på sälen får jag ordna inom en snar framtid. Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid snarkande Nova som redan intagit position. Nighty night! 

Nu tar vi oss faktiskt fram! Mammas lilla ...

Nu tar vi oss faktiskt fram! Mammas lilla säl :)


Min bästa vän

...iallafall en av mina bästa, är finaste Nova.
Hon har det senaste varit en tröttare variant av sitt spalliga jag och orkar inte riktigt. När jag varit ute och joggat med henne eller bara varit ute och promenerat raskt har hon stannat och inte alls velat vara med. Hon har varit helt färdig efteråt och ligger mest och sover om dagarna. På agilityn har hon inte heller nåt direkt "go".
Så förra veckan var det hon och jag som åkte till veterinären för att ta blodprov. Proverna visade lite låga röda blodkroppar och lite höga njurvärden. Det i kombination med att hon dricker vatten som en hel häst ledde till att vi idag var där igen för ultraljud av njurarna och urinprov (känner ni igen det här? Samma som Livia gick igenom för ett par veckor sedan...).

Varken ultraljudet eller urinprovet visade dock något konstigt och vi står fortfarande undrande. Vi avslutade besöket idag med att ta ett nytt blodprov för fästingburna sjukdomar, på fredag får vi svar från det. Skulle inte det heller visa nåt har hon kanske bara taskig kondis och den bästa medicinen är matte och Nova i löpspåret. Time will tell... Ikväll blir det agility igen, kul! Bättre väder idag om vi frågar Nova, jag är inte riktigt lika övertygad...


Mattes finafina älskling! <3

Monday morning

..nja, morgon är det kanske inte längre, men lunch iallafall.
Vi har haft en jättebra helg! I fredags var Anna och Fredrik här på middag. Vi grillade och åt gott och drack ett par glas vin. Mysigt! Lördagen sedan spenderade vi på mamma och pappas altan där vi solade och njöt i det fina vädret. På kvällen var det dags för inflyttningsfest hos Niklas och Frida. Livia var hos mamma och pappa och sov där hela natten! Första natten borta ifrån mamma och pappa. Men det gick finfint! Hon sov bra och verkade inte sakna oss nämnvärt. Skönt att veta att det funkar så bra! Dock blev vår första barnfria natt inte så lång då vi inte ramlade i säng förrän närmare fyra och jag mådde som förtjänt dagen efter, men vi hade en mycket rolig kväll hos Niklas och Frida!

Söndagen bjöd på kalas för kusin Adam som fyllde 16, och strax efter åtta stupade jag i säng. Trött men mycket nöjd med helgen!

Idag har vi änsålänge hunnit med en härlig långpromenad med Lisa och Hugo. Livia sover middag nu och jag har slängt i mig lite lunch. I eftermiddag blir det babysim! Ska bli roligt att träffa Oscar och Åsa igen, det har ju varit påskuppehåll och vi har varit sjuka med mera.

Förresten så har lillskruttan fått två tänder till, i överkäken. Och fler är på G! Ser ut som att hela övre tandraden ska hoppa ut! Lite gnälligt och besvärligt är det, men hon är duktig vår stjärna. Idag har hon ålat sig fram en liten bit med, tänk vad skönt om hon kommer på det så jag kan få gå raklång här hemma, det är bara gå som gäller nuförtiden, och då måste man ju hålla i mammas händer...

Slänger in några bilder från förra helgen när vi var nere i Sandö vid havet. Kramohej!


mammas lilla tomte :)


:)


<3


Fina Nova i sitt rätta element!



RSS 2.0