Lön för mödan

Kolla här! Den här damp ner i brevlådan hos Isabel igår! Ett stipendium för vår C-uppsats! Så jäkla gött! Det var ett jäkla slit att få den så bra som den blev och att nu få lite betalt för det känns grymt! På torsdag blir det after work med Isabel för att fira! :)


Helgmys

Så var denna vecka till ända snart också. Har fått in tre dagar på nya jobbet, en dag på gamla och en ledig dag med min Livia. Den spenderade vi på Ica Maxi, Skopunkten och på promenad och lekplatshäng. Så nu är Livia redo för vinter med varmfodrade gummistövlar och varma vinterskor! Och tur var väl det, för i morse när vi gick upp stod termometern på -3 och det var helt vitt ute, härligt tycker jag! Gärna kallt och krispigt istället för blött och rått! Ted är iväg och jagar så jag och Livia inledde dagen med promenad med Nova, lite lek i trädgården och sen iväg på barnrytmik som vi går på varje lördag i Billdal. Efter dans och sång sover nu skruttan gott och jag slappar i soffan. Vad eftermiddagen bjuder på får vi se. Inatt ska Livia och Nova sova hos mormor och morfar då jag och Ted ska på partaj i stan.

Jag och Livia skar en Halloweenpumpa igår också förresten. Verkar råda oenigheter om när denna högtid egentligen ska firas, kanske är det nästa helg som är mer rätt, men då är vi bara lite före! :) Här kommer några bilder på det!


Ny på jobbet

Första dagen på nya jobbet avklarad! Känns bra, även om jag mest lyssnat, blivit informerad och hängt med idag. Börjar ju egentligen inte förrän 19/11 men då jag inte jobbar varje dag på mitt nuvarande jobb kommer jag finnas på plats några dagar i veckan tills dess för att komma in lite i det, vilket känns super! Skönt folk och roliga arbetsuppgifter so far, dagen gick jättesnabbt, vilket känns som ett bra tecken! Ska dit imorgon och på onsdag med.

Lillskruttan fick vara på dagis längre än vanligt idag, jag hämtade henne och vi åkte direkt till veckans höjdpunkt - simmet! Middagen skulle intas där innan sim men fröken var inte vidare sugen. Lång dag på dagis + äta dåligt = ingen ork till sim... Det som brukar vara det roligaste som finns blev idag katastrof. Efter typ tio minuter i vattnet bröt älsklingen ihop fullständigt och var helt otröstlig... Det var bara att kliva upp och åka hem. Får hoppas på bättre dagsform framöver, annars får vi kanske försöka byta simtid till en helgdag istället, blir kanske för mycket med längre dag på dagis och sim på samma dag...

Gårdagen blev förresten fylld av utehäng! Mötte upp kusinerna Holm och åkte till skogs för att leka och grilla korv, en toppendag! Avslutar med några bilder från det och checkar sedan ut för idag, gonatt!


Sweet sunday

Morgon! Sitter i soffan med mina tjejer sedan strax innan sjusnåret. Vi kom hem vid ettsnåret igår efter en supertrevlig kväll hos Fredrik och Anna, och mina ögon går fullkomligt i kors! Men snart blir det frukost och kaffe så ska det nog bli ordning på den här dagen med! Vad dagen har att erbjuda är än så länge oklart, men hundpromenad och utelek lär det iallafall bli!

Och imorgon ska jag till nya jobbet! Ska vara där måndag och tisdag denna veckan och få lite inblick och överlämning, ska bli skoj!

Här kommer en bild från igår eftermiddag, älskling lagar mina byxor inför kvällen :)


Rastar mig

Är på jobbet idag, och har just nu lite rast... Något jag ser mycket fram emot på nya jobbet är att förhoppningsvis få lite lunchsällskap av kollegor. Som det är nu är vi inte så många och oftast är det jag och IPhonen som lunchar ihop :) Något som kommer bli en utmaning med nya jobbet är arbetstid och dagistid. Vi vill ju verkligen inte ha Livia på dagis från 7-17, men förhoppningsvis kan vi pussla lite med flexen! idag går Livia sin längsta dag hittills på dagis, 9-17. Känns som att det är gränsen, nästan lite långt... 7 timmar har innan varit vår smärtgräns.

Igår hade vi förresten en mysig eftermiddag, goa Gittan med dottern Edith och sonen Algot var på besök. Det skiljer bara fyra dagar på Livia och Edith och det busades (och kivades, men inte så mycket idag!) en massa!

Slänger in en bild jag gjort i Instacollage från skogen häromdan, så ska jag strax återgå till jobbet mitt!


Mot en spännande framtid

Idag fick jag samtalet jag hoppats på, om en månad börjar jag nytt jobb! :) Arbetslivssekreterare mot ungdomar 16-25år på Kompetenscentrum i Kungsbacka! Närmare, högre lön, arbetskamrater och nya spännande arbetsuppgifter. Ska bli så kul! Trivs helt okej på mitt nuvarande jobb och fick finfint erbjudande därifrån nu också, men jag känner mig nöjd med mitt beslut och känner att det är dags att prova något nytt. Det är en 6månaders anställning till att börja med med ev chans till förlängning, så vi börjar med detta halvåret så får vi se vad som händer sen!

I övrigt har vi haft en skön ledig dag med skogspromenad, kusinhäng och sim! Nu ska jag glo på Ensam mamma söker och sedan stänga igen dessa ögon för idag!

Här kommer bild från stallet igår, lycklig Livia på finaste Ior!


På egen hand

Morgon! Sitter med min kaffekopp i köket alldeles ensam den här morgonen. Ted är och jagar och Livia och Nova är hos mormor och morfar. Skönt skulle säkert många tänka, men jag vill bara iväg och hämta mina älsklingar! Är verkligen så tacksam för min fina familj!

Gårkvällen gick som sagt i brun nyans då det var kalas hos Frida och Niklas. Först var jag och Livia där på dagen och åt tårta, sen blev det party på kvällen för mig och Ted. En fantastisk dag och kväll på alla sätt och vis med härligt sällskap, god mat och finfint hus! Är så roligt att de flyttat närmare oss, nu är vi samlade nära hela Holmklanen!

Nu ska jag sörpla i mig mitt kaffe och åka och hämta mina tjejer! Sen blir det stallet med Fia och Novalie!


God morgon!

Lördagsmorgon. Ted åkte iväg efter jobbet igår, till skogen. Älgjakt stundar idag och redan igår åkte gänget upp för att äta middag och sova där. Så jag och mina tjejer är själva. Livia sov till sju, vilket är helt klart godkänt här hemma! Men vilken huvudvärk jag dras med... Har varit två minst sagt händelserika och fullspäckade dagar med sent i säng och det känns i huvudet nu... Vad som hänt får jag återkomma om, för mycket som hänger i luften just nu.

Huvudvärk eller ej, idag ska det firas! Frida fyller 30 och hon och Niklas har nyss köpt hus, så idag blir det 30årsfest/inflyttningsfest. Jag har som jag sagt innan fått i uppdrag att baka tårtor enligt temat "30 nyanser av brunt". Så igår kväll satt jag uppe och grejade tårtor. Svårt med brunt tyckte jag faktiskt, blir lätt lite tråkigt... Men här kommer bilder på godsakerna, trevlig lördag på er!


Vinterkänslor

God morgon! Sitter nu i bilen på ett torg i Kungsbacka och väntar på att klockan ska bli 9 då jag ska medverka på ett möte med jobbet. Temperaturmätaren står på 0grader, solen skiner och det är sådär vintrigt krispigt ute. Kommer lite som en chock kylan men det är härligt tycker jag. Hellre kallt och soligt än allt regn och blåst som varit! Lämnade Livia till frukost på dagis idag, var längesen nu då jag oftast börjar runt 10 som tidigast. Lite ledsamt var det, vilket det oftast är på mornarna nuförtiden... Det är jobbigt, även om jag vet att det går över fort.

Senare idag bär det av mot Kungälv och Tårtdecor. Ska baka tårtor till Frida och Niklas inflyttningsfest/30årsfest i helgen - tema brun! Skoj :)

Ha en fin dag i solskenet!


Tråktisdag

God morgon på er! Tisdag idag, men för mig känns det snarare som måndag då jag och Livia var lediga igår. Vi hade en skön dag idag, var på Maxi och handlade, promenerade med Novis och avslutade dagen på bästa vis med Minisim på Åby! Idag är det däremot inte lika skoj... Livia ska till dagis strax, och vid 13 börjar jag jobba, till 19. Det som är bra med att jobba senare är ju att Livia inte behöver vara så många timmar på dagis, men jag hade mycket hellre börjar tidigt och fått sluta tidigare! Så trist att missa eftermiddagen/kvällen med Livia! Men men, jag jobbar nog inte här resten av livet, den som lever får se...

Här kommer några bilder från vår promenad igår, vi hittade några hästar på vägen :)


Kontrollfreak

Ja, jag kan nog emellanåt uppfattas som ett kontrollfreak, även om det blivit bättre de senaste åren tycker jag. Hursomhelst behöver jag ha en överblick, planera och känna att de i min närhet (Ted iaf) också är med på noterna. Denna lilla "week planner" har vi på kylen för att underlätta, och den är så bra! Ny vecka - bara sudda ut och skriva igen, lätt att sudda och ändra när saker ändras osv. Jag köpte den för rätt längesen på Hemmabutiken på Freeport - dagens tips! :)


Middagshäng, solsken och tjejmys

Så har helgen susat förbi! I fredags efter jobbet åkte jag hem till Richard och Emelie där Ted och Livia redan var. Dumplings tillverkades och åts i massor, gott vin intogs och trevliga människor umgicks det med! Super på alla sätt och vis! Livia fick vara med och baka äpplepaj och hon var såklart med och vek dumplings, duktiga tjejen!

Lördag morgon sedan packade jag in mig och mina tjejor i bilen och styrde kosan mot Orust och Ciccis lantställe. Ett gott gäng tjejer var vi som slappade, promenerade, tjötade och hade det gött. Livia skötte sig fint, med undantag för de numer allt oftare förekommande raseriutbrotten av "jagkastarmigpågolvetochbaraskriker" -stajl.... Hon tog i med en sovmorgon ända till åtta idag med, mer sånt!!

Efter att vi kommit hem och landat en stund var det dags för bilen att få rulla igen. Den här gången var det Göteborg och restaurang Bamboo som var målet. Jag och min familj var ofta där när jag var yngre, mycket tacksamt med bufféställen när man har hungriga barn! Idag mötte vi upp Richard och Emelie. Maten var god och priset var fortfarande plånboksvänligt, men jag måste nog säga att stället bar på en helt annan magi när man var liten! Akvarierna var större, buffén större, atmosfären mysigare och porslinsfigurerna vackrare när jag som barn gick dit med min familj. Ja, vissa minnen ska kanske ibland få vara just det, fina minnen från ett barns perspektiv...


Still alive!

Hej på er! Har ju inte bloggat på över ett halvår, men nu har http://blogg.se">blogg.se äntligen ordnat med en app så man kan blogga från telefonen, så nu kanske...

Hemma hos oss är det fullt ös såklart, kan det vara annat med en tvååring i huset? Lillskruttan växer och är en sån stor tjej nu, pratar och babblar som bara den och säger så mycket roligt! Underbar ålder, likväl som tvåårstrotsen och den starka viljan tar på krafterna somliga dagar!

Fredag idag, jag ska iväg till jobbet om en stund, jobbar 14.30-19.00 idag, urktid om ni frågar mig, speciellt på en fredag. Efter jobbet möter jag upp Ted och Livia hemma hos Richard och Emelie där det blir dumplingsafton, mys! Och imorgon tar jag med mig Livia och Nova till Ciccis lantställe på Tjörn för tjejhelg, blir nog en finfin helg det här!

Tjingeling, hoppas vi hörs snart igen!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1061875/images/2012/pic_506ea92ee087c33d49042c7c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1061875/images/2012/pic_506ea9319606ee017cf23e2d.jpg" class="image">


RSS 2.0