Spårning!

Igår kväll tog vi alltså våra rådjursklövar, spårlina, spårsele och gevär för att bege oss ut i skogen!
Ted la ett litet spår som jag och Nova sedan gick. Hon var duktig, men det började bli lite mörkt och det var en del fåglar och annat som lät omkring oss, så hon var lite distraherad. Men till slut så hittade hon klövarna, och igår vågade hon till och med bära lite på dem!! Duktiga Nova!

Efter det gick Ted iväg en bit och sköt två skott, för att skott-träna Novisen. Första skottet var lite läskigt, då drog hon svansen mellan benen och sprang några steg.. Men nästa var inga problem! Då ställde hon upp sig mot ljudet som att "vad var det!?" och drog mot ljudet för att kolla vad det var. Duktig duktig! Är bara jag som ska bli skottvan också, så att jag inte rycker till och skrämmer Nova, haha!
Här är några kort från igår:


Duktiga Nova spårar...


..och däär var klöven!!

Även idag är jag ledig från skolan, och för tillfället har jag en tvätt i maskinen och tankar på att släpa fram dammsugarn. Ikväll ska jag jobba i Lindome, ska faktiskt bli rätt kul, var ett tag sen jag var där nu!
Imorgon är det dags för en ny kursstart i skolan: Handlingsstrategier och etik i socialt arbete. Ser faktiskt fram emot den kursen, som är lååång, slutar inte förrän i januari!

Ha en fin dag, vi hörs!

Kräftskiva, tentaplugg och lite shopping

Halloj!
Ännu en helg har passerat, och den har varit mycket trevlig! I fredags styrde vi kosan mot Fjällbacka där det var kräftskiva planerad hos Farid och Jessica! Massa goda kräftor, goda vänner och en hel del alkohol gjorde kvällen till en toppenkväll! Jag, Farid, Johan och Erik fick även för oss att ta ett dopp i det blå, och vips så hade Jessica trollat fram fyra likadana vita baddräkter, haha! Otroligt smickrande på oss alla får jag säga....
Jag tror bilderna får tala för sig själv, här är några ifrån kvällen:


Jessica dukar iordning i den fina sjöstugan!


Snygging, kräfta och jag :P


Hela gänget kring bordet


Badpojkarna redo för ett dopp!


Jag är i! jättevarmt.. Jag lovar


En whiskey-slurk för att få upp värmen igen...

På lördagen mådde vi alla som vi förtjänade, men duktiga Ted hade gått och lagt sig i tid så vi kunde åka hemåt ganska tidigt ändå. Lilla Nova hade varit hos mamma och pappa på landet, och dit åkte vi med på lördagen! Lördagskvällen var vi hos dem, för att sedan åka hemåt på söndagen.

När måndagen kom kom även tentapluggandet tillbaka, och min stora utmaning var att få ner antalet ord. Vi fick ha max 2000 ord, och jag hade 2800... Men när dagen var slut hade jag lyckats sålla sålla sålla ner till exakt 2000 ord!

Idag har jag varit i skolan och lämnat in tentan, och sedan åkte jag till Partille och Allum. Jag kände att jag var värd lite shopping efter allt tentaplugg :)
Ett par jeansleggings och en tröja blev resultatet!

NU har vi slängt i oss lite mat här hemma, och nu ska vi packa ihop oss för att åka till skogen! Vi ska lägga ett litet spår för Nova, och även skottträna henne lite!

So long!

Kalashelg!

Helgen som var bjöd på en massa kalasande minsann!
Förra fredagen, närmare bestämt den 18 september, fyllde lilla Julia 1 år! Helt galet vad det här året gått fort! Hon hade kalas på lördagen, och en maassa paket, bullar, kakor och tårta fanns uppdukade!
Lilla Julia fick en alldeles egen tårta, som bara hon fick äta ifrån. Grädden och bären var mumsiga! En massa fina kläder, leksaker och böcker fick hon av alla släktingar och vänner!
Här är några bilder ifrån detta kalas:


Öppna paket!


Se så stoor jag är nu!


Tårta!!

Efter en massa tårta och goa grejor rullade jag hemåt igen. Nova och Ted stannade kvar i Kullavik. För jag skulle på nästa kalas! Fina Cicci fyllde ju också år och skulle ha party!
Även där fick vi massa gott att äta. God mat, och goooood tårta!!! Helt galet god med massa mumsig choklad - me like!
Även en del att dricka bjöds det på, och efter ett antal drinkar, vinglas och tequilashots rullade vi vidare in mot stan och till Excet där det dansades loss! Himla roligt var det!! Tack Cicci för en toppenkväll!
Här följer några bilder även från detta kalasande:


Paketöppning!


Tequila!


Några drinkar senare....

Sammantaget hade jag en toppenhelg med massa skratt och tårta! På söndagen mådde jag väl som jag förtjänade, men det var det värt! När jag senare på söndagen fick komma ner i vattnet och jobba med babysimmet piggnade jag dessutom till igen!

Nu är det dags för plugg, vi har fått vår hemtenta som ska in nästa vecka, och jag insåg när jag läste frågorna att jag nog inte läst riktigt så mycket av litteraturen som jag borde... Så nu blir det till att sätta fart!
So long!

Rubrik

Äh, svårt att komma på nån bra rubrik idag.. Slut på idéer!
Återigen var det ett tag sen jag uppdaterade här, inge bra...
Alltså dags för lite summering av den senaste veckan. Förra helgen var det dags att fira Teds pappa Peter som fyllde 60! Han hade bokat en hel kinarestaurang i Gamlestaden (typ den första, enda riktiga osv säger de som kan) och fyllt lokalen med sisådär 30pers. Vi åt så vi stod i sju hörn och hade hemskt trevligt! Jag är ju inget jättefan av asiatisk mat överhuvudtaget, men den här gången hade jag tur med vad vi beställde in tror jag. För nästan allt jag åt av smakade hemskt bra! :) Här är några av aaalla bilder vi tog under dagen:


Födelsedagsbarnet! Grattis pappa Peter!


Älskling och jag - matchat och snyggt :P


Familjen Chang!

Vi tog som sagt måånga fler kort, men då uppladdningen här tar en stund orkar jag inte lägga upp fler, här var i alla fall en liten summering från dagen, som var mycket trevlig.

I övrigt har veckan bjudit på plugg, sol och hundmys. Lilla Nova är lite halt (antagligen växtvärk) så där försöker vi ta det lilla lugna nu, är dock lättare sagt än gjort då hon själv inte verkar fatta det!
Jag har dessutom börjat rida lite igen! Fias fina häst Gullan behövde lite hjälp då Fias medryttare sagt upp sig och hon själv är gravid. Så två dagar den här veckan har jag varit ute i det härliga höstvädret och ridit, mysigt! Känns skönt att jag kan uppskatta ridningen igen, och att det faktiskt är kul och inte ett måste att åka till stallet!

Nu är det snart helg igen, och den här helgen ska bli himla rolig! Imorgon fyller lilla trollet Julia 1år! Galet vad tiden gått fort! På lördag är det kalas för henne! Lördagskvällen ska spenderas hemma hos Cicci, som även hon fyller år, så då blir det partaj!

Nu ska jag kila iväg och köpa present till de ovan nämnda :)
Tjingeling!

Valpkursavslutning, plugg och höstmys

Tjoho!
I tisdags var det dags för avslutning på valpträffen, och det avslutades med en liten tävling där vi skulle visa upp det vi lärt oss under kursen, plus ett litet cirkustrick som vi alla fått olika. (vi hade "spela död"). Det skulle bara bli en etta, och resten skulle hamna på andraplats. Nova var superduktig, och de andra valparna med. Men bara en kunde ju vinna - och det blev såklart VI!!! Tjoho vad duktig hon är lilla stjärnan, så nöjd med henne och vår insats under kursen! Är ju ingen jättevinst, men det är ändå roligt att få lite beröm och cred för det man gör!
Här är en bild på gänget från valpkursen:


Dags för prisutdelning!

I övrigt har veckan bjudit på en hel del plugg. Tempot är rätt högt nu, och en hel del gruparbeten står på schemat. Men man ska väl inte klaga, det rullar ju på och det går fort när man har att göra!
Idag efter skolan åkte jag, Ted och Nova till Delsjön där Cicci och Dexter höll hus. Grill, tjöt och mys i det kanonfina vädret som dök upp var vad vi ägnade kvällen åt, mycket trevligt! Om hösten alltid kan vara så här så älskar jag den här årstiden! Myyys!
Här är några bilder från ikväll:


Dexter ska apportera, och Nova iakttar spänt!


..och Dexter är i!

Det var ett litet smakprov från denna härliga höstkväll, nu är det dags att krama kudden, och snart är det helg!!
So long!

Myshelg

En helg har passerat, och denna helg spenderades uppe på torpet. David, Helene och Julia var där, och på lördagen dök även Niklas och Frida upp, trevligt!
Vi var på lördagen ute på en riktigt mysig skogspromenad, då vi hittade en massa svamp! Kantareller, trattkantareller och taggsvampar, som vi sedan åt i en jättegod svamprisotto på kvällen. Även söndagen bjöd på promenad, och denna gång gick vi till en jättemysig liten glänta i skogen, där ett superfint vattenfall forsade ner för berget, otroligt fint!

Jag har även pluggat en del i helgen, och idag och igår har vi suttit med ett grupparbete och jobbat i skolan... Segt, men jag verkar ha hamnat i en toppenbra grupp, så det går nog så smidigt det kan gå!
I övrigt lunkar det mesta på i sin vanliga takt, Nova växer och knakar, och ikväll är det avslutning på valpkursen! Vi ska ha en liten avslutningstävling, så det ska bli mycket spännande! :)

Här följer lite bilder från helgen på torpet:


Världens finaste Nova framför det vackra vattenfallet!


De två finaste! Puss älsklingar!

 
En del av skörden - massa gooa svampar!!


Skoola...

ja, den har verkligen dragit igång med kraft! Femveckorskurs, och de har verkligen tryckt in allt som bara går på den korta tiden! Grupptentamen, seminarier, intervju, hemtenta.... Blir trött bara jag tänker på det. Och vi har massor att läsa! Visst, jag ska väl erkänna att det ska bli lite kul, men man blir snabbt påmind om känslan av att alltid ha dåligt samvete över att man kan läsa lite till, anstränga sig lite mer och vara lite mer effektiv...

Äh, ska kanske ta tag i läsandet istället för att sitta här och klaga! Först ska jag ner till ICA maxi och sälja en longergjord!

Vi hörs!

Dåålig uppdatering...

...har det verkligen varit här, Illa!
Ska försöka dra en liten sammanfattning av de senaste dagarna.
I torsdags styrde vi kosan mot Lundsbrunn norr om Skara, där Novas uppfödare bor. Ted hade tagit en dag ledig och vi tog en liten tripp för att hälsa på Mathilda, Fredrik, Novas mamma Cola och hennes syskon Kakan och Lincoln. Vi hade en mysig dag med promenix i skogen, fika och en massa tjöt och skratt! Mycket trevligt!
Här kommer några bilder från denna dag:


Nova och syskonen. (Nova är den närmsta)


Ordning i klassen!

Så blev det fredag, och det blev dags för faster Jennie att vara barnvakt åt gullungen Julia! Helene skulle på anställningsintervju, så då fick jag äran att låna lilla dockan några timmar. Vi åt lunch, promenerade, lekte, läste böcker och busade. Lilla Nova är väldigt poppis, och både Julia och Nova uppskattade mycket när Julia kom på att man kunde mata Nova med sin egen mat om man stack ner handen till henne från bordet, haha!
Här är en fin bild på de båda busfröna:

  

Fredagskvällen sen spenderades ihop med Jessica och Danny. God mat, vin, Buzz och trevligt sällskap gjorde kvällen mycket lyckad!
Här kommer lite bilder även från detta:


Söta Jessica!


Vår goda efterrätt; vit chokladmousse med grädde och hallon - Mums!

Lördag kväll hoppade jag in och jobbade lite där jag jobbat i sommar, och på söndagen var det dags för lite kalas för bror Niklas som fyllde år. Massa goda pajer bjöds det på och vid tretiden rullade jag därifrån för att ha kursstart på simmet! Det var jättemysigt att träffa de gamla simmarna igen, och kul att träffa alla nya små bebisar! Lilla Julia är så duktig så, och det är så kul att se att hon tycker det är roligt med vatten!

Så.. Sen blev det måndag, och det var dags för skolstart... Jag kan inte påstå att jag var jättetaggad inför att börja skolan igen. Föreläsningar, grupparbeten, plugg och konstant dåligt samvete lockade inte alls... Men det var i alla fall kul att träffa alla goa klasskompisar igen!
Idag har jag varit ledig, och jag och Nova har varit hos mamma i Kullavik, vi tog en promenix i skogen och hämtade lite hästgrejor som jag ska sälja - mys!

Pust! Där var en liten sammanfattning av de senaste dagarna, nu ska jag hoppa in i en snabbdusch för att sedan bege mig iväg på valpkurs!
So long!

RSS 2.0