Valpträff, Kursavslutning och Kennelhosta

Tjoho!
De senaste dagarna har, likt helgen, gått mycket i hundarnas tecken. I söndags var det alltså dags för valpträff med Novas alla syskon hos Mathilda och Fredrik utanför Skara. Jag skulle jobba på eftermiddagen och hann därför inte vara med hela dagen, men det vi hann med var mycket mysigt! Om jag inte minns fel var vi 10valpar av 16, så uppslutningen var ju helt okej! Veterinären var där så att vi fick ställt allehanda frågor vi kunde tänkas ha, och sedan var det dags för lite apporteringsträning. Sist vi var hos Mathilda var Nova helt ointresserad av dummiesarna, men i söndags var hon jätteduktig! Att det var roligare att lämna dummiesen till Mathilda än till mig var ju dock en annan sak... :P Vi fick också testa på att bära fågel, vilket Nova tyckte var lite läskigt... Den var rolig att springa efter och att lukta på, men hon ville inte greppa den. En mognadsfråga sa Mathilda, mera träning blir det alltså på det! Efter apporteringsträningen var det dags för lite utställningsträning, detta hann vi dock inte vara med på, vilket var väldigt tråkigt, men men! Vi fick oss alla valpköpare också en liten avhyvling för att våra hundar inte går speciellt snyggt i koppel.... Det var bra faktiskt, för dagen efter när jag och Nova var ute och gick gick det Mycket bättre! Tänk vad mycket ens inställning kan göra!
Här kommer några bilder på Novas syskon: (Ted var inte med så jag fick inte tagit så många kort tyvärr...)


Brorsan Figo och hans matte!


..och syrran Keira!

När väl den hektiska hundhelgen var över var både jag och Nova helt slut, och när det äntligen blev vardag fick vi chans att andas ut och vila lite :P
I tisdags var det dock dags igen! Avslutning på hundkursen stod på schemat, och då är det tävling! VI skulle alla utföra några moment, bli poängbedömda, och sedan var det dags för prisutdelning. Valpkursavslutningen vann ju vi, så nu var pressen hög på oss. Nova skötte sig exemplariskt, men många andra var också duktiga. Det visade sig att Nova och bästisen Taggen kom på delad förstaplats! Men så kunde vi ju inte ha det. Efter en utslagningstävling där inkallning skulle ske mellan godisskålar (SVÅRT!!) stod så Nova som ensam vinnare! Thohooo!! Såå duktiga är vi! Vi vann diverse godis och leksaker, och även en stol, ihopfällbar sådan som är toppen att ha med sig på utställningar och liknande. Duktiga Nova!

Slutligen, så har Nova nu blivit sjuk.... Kennelhostan har slagit till och hon går omkring här och hostar upp små vita slemhögar... Det är ingen fara och det är redan lite bättre jämfört med igår, men man tycker ju synd om henne. Hon får heller inte träffa andra hundar (förutom Fias, för dem har vi nog redan smittat...) eller anstränga sig speciellt, så det är lite tråkigt.

Nu måste jag klä på mig och gå ut en liten sväng med Nova innan det är dags för skola. Till fem går vi idag, på en fredag! Skandal...

So long!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0