Upptäcksfärd

Så har vårt liv som hundägare satt igång. Varken jag eller Ted har riktigt fattat att vi faktiskt är just hundägare, känns som att man bara har henne till låns. Men vilken tur att det inte är så!
Första natten var besvärlig. Nova hade nog inte riktigt kopplat av och var lite stressad över allt nytt. Vi var uppe varannan timme och kissade, och en av gångerna hann vi inte ut, så stressmagen gjordes uppenbar på vardagsrumsgolvet... Ted ska vara glad att det var min gång att gå ut då, han hade nog spytt, äckelmagad som han är. I övrigt har "potträningen" gått jättebra, förutom nattincidenten och en liten pöl utanför grannens dörr...
Igår kom Sophia hit och hälsade på. Nova fick träffa hennes tre Shar Peier. Dom var allt lite läskiga, skrynkliga och konstiga... Vi tog en promenad vid Delsjön, och Nova varvade promenerandet med att sitta i en ryggsäck som jag hade på magen, gick superbra! Vi var i vattnet och kastade kottar som hon hämtade, men bara en liten bit ut... Duktigt!

Natten till idag gick mycket bättre! Vi var ute två gånger, och båda gångerna var det vi som vaknade och tog ut henne i förebyggande syfte, duktiga Nova!
Även dagen har bjudit på lite utflykt. Vi åkte till Kullavik till mamma och pappa. Nova trivdes med mormor och morfar, och även med Alma, mina föräldrars gamla flat. Till en början var hon lite reserverad, men efter en stund vågade hon till och med leka lite med Alma, tills Alma tog i lite för mycket och välte omkull henne :)
På vägen hem åkte vi till stallet och tog in hästarna. Nova satt i husses trygga famn och spanade på de stora djuren. Konstigt... När hon fick komma ner på marken var hästbajset roligast, men för att slippa ytterligare en dålig-mage-natt var vi snabba på att pilla ut det vi hann ur munnen på henne.
Väl hemma åt hon gott och nu sover hon som en stock. Mycket att ta in för en liten hundbebis.
Imorgon ska Ted jobba, och jag och Nova ska bara vara hemma och mysa. Efter mycket utflykter i helgen är det nog vad både hon och jag behöver.

Här kommer lite bilder (av aaaalla vi tar, galet vad man blir förtrollad!) på vårt lilla troll:

somnat gott näära husse!   Mysstund             Posing!
  Stor hund, liten hund  Kompisar?         Se så fint hon matchar! :)Trött valp...
                                                                      

Sådan hund sådan matte... Eller skulle det var trärtom?Gosiga gosiga valpen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0